maritbet girişmaritbet
Çimentaş, çevre yatırımlarını sürdürüyor!

Çimentaş, çevre yatırımlarını sürdürüyor!

Çimento üretiminde alternatif yakıt uygulamaları ile enerji tasarrufuna yönelen Çimentaş, bünyesindeki atık yönetim şirketleri ile birlikte çevre yatırımlarına devam ediyor

 

Çimento üretiminde enerji tasarrufuna yönelik alternatif yakıt uygulamaları gerçekleştiren Çimentaş, yeni kurduğu şirketler Recydia, Süreko ve Hereko ile atık yönetiminde önemli adımlar attı. Çevreye yapılacak yatırımın, Türkiye'nin ve dünyanın geleceği için atılacak en önemli adım olduğunun bilinciyle çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Çimentaş Group Çimento ve Hazırbeton Genel Müdürü Taner Aykaç, “İzmir fabrikasında geçtiğimiz aylarda devreye alınan filtre yatırımı ile yasal olarak 1 metreküp havada 120 miligram emisyon limit değerini, 1 metreküp havada 10 miligramın altına düşürerek 12 kat daha az emisyon salımı yapmayı başardık. Çimentaş çevre yatırımlarına, kömür stok sahalarının kapalı hale getirilmesi ve ocak yollarının betonlanması gibi çalışmalarımızla hız kesmeden devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
Çimentaş'ın 62 yıl önce kurulduğunu hatırlatan Taner Aykaç, kendi maden ocakları ve dünya standartlarında modern entegre tesisleri ile yurtiçinde ve yurtdışında yüksek kaliteli üretim yapan ve pazarlayan bir kuruluş konumunda olduklarını dile getirdi. Ege Bölgesi'nin ilk, Türkiye'nin altıncı çimento fabrikası olarak üretime başladıklarına dikkat çeken Aykaç, Çimbeton markası ile de hazır beton üretimi gerçekleştirdiklerini ifade etti. “1992 yılında halka açılarak kimliğimize başka bir boyut kazandırdık” diyen Aykaç, “Çimentaş, çoğunluk hisselerinin 2001 yılında İtalyan Caltagirone Group bünyesinde yer alan Cementir Holding'e geçmesiyle de uluslararası şirket profiline ulaştık. Çimentaş medeniyetin yapı taşı” diye konuştu.
 
İzmir, Edirne, Elazığ ve Kars'ta çimento entegre tesislerinin faaliyet gösterdiğini aktaran Aykaç, Ege Bölgesi ağırlıklı olmak üzere farklı noktalarda hizmet veren Çimbeton markası ile hazır beton tesislerinin faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydetti. Bunların yanı sıra Destek AŞ kuruluşu ile lojistik hizmet verdiklerine dikkat çeken Aykaç,  Çimentaş Group'un farklı iş kolları yanında sosyal projeler içinde de yer aldığının altını çizdi. Bu kapsamda 1987 yılında kurulan Çimentaş Eğitim Sağlık Vakfı'nın, bölgeye Çimentaş Lisesi'ni, Çimentaş İlkokulu'nu ve Çimentaş Polikliniği'ni kazandırdığını vurgulayan Aykaç, 1998 – 1999 öğretim yılında da Işıkkent Eğitim Kampüsü adı altında halen başarı ile sürmekte olan büyük bir öğrenim projesini gerçekleştirdiğini aktardı. Yine 1987 yılından beri faaliyet gösteren Çimentaş Amatör Atletizm Kulübü'nün, hem atletizm hem ritmik jimnastik dallarında milli sporcu yetiştirdiğini söyleyen Aykaç,  “Vakıf ve kulüp faaliyetlerinin yanı sıra sanat kuruluşlarına, festivallere destek veriyor, eğitim, spor ve sanatta geçmişe armağanlar sunuluyor. Çimentaş aynı zamanda Türkiye'de ilk ve tek örnek olan ‘Çimentaş Koleksiyon Takvimi' çalışmasını 29 yıldır sürdürüyor. Böylece kültür mirasımıza da değerli bir çalışmayı eklemiş oluyoruz” dedi.
 
Çağdaş bir bakış açısıyla çevre ve kalite politikaları ile ulusal ve uluslararası pazardaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Aykaç, bilgi teknolojilerine büyük önem verdiklerini ve bu alandaki hedefleri paralelinde çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çimentaş, çevre yatırımlarını sürdürüyor!
  • 20.11.2012 11:05

Çimentaş, çevre yatırımlarını sürdürüyor!

Çimento üretiminde alternatif yakıt uygulamaları ile enerji tasarrufuna yönelen ...

Çimentaş gözünü kent yenilemeye çevirdi !
  • 15.05.2012 15:35

Çimentaş gözünü kent yenilemeye çevirdi !

Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası T.A.Ş. yetkili 2012'nin ilk çeyreğini Kamuoyu A ...