maritbet girişmaritbet
Dilekpor Yalıtım Malzemeleri üretim kapasitesi artırıyor!

Dilekpor Yalıtım Malzemeleri üretim kapasitesi artırıyor!

Tam otomasyona sahip Bursa Yapı Kimyasalları firmasını kurarak entegre bir tesis haline gelen Dilekpor Yalıtım Malzemeleri, günlük üretim kapasitesini geçtiğimiz yıl yüzde 25 artırarak, 500 tondan 750 tona çıkardı

 

Tam otomasyona sahip Bursa Yapı Kimyasalları firmasını kurarak entegre bir tesis haline gelen Dilekpor Yalıtım Malzemeleri, günlük üretim kapasitesini geçtiğimiz yıl yüzde 25 artırarak, 500 tondan 750 tona çıkardı.

Tam otomasyona sahip Bursa Yapı Kimyasalları firmasını kurarak entegre bir tesis haline gelen Dilekpor Yalıtım Malzemeleri, günlük üretim kapasitesini geçtiğimiz yıl yüzde 25 artırarak, 500 tondan 750 tona çıkardı. Üç ayrı firmada ‘Neotherm' markasıyla üretimlerini sürdüren ve Marmara Bölgesi ağırlıklı çalışan Dilekpor, sektöre katkı sağlamak amacıyla bu yıl itibarıyla izolasyon ustalarını bilgilendirmek için geniş kapsamlı seminerler düzenlemeyi de hedefliyor.

1993 yılında Bursa'da çatı kaplama, satış ve uygulama ile ticari faaliyetlerine başladıklarını söyleyen Dilekpor Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arslan, Dilek İzolasyon ve Dilekpor Strafor'un ardından, 2011 sonunda Bursa Yapı Kimyasalları firmasını kurduklarını kaydetti. Toplam 8 bin 500 metrekare kapalı alana sahip üç ayrı firmada ‘Neotherm' markasıyla üretimlerini sürdürdüklerini kaydeden Arslan, şirketin lokomotifi konumundaki Dilek İzolasyon'un satış faaliyetlerini yürüttüğünü, Dilekpor Strafor'un ise günde bin 100 metreküp sevkiyat gerçekleştirdiğini anlattı.

TSE belgeli 25 çeşit malzeme üretiyor

Arslan, 2011'de Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) desteğiyle 1 milyon dolar yatırım bedeline sahip Bursa'nın ilk modern ve son teknolojiye sahip tam otomasyon yapı kimyasalları fabrikası olan Bursa Yapı Kimyasalları'nı kurduklarını belirterek, Türkiye'deki sayılı tesislerden birini inşa ettiklerini söyledi. Yapı kimyasallarında şu an TSE belgeli 25 çeşit malzeme ürettiklerini aktaran Arslan, “Bursa Yapı Kimyasalları'nda 2011'de günlük 500 ton olan ürün yapabilme kapasitemizi yeni yatırımların devreye alınmasıyla birlikte geçtiğimiz yıl yüzde 25 oranında artırarak 750 tona çıkardık. Laboratuvarımızı da faaliyete soktuk” dedi. Arslan, şu an 40 kişiye istihdam sağladıklarını ve toplam kapasitenin yüzde 30'unu kullandıklarını ifade etti.

İzolasyon ustaları için seminerler düzenleyecek

Sektöre yönelik açıklamalarda da bulunan Arslan, izolasyon ustalarının yeterli bilgiye sahip olmaması nedeniyle sorunlar yaşadıklarını ve bunlara çözüme kavuşturmak için bu yıl itibarıyla geniş kapsamlı seminerler düzenleyeceklerini vurguladı. 2017 yılı itibariyle Türkiye'de yalıtımsız bina kalmamasının hedeflendiğinin altını çizen Arslan, devlet tarafından binalardaki mantolama sisteminin istenilen düzeyde olup olmadığının ölçüleceğini, bu doğrultuda kimlik belgesi verileceğini ve kriterlere uygun olmayanlara vergilendirme yapılacağını aktardı. Mantolama sisteminin binalarda yüzde 50'ye varan oranlarda tasarruf sağladığını dile getiren Arslan, “Bu sistem aynı zamanda ülke ekonomisi için de katkı anlamına geliyor. Ne var ki, yalıtım ülkemizde istenilen düzeyde yaygınlaşmadı ve bilinç henüz oturmadı” diye konuştu.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dilekpor Yalıtım Malzemeleri üretim kapasitesi artırıyor!
  • 05.03.2013 16:23

Dilekpor Yalıtım Malzemeleri üretim kapasitesi artırıyor!

Tam otomasyona sahip Bursa Yapı Kimyasalları firmasını kurarak entegre bir tesis ...