Ece Banyo, ürünlerini 47 ülkeye ihraç ediyor!
İhracatın toplam cirolarında yüzde 40 oranında pay aldığını aktaran Nuri Bülent Onur, Türkiye vitrifiye seramik pazarında yüzde 9'luk bir paya sahip olduklarını kaydetti
Ürünlerinin yaklaşık 15 binin üzerinde çeşidiyle 47 ülkeye ihraç edildiğini bilgisini veren Ece Banyo Genel Müdürü Nuri Bülent Onur, lokomotif ürünlerinin vitrifiye seramik olduğunu aktardı. Toplam cirolarının yüzde 40'ını ihracattan karşıladıklarını ifade eden Onur; İngiltere, İtalya, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Azerbaycan, Irak, Ürdün, Suriye, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Avusturya ve Balkan ülkelerine ihracatlarının bulunduğunu anlattı.
Vitrifiye seramik üreticisi rakiplerinin oluşturduğu pazarda en az yüzde 9luk bir paya sahip olduklarını belirten Onur, "Bu oran ile vitrifiye seramik pazarının ikincisi olduğumuzu gösterdik" dedi. Banyo ürünleri imalatı gerçekleştiren toplam dört adet tesislerinin bulunduğunu kaydeden Onur, bu tesislerin tamamının Çorum'da faaliyet gösterdiğinin altını çizdi. Bir tesislerinde vitrifiye seramik, diğer üç tesislerinde ise banyo dolabı, cam lavabo ve klozet kapağı ürettiklerini açıklayan Onur, "Ece Banyo olarak ISO 9001 belgesine sahip üretim tesislerimizin 55 bini kapalı, 172 bini de açık olmak üzere toplam 227 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteriyoruz. Ayrıca 2008 yılından itibaren ideal Standard'ın da Türkiye genel dağıtıcılığını üstlendik" şeklinde bilgi verdi. Üretim süreçlerinde inovasyona çok önem verdiklerini vurgulayan Onur, bu sayede özel ve üst segment ürünlere gelen taleplere daha hızlı cevap veren bir sistem kurduklarını dile getirdi. Gerçekleştirdikleri teknoloji yatırımlarıyla tedarik süreçlerinde daha hızlı hizmet verebildiklerini söyleyen Onur, "Gerek kendi firmalarımızın, gerekse müşterilerimizin üstündeki stok yükünü azaltacak şekilde üretim yapabiliyoruz" diye konuştu.
Su tasarruflu yeni nesil akıllı klozet sistemleri ile teknolojiyi konfor ve hijyenle birleştirdiklerine değinen Onur, tuvalet alışkanlıklarını da değiştirdiklerini sözlerine ekledi. Toprak sanayiinin, inşaat sektörü ve nakliyeciliği Çorum'da istihdam kapasitesi yönünden yüksek ve yurt geneline mal satan bir sektör haline gelmesini sağladığını dile getiren Onur, kentte ikinci büyük sektör olarak gıda sanayisinin olduğunu kaydetti. Geçmişi 1930'lu yıllara uzanan un değirmencilerinin yerini çağdaş ve kapasitesi yüksek un fabrikalarına bıraktığını aktaran Onur, Çorum ununun tüm Türkiye'de aranılan bir marka haline geldiğini vurguladı. Çorum'da bu iki sanayi sektörünün dışında ve bu sektörlere paralele olarak gelişen bir diğer sanayi kolunun ise makine sanayi olduğunu ifade eden Onur, "Bu kuruluşların toprak, un, irmik ve yem fabrikalarını imal ederek ve komple anahtar teslimi fabrika kurarak, hem sektörleri bazında hem de yurtdışında söz sahibi olmuştur. Bu üretim dallan Çorum ilinin sanayileşmesinin lokomotifi olmuşlardır ve Çorum'dan dünyaya açılan kapımız haline gelmiştir" şeklinde konuştu.
Son olarak Çorum'daki müteşebbislerin son yıllarda, yatırım konusunda değişiklik arayışlara girdiğini anlatan Onur, artık yeni sanayi kollarının arandığını belirtti. Onur, vitrifiye seramik, banyo dolapları, kağıt, ambalaj, tıbbi malzeme, tekstil, radyatör, viyol ve yumurta üretimi yapan işletmelerin bu arayışın sonucunda ortaya çıktığım sözlerine ekledi.
"Çorum'dan dünyaya açılıyoruz"
Çorum'da toprak ve gıda sanayiinin yanı sıra makine sektörünün de geliştiğini anlatan Nuri Bülent Onur, "Bu sektör toprak, un, irmik ve yem fabrikalarını imal ederek ve komple anahtar teslimi fabrika kurarak, hem sektörleri bazında hem de yurt dışında söz sahibi oldu. Bu üretim dalları Çorum'dan dünyaya açılan kapımız haline gelmiştir" şeklinde konuştu.
Dünya Özel Ek
Yorum Yaz