Ege Seramik 2013 yılında yeni yatırımlar yapmaya hazırlanıyor!
Ege Seramik, önümüzdeki dönemde paketleme otomasyonu ve masse hazırlama tesisleri için yatırım planlıyor
Ege Seramik, önümüzdeki dönemde paketleme otomasyonu ve masse hazırlama tesisleri için yatırım planlıyor.
Üretim ve ihracat hedeflerini bu yıl yüzde 100 tutturan Ege Seramik, önümüzdeki dönemde paketleme otomasyonu ve masse hazırlama tesisleri için yatırım planlıyor.
Ege Seramik Genel Müdürü Göksen Yedigüller, 2012 yılında üretim ve ihracat hedeflerini yüzde 100, satış hedeflerini ise yüzde 97 oranında tutturduklarını söyledi. Stratejik olarak, arz talep dengesini de dikkate alarak 2011'de ve takip eden yıllarda kapasitif olarak büyümeyi öngörmediklerini dile getiren Yedigüller, “Büyümeyi, modernizasyon yatırımları ile katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi ile sağlamayı hedefledik. 80x80, 60x90, 60x120, 60x60 gibi büyük ebat sırlı granit ve teknik granit ürünler üretmek için modernizasyon yatırımı planladık” dedi.
Yedigüller, önümüzdeki dönemde, paketleme otomasyonu ve masse hazırlama tesisleri için yapacakları yatırımı değerlendirdiklerini ifade etti. 2013 yılı üretim hedeflerinin aynı oranda devam ettiğini dile getiren Yedigüller, ancak segment değiştiren portföyleri nedeni ile ortalama fiyatlarında artış beklediklerini söyledi. Yedigüller, mevcut kapasitede yurtiçi satışlarından aktaracakları payla ihracatlarını yüzde 7 oranında artırmayı hedeflediklerini kaydetti.
Yıllık üretim 21 milyon metrekare
Yedigüller, 1972 yılında İbrahim Polat tarafından kurulmasının ardından 1975'te üretim faaliyetlerine başlayan Ege Seramik'in, 1980 yılından itibaren modern üretim teknolojilerini kullanarak istikrarlı bir büyüme kaydettiğini dile getirdi.
2009 yılında ise sektörün gelişiminde önemli bir yere sahip olan dijital teknolojiyi “Digital Tile by Ege Seramik” markası ile Türk seramik sektörüne tanıttıklarını vurgulayan Göksen Yedigüller, “550 bin metrekarelik üretim tesislerinde yıllık 24.5 milyon metrekare üretim kapasitesine sahip olmamıza rağmen optimum kârlılık hedeflerimizden dolayı yıllık 21 milyon metrekare olan üretimimiz ile birlikte teknoloji, tasarım ve kalite standartlarına ağırlık vererek yurtiçi ve yurtdışında önemli pazar paylarına ulaştık. Bugün itibarıyla yurtiçinde 150'nin üzerinde yetkili satıcı ve 2 binin üzerinde tali bayi ile güçlü bir dağıtım kanalına sahibiz. 50'den fazla ülkeye ise ihracat yapıyoruz. Amerika, İsrail, Kanada, İngiltere, Fransa, Azerbaycan, Irak, Bulgaristan, Türkmenistan, Suudi Arabistan ve Libya öne çıkan ihracat pazarlarımız arasında yer alıyor” dedi.
İzmir'de faaliyet göstermelerinin avantajları ve dezavantajlarını değerlendiren Göksen Yedigüller, şunları söyledi: “Kalifiye personel bulma kolaylığı ve tedarikçi çeşitliliğinin yanı sıra limana yakın olması nedeni ile lojistik avantajlar sağlaması İzmir'in sunduğu avantajların başında geliyor. Dezavantajları ise, öncelikli iller bazındaki değerlendirmede yatırım için daha az teşvik verilmesi, işçilik maliyetlerinin yüksek olması ve organize sanayi alt yapısının yetersizliği.”
Kobiden
Yorum Yaz