maritbet girişmaritbet
Das Lager, Türkiye’ye 16 milyon euroluk fabrika kuruyor!

Das Lager, Türkiye’ye 16 milyon euroluk fabrika kuruyor!

Das Lager Germany, 30 yılık bilgi birikimi ve deneyimini Türkiye’ye taşıyor

 

Almanya'nın Düsseldorf şehrinde, otomotiv rulmanları başta olmak üzere tamamen özel tasarım rulmanlar üreten Das Lager Germany, 30 yılık bilgi birikimi ve deneyimini Türkiye'ye taşıyor. Müşterilerin isteği ve ihtiyacına uygun rulmanı dizayn edip, üreterek Türkiye'de rulman terziliğini başlatacaklarını belirten Das Lager Germany Satış ve Pazarlama Müdürü Metin Kartal, Eskişehir'de 16 milyon euro'luk yatırımla kurulan fabrikanın 2013 yılının Mayıs ayında test üretimine başlayacağını açıkladı.
 
Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak olan fabrika 18 bin 500 metrekare açık, 9 bin 250 metrekare kapalı alana sahip olup, ilk etapta 218 kişiye istihdam sağlayacak. Standart ürün üretilmeyecek olan fabrikada bilyeli, siferik, silindirik ve konik makaralı özel ürünler imal edilecek. Üretiminin ilk etapta yüzde 50'sini iç piyasaya sunacak olan Das Lager, yüzde 50'sini ise Amerika, Avrupa, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerine ihraç edecek. Türkiye'nin bu anlamda Almanya'dan sonra lojistik üs olacağını kaydeden Das Lager Satış ve Pazarlama Müdürü Metin Kartal,  Türkiye'de üretilmeyen, özel otomotiv rulmanları, demiryolu rulmanları, rüzgar enerjisi ve çelik endüstrisi rulmanlarının imalatını yapacaklarını söyledi. Özel tezgahlarda miktarı az, değeri yüksek ve sadece o uygulamaya esas olan rulmanlar üreteceklerini vurgulayan Kartal, “Buna ‘rulman modacısı' ya da ‘rulman terzisi' adını veriyoruz. Yani firmanın isteğine ve ihtiyacına uygun olan rulmanı dizayn edip, imal edeceğiz. Türkiye'de bu hizmeti veren bir firma yok. Dünyada bu hizmeti veren sadece birkaç firma var” dedi.  Kartal, fabrikanın 2013 yılı Mayıs ayında test üretime başlayacağını vurguladı.
 
“Periyodik bakımlar yapacağız”
 
Otomotiv sektörü başta olmak üzere, rüzgar enerjisi, çelik endüstrisi ve demiryolu rulmanı üretimi yapacaklarını kaydeden Metin Kartal, “Seri üretimimiz olmayacak. Çok çeşitli ve standart üretim konusundan kaçıyoruz. Fakat özel üretim konusunda uygulamalar arttıkça, çeşitlilik de artacak” diye konuştu. Özellikle rüzgar enerjisi rulmanları ile ilgilendiklerini ve üretimlerinin bir kısmının bu alana dönük olacağının altını çizen Kartal, bir kısmının ise elektrik akımını geçirmeyen standart rulmanlar dışında kalan demiryolu rulmanları olacağını söyledi. Kartal, ayrıca çelik endüstrisi için dünyada yeni üretilmeye başlanan dört sıralı zenzemir rulman üretimi yapacaklarının da bilgisini verdi.
 
Fabrikanın bir diğer önemli işlevinin ise yenileme ve planlı bakım uygulamalarında olacağını söyleyen Kartal, “Türkiye'de gerçekleştirmeyi planladığımız ve şu anda kimsenin yapmadığı çözüm ortaklığı ile fabrikayı müşterilerimizin emrine sunacağız. Rulmanların periyodik bakımlarını düzenli olarak yapacağız. Rulmanların demontajı, bakımı, yenileştirilmesi ve tekrar montajı konularında sertifikalı hizmet sunan ilk işletme olmayı planlıyoruz” şeklinde iddialı bir açıklamada bulundu.
 
