maritbet girişmaritbet
Cotton Box, Hometex Fuarı'nda sektör liderleriyle buluştu!

Cotton Box, Hometex Fuarı'nda sektör liderleriyle buluştu!

Cotton Box, Ev Tekstili ve Aksesuarları Fuarı (Hometex) ile sektör liderleriyle bir araya geliyor.

Ev tekstili sektöründe yenilikçi tasarımları, kaliteli üretimi ve geniş ürün çeşitliliğiyle yurt genelinde 1.000’in üzerinde, yurt dışında 40 ülkede yaklaşık 450 satış noktası ile tüketiciye ulaşan Cotton Box, Ev Tekstili ve Aksesuarları Fuarı (Hometex) ile sektör liderleriyle bir araya geliyor. Her yıl dünyanın dört bir yanından tekstil üreticilerini, tasarımcıları ve ticaret dünyasını bir araya toplayan ve bu yıl 17-21 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Hometex Fuarı’nda katılan marka, farklı ülkelerden katılan ziyaretçilerle kurduğu yeni ticari bağlantılarla ihracat ağını büyütmeyi hedefliyor. 

Ev tekstili sektöründe dünyanın en büyük iki fuarından biri olan ve pandemi nedeniyle iki yıldır gerçekleştirilemeyen Hometex Fuarı; bu yıl kendi rekorunu kırmaya hazırlanıyor. 2019 yılında 1000’den fazla markaya ve 120 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapan Hometex, İspanya, Portekiz, Belçika, Almanya, İtalya olmak üzere dünyanın önde gelen ev tekstili üreticilerini bir araya getirecek. Türkiye’de ev tekstili sektörünün uluslararası arenada gelişmesine büyük katkı sunan fuar, sektördeki tüm yeniliklerin ve trendlerin sergilenmesine de imkan tanıyor.

Yurt dışındaki hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz

Ev Tekstili ve Aksesuarları Fuarı (Hometex) ile farklı ülkelerden yeni ziyaretçilerle tanışmak ve böylelikle yeni ticari ilişkiler kurmak istediklerini belirten Cotton Box Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut, “Hometex 1.000’den fazla markayı 120 ülkeden, 150 bin ziyaretçiyle buluşturan  önemli bir platform. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle ertelenen fuara Cotton Box olarak çok güçlü bir şekilde hazırlandık. Bu fuarın farklı ülkelerden ziyaretçilerle tanışmak ve yeni ticari ilişkiler kurmak açısından çok büyük avantaj sağladığının farkındayız. Bu yıl Hometex Fuarı ile ulaşmakta zorlandığımız Batı Avrupa ülkelerinde yetkili satıcılık ve distrübütörlük anlaşmaları yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca kendi markamızla pazarda yer aldığımız Balkanlar, Doğu Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Asya, Orta Doğu ve Körfez ülkelerinde kendi marka tabelamızla bayilerimize perakende satış mağazaları açtırmak istiyoruz. Bu coğrafyalardaki yatırım hedeflerimiz doğrultusunda ihracat hacmimizi de yüzde 50’ye çıkarmak istiyoruz. Yurt dışındaki büyüme hedeflerimiz açısından Hometex Fuarı’nın bize büyük fayda sağlayacağını düşünüyoruz.” dedi.

