maritbet girişmaritbet
Dilek Pastanesi, yeni yılda Erbil'de şube açacak!

Dilek Pastanesi, yeni yılda Erbil'de şube açacak!

Dilek Pastanesi yüzde 50 büyüme için yatırımcılara kapıları açtı

KKafe-restoran konseptinin Türkiye'deki ilk uygulayıcılarından olan Dilek Pastanesi, cadde üstü mağaza sayısını franchise açılımı ile birlikte artıracak. 2013 için yüzde 50 büyüme ile 30 şubeye ulaşmayı hedefleyen şirket, yatırımcılara yüzde 20 kar marjı vaat ediyor. Halen 19 şube ile faaliyetlerine devam eden şirket, ilk yurtdışı şubesini ise 4 ay sonra Erbil'de açmaya hazırlanıyor.

Yüzde 20  kar marjı veriyor
 
Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi, Fatih gibi merkezi lokasyonlarda faaliyet gösterdiklerini aktaran Dilek Pastanesi ortaklarından Cabir Yazıcı, 1957'de Fatih'te kurulan ilk şubenin ardından 2000 krizi ile birlikte önemli bir atılım yaptıklarını ifade etti. Bu döneme kadar inşaat ve restoran işletmeciliği olarak iki ana kolda faaliyet gösterdiklerini aktaran Yazıcı, İstiklal caddesi üzerinde satın aldıkları şube ile birlikte tamamen restoran işletmeciliğine odaklandıklarını söyledi. Yazıcı, halen 19 olan şube sayısının bu yıl sonunda 21'e çıkacağını iletti. Bu noktada yurtiçinde franchise ile hızlı bir büyüme planladıklarını anlatan Yazıcı, "4 ay sonra Erbil'de bir şubemiz daha açılacak. Buradan büyük talep söz konusu. Azerbaycan'dan da bir talep var. Bu yatırım bir bayimiz aracılığı ile olacak. Bir AVM yatırımı ve AVM'nin açılışı ile birlikte Erbil şubemiz de açılmış olacak. Yurtiçinde de önemli büyüme hedeflerimiz var. Lokasyon önceliğimiz var ve buna göre bütçelemeyi biz yapıyoruz.  Pastane-Cafe ve Rostoran konseptini devam ettireceğiz. Ancak küçük şubelerde kafe kornerlar da açmayı planlıyoruz. Franchise bedeli ise konsepte göre 30 bin ile 10 bin dolar arasında değişiyor. Yatırım ise kendini 2 yılda amorte ediyor. Ortalama kar marjı ise yüzde 20."
 
2013'te yüzde 50 büyüyecek
 
Konuşmasında büyüme hedefleri ile ilgili bilgi de veren Yazıcı, 2012 yılını yüzde 40 büyüme ile kapatacaklarını 2013 için hedeflerinin ise yüzde 50 olduğunu söyledi. 2013 sonunda 30 şubeye ulaşacaklarını açıklayan Yazıcı, bu yılı 16 milyon TL, önümüzdeki yılı ise 24 milyon TL ciro ile kapatacaklarını ifade etti.  Büyüme hedefleri paralelinde İkitelli'de bulunan fabrikalarında da kapasite artışına gittiklerini aktaran Yazıcı, "100 şubeye yetecek bir kapasiteye ulaştık. Bundan sonra büyüme hedeflerimiz de hızlanacak. Şubelerde satılan bütün pasta tatlı çeşitleri bu fabrikada üretiliyor" bilgisini verdi.
 
İstiklal şubesi otel olacak
 
Yazıcı, şirketin gözbebeği olan İstiklal Caddesi şubesinde de bir yenileme projesi planladıklarını dile getirdi. Şubenin tamamen kendilerine ait olduğunu ifade eden Yazıcı, "300 metrekare zemini var buranın. Yeniden projelendireceğiz. Burada restoran-kafe konseptine ek olarak bir otel projesi de planlıyoruz. Bu biraz da anıtlar kurulu ve belediyenin de vereceği izinlere bağlı. Ayrıca Türkiye'nin önde gelen büyük perakende grupları ile şirketlerinden de şube ve ofis kullanım amaçlı bazı talepler var" diye konuştu
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dilek Pastaneleri, Hadımköy OSB'de yeni fabrika inşa ediyor
  • 29.10.2017 12:26

Dilek Pastaneleri, Hadımköy OSB'de yeni fabrika inşa ediyor

Dilek Pastaneleri, Hadımköy Organize Sanayi Bölgesi'nde 30 bin metrekare kapalı ...

Dilek Cafe İstanbul'da iki yeni şube açtı
  • 09.02.2014 10:39

Dilek Cafe İstanbul'da iki yeni şube açtı

Dilek Cafe Restaurant İstanbul Kazasker ve Çekmeköy'de iki şube açtı ...

Dilek Pastanesi Los Angeles’ta şube açacak!
  • 12.06.2013 17:12

Dilek Pastanesi Los Angeles’ta şube açacak!

Dilek Pastanesi ortaklarından Cabir Yazıcı, ABD'nin Los Angeles kentinde şube aç ...

Dilek Pastanesi, yeni yılda Erbil'de şube açacak!
  • 21.11.2012 16:20

Dilek Pastanesi, yeni yılda Erbil'de şube açacak!

Dilek Pastanesi yüzde 50 büyüme için yatırımcılara kapıları açtı ...