Curkuşlar Armatür, Beylikdüzü'ndeki yeni fabrikasına taşındı!
Özel tasarımlarıyla musluk sanayinde başarılı projelere imza atan Curkuşlar, bu alandaki markla bilinirliliğini artırmayı hedefliyor
Özel tasarımlarıyla musluk sanayinde başarılı projelere imza atan Curkuşlar, bu alandaki markla bilinirliliğini artırmayı hedefliyor. Firma, yeni dönemde Marmara ve Akdeniz Bölgesi'nden sonra Doğu Karadeniz'deki pazarlama faaliyetlerine hız vererek, sözü edilen hedefi desteklemeyi planlıyor. Sektörde 1993 yılından beri faaliyet gösteren ve alanında CMS, AHOS ve AC grup markaları ile farklı türlerde imalat yapan firma, yurt genelinde bin 600 perakende satış noktasında hizmet veriyor.
Curkuşlar İnşaat ortaklarından Abdullah Curkuş, “Toplamda 985 kalem ürünümüz var. Çeşidi artırmak için ürünlerimizi farklı formlarda geliştirdiğimizi söyleyebilirim. Ağırlıklı olarak iç pazara hitap ediyoruz. Pazar payımız bölgeye göre değişiklik göstermekle birlikte, Akdeniz ve Marmara Bölgesi'nde çok güçlü bir yapıya kavuştuk” dedi. Bu yılın başında İstanbul'da da bayi yapılanmasına gittiklerini açıklayan Curkuş, Yalova, Sakarya ve Düzce'de musluk sanayi bakımından pazarın güçlü aktörlerinden biri olduklarını vurguladı. Curkuş, beş yıl içinde, yurt geneline ulaşma hedeflerinin de bulunduğunu dile getirdi.
“İstanbul'a taşındık”
Firmalarının yüzde 90'lık kapasite kullanım oranıyla çalıştığını kaydeden Abdullah Curkuş, agresif pazarlama yaparak, bu yıl pastadan daha fazla pay almak istediklerini vurguladı. Curkuş, “Yeni araç ve pazarlamacılarla gelişmek istiyoruz. Ayrıca yakın zamanda sektörün kalbinin attığı merkez olan İstanbul Beylikdüzü'nde 5 bin metre kare kapalı alanı olan yeni fabrikamızda hizmet vermeye başladık. Bu yatırım ile hedeflerimize daha erken ulaşacağımızı düşünüyorum” açıklamasını yaptı.
Türkiye musluk sektöründe yan sanayiinin de geliştiğine atıfta bulunarak, sektörü değerlendiren Curkuş, bir musluğun imalat sürecinde 13 elden geçtiği tespitini yaptı. Tüm imalat süreçlerinin tek elden yapılması durumunda maliyetlerin yüzde 40 oranında artacağına işaret eden Curkuş, gelişen yan sanayi sayesinde bu durumu engelleyebildikleri kanaatinde. Tüm ürünlerine beş yıl gibi uzun bir süre garanti verdiklerine de değinen Curkuş, tasarım noktasında ise farklı çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Curkuş, “İnsanlar abdest alamadıkları ve tencere yıkayamadıkları için tarafıma şikayette bulunuyor. Bunları dikkate alarak, özel üretim ve tasarım da yapıyoruz. Tasarım yapan mühendislik firmalardan destek alarak, çalışmalar yapıyoruz. Örneğin güneş enerjisi ile çalışan ürün de imal ettik. Bu sektörde gelişimin yolu inovasyondan geçiyor” şeklinde görüş bildirdi.
“Kentsel dönüşüm sektörü olumlu yönde etkileyecek”
Kentsel dönüşüm projelerinde yaşanan ufak pürüzlerin ortadan kalkmasıyla inşaat sektöründeki hareketliliğin daha da artacağı öngörüsünde bulunan Abdullah Curkuş, şöyle devam etti: “Biz de kaliteden taviz vermeden toplu konut ihalelerinde yer almak istiyoruz. Maalesef bu projelerde kalite bir tarafa bırakılıp, iş sadece fiyat rekabetine dönüşüyor. Bu da tüketici adına ilk etapta kâr gözükse de orta vadede ek maliyet meydana getiriyor.” Firmaları için önemli bir konunun da ihracat olduğunu anlatan Curkuş, geçmiş dönemlerde birkaç ülke ile sınırlı kalan ihracatın yeni dönemde artacağına dikkat çekti. Curkuş, pazar payımızı artırmak için ihracat departmanımızda da düzenlemeye gideceğiz. Mevcut kalite-fiyat yapımızla dünyada birçok ülkeye mal satabileceğimizi düşünüyorum” şeklinde görüş bildirdi. Son olarak hammadde fiyatlarında son dönemde bir istikrar oluştuğunu savunan Curkuş, bu durumun firmalar üstünde uzun vadeli planlama yapma açısından olumlu etkisinin bulunduğunu sözlerine ekledi.
BAHAR KAYMAKÇI ERDOĞAN/Kobiden
Yorum Yaz