maritbet girişmaritbet
Doxa, ofis mobilyaları sektöründe yatırımlarına devam edecek!

Doxa, ofis mobilyaları sektöründe yatırımlarına devam edecek!

Faaliyete geçeli henüz beş yıl olmasına karşın, ofis mobilyaları sektöründe adını duyurmayı başaran Doxa, geçen yılı yüzde 40 büyüme ile kapattı

 

Faaliyete geçeli henüz beş yıl olmasına karşın, ofis mobilyaları sektöründe adını duyurmayı başaran Doxa, geçen yılı yüzde 40 büyüme ile kapattı. Makine parkurunu da genişleterek üretim kapasitesini  günlük bin 200 modüle çıkaran firma, yatırımlarını aralıksız sürdürme hedefinde.
 
2007 yılında Çanakcılar Şirketler Grubu bünyesinde Doxa markası ile ofis mobilyası üretimine başladıklarını hatırlatan Doxa Satış ve Pazarlama Müdürü İlhami Alanya, "Kurulduğu dönemde 16 bin metrekare kapalı, 80 bin metrekare açık alana sahip tesisimizde faaliyet gösteriyorduk. Beş yıl gibi kısa bir sürede sektöründe Türkiye'nin önde gelen firmaları arasına giren Doxa, 2011 yılında tamamlanan yatırımları ile kapalı alanını 50 bin metrekareye çıkardı" dedi. Makine parkurunu da genişleten firmalarının günlük bin 200 modül üretim kapasitesine ulaştığını vurgulayan Alanya, "Doxa gerek yurtiçi gerek yurtdışında yaygın bayilik ağı ile çalışmakta olup, makam grupları, çalışma serileri, workstation serisi, dolap grupları, bölücü paneller olmak üzere ofis için gerekli çok çeşitli ürün gamıyla tüketici ile buluşuyor" diye konuştu.
 
200'ün üzerinde çalışanı bulunuyor
 
Yatırımlar ile üretim ve istihdamı artırdıklarını vurgulayan İlhami Alanya, "200'ün üstünde çalışanımız bulunuyor. Yatırımlar doğrultusunda bu sayı sürekli artıyor. Faaliyete başladığımız günden itibaren yükselen satış trendi ile her yıl üretim kapasitesini arttıran firmamız, 2011 yılını yüzde 40 büyüme ile kapattı. 2012 yılının ilk yarısında sektörde bir daralma olmasına rağmen firmamız bu daralmadan etkilenmeyerek, büyümeye devam etti. Doxa olarak tek hedefimiz daima büyümek oldu. Türkiye'de bilinen ve aranan bir isim haline gelen Doxa, yaptığı ihracatla dünya genelinde de tanınıyor" bilgisini verdi.
 
Üretici bir firma olarak yatırımlara aralıksız devam edeceklerini ifade eden Alanya, "Özellikle yurtdışında üretim ve depo dağıtım yatırımları yapmayı planlıyoruz. Ofis mobilyasının mobilya sektöründe ev mobilyası, mutfak ve banyo mobilyalarına göre daha dar bir alanda kaldığı düşünülüyor. Fakat insanların günlerinin yarısını ofislerinde geçirdikleri düşünüldüğünde, ofis mobilyasının önemi artıyor. Sektörün büyüme oranı, ülkelerin büyümeleri ile doğru orantılıdır. Bu nedenle yaşanan global krizlerden çok çabuk etkileniyor. Arap Baharı bizi çok etkiledi ve siparişlerimizin iptalleri söz konusu oldu" dedi.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Creavit banyo ürünleri Unicera Fuarı’nda yoğun ilgiyle karşılandı
  • 24.02.2014 16:00

Creavit banyo ürünleri Unicera Fuarı’nda yoğun ilgiyle karşılandı

TÜYAP'ta düzenlenen Uluslararası UNICERA Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda Creavit ...

Creavit’in kreatif tasarımları Yapı Fuarı’nda sergilendi!
  • 29.04.2013 08:35

Creavit’in kreatif tasarımları Yapı Fuarı’nda sergilendi!

Çanakcılar Şirketler Grubu’nun markaları arasında göz bebeği olan CREAVIT, 24-28 ...

Doxa, ofis mobilyaları sektöründe yatırımlarına devam edecek!
  • 10.12.2012 11:13

Doxa, ofis mobilyaları sektöründe yatırımlarına devam edecek!

Faaliyete geçeli henüz beş yıl olmasına karşın, ofis mobilyaları sektöründe adın ...