maritbet girişmaritbet
Destan Mobilya, Divalore markasıyla yeni modeller üretecek!

Destan Mobilya, Divalore markasıyla yeni modeller üretecek!

Türkiye’de “Destan Mobilya”, yurtdışında “Divalore” markası ile satış yapan M.S Değerli Grup, 2013 yılı için üretimde ve perakendede model çeşidini artırmayı hedefliyor

 

Türkiye'de “Destan Mobilya”, yurtdışında “Divalore” markası ile satış yapan M.S Değerli Grup, 2013 yılı için üretimde ve perakendede model çeşidini artırmayı hedefliyor.

Türkiye'de “Destan Mobilya”, yurtdışında “Divalore” markası ile satış yapan M.S Değerli Grup, 2013 yılı için üretimde ve perakendede model çeşidini artırmayı hedefliyor.

Mobilya sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösterdiklerini kaydeden  M.S. Değerli Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Değerli, yıllık üretim kapasitelerinin 4 bin takım olduğunu, daha fazla üretim imkanı  olsa da piyasa ile doğru orantılı üretim yapıldığından tam kapasite faaliyet gösteremediklerini kaydetti. Bu yıl pazar payını ve rekabet gücünü artırmak adına Ar-Ge çalışmalarına yoğunluk verdiklerini aktaran Değerli “2012 yılı üretim miktarımız 3 bin takımdır. 2012'de yapmış olduğumuz pazar çalışmalarının sonucunu 2013 yılında göreceğimiz kanaatindeyiz. Bu nedenle özellikle üretime yapacağımız yatırım bütçemizle birlikte reklam ve tanıtıma ağırlık vereceğiz. 2013 yılında model çeşitliliğimiz artacak Gelecek dönemde daha modern ve teknolojik özellikleri barındıran çizgiler oluşması ile beraber, klasik ürünlerin modern çizgiler ile birleştirerek elegance modeller ortaya çıkarmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İhracat rakamlarının 500 bin dolara ulaştığını vurgulayan Değerli, ihracata yönelik çalışmalarının sürdüğünü, Ortadoğu, Türk cumhuriyetleri, Rusya ve Kuzey Afrika ülkelerinin hedef kitlelerini oluşturduğunu dile getirdi. Yurtiçi piyasada Karadeniz bölgesine toptan ve perakende satış yaptıklarını ve grup bünyesinde 10 bin metrekare kapalı alan ile  Karadeniz'in en büyük mobilya ve dekorasyon merkezi yatırımını tamamladıklarını anlatan Değerli, çeşitli seçkin marka ve modellerde ev mobilyası, aksesuar, aydınlatma, tül perde ve halı gruplarında perakende mağazasını 2012 yılında Karadeniz Bölgesine kazandırdıklarını açıkladı. Değerli,  “Mobimall” adını verdikleri mobilya ve dekorasyon merkezinin benzerlerini  birkaç ilde daha uygulama düşüncesinde olduklarını,   gelecek beş yıl içinde böyle bir yatırımı gerçekleştirebileceklerini kaydetti.

“Mesleki eğitim teşvik edilmeli”

Sektörün son yıllarda Kobi destekleri ile Ar-ge çalışmalarına önem vermeye başladığını, ancak inovatif gelişmeler gösteren firmaların sayılı olduğunu aktaran Mustafa Değerli, “Bizim sektörün en olumsuz yanı; sizin Ar-ge'ye yaptığınız harcamayı yapmadan, bir başkasının sizin ürününüzün benzerini piyasaya merdiven altı üretimle sokması” dedi. Avrupa ve hatta dünya piyasasında Türk firmalarının mobilya ürünlerinin önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Mustafa Değerli, devletin yatırım yapan firmalara özellikle teşvik bölgesini dikkate almadan sermaye ve makine teçhizat konusunda desteklerini artırması gerektiğini belirtti. Sektörün önemli sorunlarından birinin kalifiye eleman sıkıntısı olduğunu anlatan Değerli, “Çıraklık bitmiş durumda. Teknik bilgiden yoksun niteliksiz elemanların piyasada yer alması kaliteyi olumsuz etkilemektedir. Mesleki eğitimler teşvik edilmelidir. Ayrıca, özellikle merdiven altı üretimlerin önüne geçilmesi için yasal yaptırımların uygulaması gerçekleştirilmelidir, kayıt dışının önüne geçilmelidir” diye konuştu.

Samsun Organize Sanayi Bölgesi'nin daha etkin ve lojistik amaçlı limanının daha aktif çalışabileceğini savunan Değerli, özellikle yabancı yatırımcıların sanayi bölgesine çekilmesi gerekliliğini sözlerine ekledi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Destan Mobilya, Divalore markasıyla yeni modeller üretecek!
  • 08.01.2013 11:17

Destan Mobilya, Divalore markasıyla yeni modeller üretecek!

Türkiye’de “Destan Mobilya”, yurtdışında “Divalore” markası ile satış yapan M.S ...