Avrupa'da yenileme ve bakım hizmetlerinin özel belge gerektirdiğini ve bu belgeye sahip olmayanların sözü edilen hizmeti sunamadığını ifade eden Kartal, Türkiye'de bunu yerleştirerek, özellikle demiryolu ve enerji sektörünün hizmetine açmayı planladıklarını söyledi. Bu uygulamanın yurt ekonomisinde büyük tasarruf sağlayacağını belirten Kartal, fabrikada özel ürün imal etmenin yanında bakım ve yenileme hizmetlerinin de büyük yer tutacağını bildirdi.
 
Türkiye'de rulmanın çok yüksek fiyatlarla ithal edildiğini ve buna bağlı olarak cari açığın yükseldiğini savunan Kartal, Das Lager ürünlerinin ithalatında aynı durumun oluştuğunu belirterek, şöyle devam etti: “Üretimi Türkiye'de yaparak, cari açığın kapatılmasına büyük katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz. Yine yerli ürünün, özel sektör ve devlet kurumları alımlarında tercih edilmesinin sektördeki yatırımları hızlandıracaktır. Böylece cari açık ve dışa bağımlılık azalır. Kendi teknolojik gelişmemizi ve stratejik sanayimizi kurma açısından da çok önemli bir adım atmış oluruz.”
 
“Almanya'da rulman üreten tek Türk firmasıyız”
 
Das Lager'in Rulman Üreticileri Derneği (RULDER) Başkanı Harun Adıgüzel'in sektördeki bilgi birikimi ve kendi know howlarını kullanarak oluşturduğu bir marka olduğu belirten Kartal, Almanya'nın Düesseldorf şehrinde otomotiv rulmanları üreten firmanın, alanında Almanya'daki tek Türk şirketi olduğunu söyledi. Kartal, Almanya'da üretimin yanı sıra tornalanmış, ısıl işlemleri yapılmış bileziklerin taşlamasını, süper fnishini ve montajını yaptıklarını aktardı. Kartal, üçüncü ve dördüncü jenerasyon elektronik frenli, kendi içinde endiksiyon frenli son model otomotivlerde kullanılan rulmanları ürettiklerini söyledi.
 
Bunları hem rulman olarak hem de kit olarak ürettiklerini belirten Kartal, “Araç servise gidince rulman, keçe, kayış, somun ve civata gibi  tam olarak bir kutuda hazırlanmış Das Lager kitini usta alıp, hemen araca monte edebilecek. Bütün bu aksesuarlar firmamızın garantisi ve güvenliği ile nihai kullanıcıya sunuluyor. Bu hizmet ve vermiş olduğumuz garanti de müşterilerimizin memnuniyetini kazanıyor” şeklinde konuştu.
 
Das Lager'dan standart markaların dışında, uygulamaya dönük rulmanlar üretmesini istediklerini ifade eden Kartal, “Çünkü bizim bundan sonraki yatırımlarımız standart bir rulman yatırımı olmayacak. Das Lager'de standart rulmanlar üretmeyeceğiz. Dolayısıyla şu anki rulman üreticilerinin dışında tamamen farklı bir iş yapıyoruz. Dünyada bu şekilde üretim yapan üç ya da dört firma var. Amerika ve İtalya dışında bu işi yapan belki de üçüncü veya dördüncüsü biz olacağız. Tamamen özel isteğe ve özel uygulamalara ait rulmanlar üreteceğiz” dedi.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Das Lager, Türkiye’ye 16 milyon euroluk fabrika kuruyor!
  • 19.02.2013 08:21

Das Lager, Türkiye’ye 16 milyon euroluk fabrika kuruyor!

Das Lager Germany, 30 yılık bilgi birikimi ve deneyimini Türkiye’ye taşıyor ...