maritbet girişmaritbet
Durak Fındık, Fiskobirlik’in tesisini 10.5 milyon liraya satın aldı!

Durak Fındık, Fiskobirlik’in tesisini 10.5 milyon liraya satın aldı!

Durak Fındık Fiskobirlik’in Ünye Kırma Tesisi ve depolarını 21 dönüm arazisi ile beraber 10,5 milyona liraya aldı

Tesislerin tamamen öz sermaye ile alındığını kaydeden Durak Fındık AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Durak, bu yılki ciro hedeflerinin 450 milyon TL olduğunu söyledi.

Dünya fındık üretiminin yüzde 70'ini sağlayan Türkiye'nin 2012 yılı fındık ihraç rekortmenleri arasında  360 milyonluk ciroyla 2'nci sırada yer alan firmalarının yatırımlara devam edeceğini söyleyen Durak, “Ünye Kırma Tesisleri'ni almamızla birlikte kırma tesisi sayımızı 4'e çıkardık, fındık kırma kapasitemizi artırdık. Geçen yılki ciromuz 360 milyon lira. Bu sene rakamı 450 milyon liraya çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Temelleri 1960'lı yıllara dayanan firmalarının 1967'de fındık ihracatına başladığını anımsatan Durak, “Biz bulunduğumuz tüm pazarlarda saygınlık kazandık. Kırma tesislerimizin dışındaki fındık işleme tesisimiz 8 bin 500 metrekare kapalı, toplam 41 bin 105 metrekarelik alan üzerine kurulu. Bünyemizde toplamda 500 kişiye istihdam sağlıyoruz. Durak Fındık olarak fındık sektöründe gerekli olan tüm kalite belgelerine sahibiz” açıklamalarını yaptı.

“Tesislerimize geçtiğimiz sene öz sermayemizden 5 milyon dolar yatırım yaptık” diyen Durak, şunları kaydetti: “Bu yatırımımızı, büyüme ve istihdam adına, geleceğe daha aydınlık bakmak adına gerçekleştirdik. 2013 yılında da 10,5 milyona FKB fındık kırma tesislerini 21dönüm araziyle beraber alarak büyük bir yatırım yapmış olduk. Durak Fındık A.Ş olarak fındık kırma tesislerimizi 4 adete çıkarmış olduk.”

Çocuk işçiliğinin önüne geçecek proje

Durak Fındık olarak fındıkta önceliklerinin kalite olduğunu bunun için Fındıkta Kalite Projesi'ni bu yıl hayata geçirdiklerini anlatan Kadir Durak, “Fındık sektöründe çocuk  işçiliğine karşıyız. Ayrıca Ünye'de sosyal proje üstlenerek ÇSK'ye kayıtlı 25 bin adet fındık üreticimize fındık da kaliteyi artırmak adına 25 bin adet jüt çuval dağıtmaya hazırlanıyoruz. Bu projeyi Ünye Ticaret Borsası, Ünye Ziraat Odası, Ünye Tarım il Müdürlüğü, Durak Fındık AŞ işbirliği ile yapıyoruz.  Hedefimiz Türk fındığında kaliteyi artırmak, fındık da bilinçli fındık üreticisini ortaya çıkarmak. Üreticimize destek olmaya devam edeceğiz. Çocuk işçiliğinin önüne geçmek için bu projemiz önemli bir adım olacak” açıklamalarını yaptı.  

Murat GÜRSOY/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Durak Fındık, Fiskobirlik’in tesisini 10.5 milyon liraya satın aldı!
  • 09.07.2013 13:03

Durak Fındık, Fiskobirlik’in tesisini 10.5 milyon liraya satın aldı!

Durak Fındık Fiskobirlik’in Ünye Kırma Tesisi ve depolarını 21 dönüm arazisi il ...