maritbet girişmaritbet
Colin’s 1000 mağazaya ulaşmayı hedefliyor!

Colin’s 1000 mağazaya ulaşmayı hedefliyor!

Eroğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Colin’s 1000 mağazaya ulaşmayı hedefliyor

Eroğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Colin's 1000 mağazaya ulaşmayı hedefliyor

Colin's'in bugünkü başarısının altında yatan nedenler nelerdir? Bu kapsamda markanın hikâyesini de dinleyebilir miyiz sizden?

Eroğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Colin's, 1983 yılında kuruldu. Tekstil işi yapan Eroğlu ailesinin ilk markası olan Colin's ilk mağazasını Rusya'da açtı. Sektörü bizzat içinde, kendi emekleri ile çalışarak öğrenen Nurettin Eroğlu, Yavuz Eroğlu, Şahin Eroğlu, Ümmet Eroğlu ve Sıtkı Eroğlu tarafından şekillendirilen Colin's, kısa zamanda Rusya'nın en popüler jean markası haline geldi. Colin's bugün Ukrayna, Rusya gibi eski doğu bloğu ülkelerinin en bilinen markası. 1983 yılında kurulan ve 1984 yılında günlük üretimini 10 bin adete çıkaran Colin's, ilk mağazasını da Rusya'da açtı. Bunun akabinde Rusya çalışmalarını doğrudan izlemek için Moskova'da da bir şirket kuruldu. Bugün Eroğlu Holding bünyesinde olan Colin's 37 ülkede 600'ün üzerinde mağazasıyla yoluna devam ediyor. Sadece Rusya ve Ukrayna'da değil, Mısır, Suudi Arabistan, Kuveyt, Kazakistan, Litvanya, Beyaz Rusya, Romanya ülkelerde faaliyet gösteriyor.

Türkiye genelinde nasıl bir organizasyona sahipsiniz? Mağazalar ağırlıklı olarak nerede ve toplam mağaza sayınız nedir?

Colin's bugün Türkiye'de 156 mağazası ile faaliyet gösteriyor. Tüketici trafiği en yüksek lokasyonlar seçilerek konumlanan mağazalarımız tüketici alışkanlıklarına uygun ve konsept bakımından tüketicinin kendisini rahat hissedeceği ve zevkle alışveriş yapılmasına uygun mekânlar. Bölgenin ve tüketicinin eğilimlerine göre AVM ve cadde olmak üzere her iki mağazacılık konseptinde de varlığımızı sürdürüyoruz. Bizim için cadde ve AVM diye bir ayrım yok. Markamıza, bize ve tüketiciye uygun olan her lokasyonu değerlendiriyoruz.

“Sadık müşteri” kavramına inanıyor musunuz? Sizce müşteri sadık olur mu? Sizin sadık müşterileriniz var mı?

Sadık müşteri kavramı tabii ki doğru... Tüketiciler genellikle bir ürün alıp ondan mutlu kaldılarsa o ürüne sadık kalıyorlar. Mesela bir jean markası olarak Colin's'ten jean alan müşteri hem kesim hem de ürün özelliklerinden kaynaklı olarak onun müdavimi oluyor ve jean ihtiyacı olduğu zaman “Colin's'te vardır” diyor. Çok gezmek ya da aramak, bulduğunda ise memnun kalmamak gibi ikilemlere düşmemek için müşteri beğendiği markaya sadık kalıyor. Bizim de Colin's olarak sadık müşterilerimiz var.

Haftada 2 mağaza açılışı

Son olarak popüler bir programa sponsor oldunuz ve mağazalarınızda da “Survivor” stantları kurguladınız. Etkileşimleri neler oldu, nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Çok olumlu tepkilerle karşılaştık. Markanın değerine değer kattık. Colin's'in genç ve dinamik yüzünü geniş kitlelere ulaştırdık.

Colin's müşterisini anlatır mısınız bize, nasıl bir profil çiziyor müşterileriniz? Kimler alışveriş yapıyor?

18 yaş üstü herkese hitap edebilen bir markayız. Hatta son zamanlarda 18 yaş altında da çokça tercih ediliyoruz.  Erkek ve kadın ürünlerimiz ile müşterilerimize her yaştan zevke uygun jean ve tamamlayıcı ürünler sunuyoruz. Spesifik olarak bir yaş ortalaması vermek doğru olmaz ama 18- 25 yaş arası gençler bizden en çok alışveriş yapan kitleyi oluşturuyor.

Lokasyon seçimlerinizde hangi kriterler önem taşıyor? AVM'leri mi yoksa caddeler mi önceliğinizde? Neden?

Böyle spesifik bir önceliğimiz yok. Bölgenin ve tüketicinin eğilimlerine göre AVM ve cadde olmak üzere her iki mağazacılık konseptinde de varlığımızı sürdürüyoruz. Bizim için cadde ve AVM diye bir ayrım yok. Markamıza, bize ve tüketiciye uygun olan her lokasyonu değerlendiriyoruz.

Colin's'de en çok hangi ürünler satılıyor?

Bir jean markası olarak Colin's'de en çok satılan ürünümüz jean'lerimiz. Bunun yanında tamamlayıcı ürünlerimiz olan tişörtlerimiz de eşit oranda satılıyor.

2012 yılı Colin's için nasıl geçti? Beklentilerinizin neresindesiniz?

Colin's 2012 sonu itibariyle 150 bin metrekare satış alanında faaliyet gösteriyoruz.  Çalışan sayımız 4 bin 500 ve bu sayı her gün artıyor. Türkiye'de toplam 156 Colin's mağazası bulunuyor. 2012 yılı itibariyle hedeflerimizi tutturduğumuza inanıyoruz.

2013 yılından beklentileriniz nelerdir? Örneğin mağaza hedefiniz var mı?

Yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere haftada ortalama 2 mağaza açarak ilerliyoruz.

Perakende

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Colins, Aksaray OSB'den 30 dönümlük arsa aldı
  • 12.12.2013 10:22

Colins, Aksaray OSB'den 30 dönümlük arsa aldı

Türkiye'nin önde gelen tekstil firmalarından Colins, Aksaray Organize Sanayi Böl ...

Palladium Antakya 150 milyon dolarlık yatırımla 9 Ekim’de açılıyor!
  • 28.09.2013 11:09

Palladium Antakya 150 milyon dolarlık yatırımla 9 Ekim’de açılıyor!

Tahincioğlu Gayrimenkul, 2008 yılında İstanbul Ataşehir’de açılan Palladium AVM’ ...

Colins Almanya’daki üçüncü mağazasını Frankfurt Skyline’da açtı!
  • 12.09.2013 09:10

Colins Almanya’daki üçüncü mağazasını Frankfurt Skyline’da açtı!

Colin’s Almanya’da 3’üncü mağazasını Frankfurt Skyline’da açtı ...

Colin’s 1000 mağazaya ulaşmayı hedefliyor!
  • 06.07.2013 11:03

Colin’s 1000 mağazaya ulaşmayı hedefliyor!

Eroğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Colin’s 1000 mağazaya ulaşmayı hedef ...

Colin’s İstanbul Kadıköy’de yeni mağaza açtı!
  • 24.04.2013 11:51

Colin’s İstanbul Kadıköy’de yeni mağaza açtı!

Colin’s, Türkiye’deki 156’ıncı mağazasını Kadıköy Halitağa Caddesi’nde açtı ...