Avrupa’dan Orta Doğu’ya uzanan ihracat atağı…

Nevresim takımı, yorgan-yastık grubu, havlu-bornoz grubu ve yatak örtüsü grubundan oluşan ürünleriyle Türkiye’de ev sektörünün en büyük beş markası arasında yer alan Cotton Box, 2021 yılında yurt içinde yüzde 15, ihracatta yüzde 25 büyüme elde ederek 150 milyon TL ciroya ulaştı. Balkanlar, Avrupa, Kafkaslar ve Ortadoğu başta olmak üzere ürünlerini dünyanın dört bir yanına ihraç eden ve yurt dışında hızla büyümeyi hedefleyen Cotton Box, pandemi döneminde Almanya, Polonya ve Romanya gibi birçok ülkeden aldığı yoğun talepler sonucu global pazarda marka değeri, prestij ve bilinirlik açısından önemli adımlar attı. 2021 yılı itibarı ile sektörün ihracat rakamlarındaki artışına paralel yurt dışı pazar payını artıran marka, İsveç olmak üzere çok sayıda ülke ile yeni bağlantılar kurdu. Ürdün, İsrail, Lübnan, Almanya, Bulgaristan ve Romanya pazarlarında ise satış hacmini artıran Cotton Box, kısa vadede Batı ve Orta Avrupa, Hollanda, Kuzey Avrupa, Danimarka, Finlandiya, İsveç, Orta Asya ve İskandinav Ülkeleri’ne de girmeyi hedefliyor. 

Cotton Box en yenilikçi ürünlerini Hometex Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşturacak

Kaliteli ve sağlıklı üretim anlayışıyla ev tekstili sektöründe adından söz ettiren Cotton Box, 2022 İlkbahar & Yaz Koleksiyonu’nuyla Hometex Fuarı’nda yerini alacak. Yenilikçi ve özgün desenleriyle yılda iki kez koleksiyon hazırlayan marka, yeni koleksiyonunda yer alan birbirinden özgün tasarımları ziyaretçilerle buluşturuyor. Yüzde yüz pamuktan ürettiği ürünleriyle sürdürülebilir bir gelecek oluşturmaya destek olan Cotton Box, “geri dönüşüm” temasıyla hazırladığı Nature Force serisini de ilk kez Hometex Fuarı’nda beğeniye sunuyor. Kalitesi ve geleneksel proseslere kıyasla su tasarrufu sağlanarak üretilmesiyle fark oluşturan Nature Force serisi, geri dönüştürülmüş pamuk ve pes iplik harmanlanarak üretilerek, nem tutucu ve hava alıcı özelliğini kaybetmiyor. Böylelikle daha uzun süre kullanma, kolay kullanım, kolay yıkama ve ütüleme imkanı sunan seri, ev tekstilinde sürdürülebilirliğe vurgu yapıyor. 

https://cottonbox.com.tr/
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cotton Box, Hometex Fuarı'nda sektör liderleriyle buluştu!
  • 18.05.2022 11:26

Cotton Box, Hometex Fuarı'nda sektör liderleriyle buluştu!

Cotton Box, Ev Tekstili ve Aksesuarları Fuarı (Hometex) ile sektör liderleriyle ...

Cotton Box'tan Anneler Günü'ne özel hediye seçenekleri!
  • 30.04.2022 11:39

Cotton Box'tan Anneler Günü'ne özel hediye seçenekleri!

Pamuklar arasında uykuya dalmak en çok onların hakkı. Takvimler mayıs ayını göst ...

Cotton Box'tan gelin adayları için çeyiz önerileri!
  • 22.04.2022 17:22

Cotton Box'tan gelin adayları için çeyiz önerileri!

Düğün sezonu yaklaşırken evlilik hazırlıklarının en can alıcı kısmı olan çeyiz t ...

Cotton Box, “Tasarıma Değer” yarışmasının ikincisini düzenliyor!
  • 18.01.2022 16:28

Cotton Box, “Tasarıma Değer” yarışmasının ikincisini düzenliyor!

Ev tekstili sektöründe uzun yıllardır lider markalar arasında yer alan Cotton Bo ...

Yatak odası dekorasyonu 2022'de nasıl şekillenecek?
  • 08.01.2022 16:05

Yatak odası dekorasyonu 2022'de nasıl şekillenecek?

Ev dekorasyonunda moda kavramının ön plana çıkmasıyla birlikte her yıl ev teksti ...

Cotton Box'tan uyku kalitesini artıracak nevresim takımları!
  • 14.08.2021 17:26

Cotton Box'tan uyku kalitesini artıracak nevresim takımları!

Cotton Box, rahat bir uyku için yatak odası tekstili seçerken dikkat edilmesi ge ...