maritbet girişmaritbet
Elginkan Manisa OSB’de Ar-Ge merkezi kuruyor!

Elginkan Manisa OSB’de Ar-Ge merkezi kuruyor!

Bünyesindeki 19 şirketle faaliyetlerini sürdüren ve tesislerinin yüzde 90’ı Manisa’da bulunan Elginkan Topluluğu, şirketlerinde bulunan Ar-Ge bölümlerini tek bir çatı altında birleştirmek üzere Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) Ar-Ge merkezi kuruyor

Bünyesindeki 19 şirketle faaliyetlerini sürdüren ve tesislerinin yüzde 90'ı Manisa'da bulunan Elginkan Topluluğu, şirketlerinde bulunan Ar-Ge bölümlerini tek bir çatı altında birleştirmek üzere Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) Ar-Ge merkezi kuruyor.

Ar-Ge merkezini Manisa OSB'de kendilerine ait bir yerde kuracaklarını açıklayan Elginkan Vakfı ve Elginkan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen, “Bu şekilde şirketlerimizde bulunan Ar-Ge bölümlerini bir çatı altında toplayıp, büyük bir Ar-Ge merkezi haline getirerek araştırma ve geliştirme faaliyetlerimizi topluluk bünyesinde daha çok yoğunlaştırma imkanına sahip olabileceğiz” dedi.

Akçen, global iklim değişikliğinin içilebilir kalitedeki su kaynaklarına ulaşmada sorunları artıracağını, bu durumun da su kaynaklarının kullanımı konusundaki alışkanlıkları değiştirmeye zorladığını vurgulayarak, Elginkan Topluluğu'nun küresel markaları olan E.C.A. ve Serel'in, ürün gruplarındaki inovatif fonksiyonlar ile donatılmış su tasarrufu sağlayan ürünleri ile dünya pazarlarına ulaştığını vurguladı. E.C.A.'nın Türkiye'ye yayılmış geniş bayi ve servis ağı ile pazara yön veren ve sektör lideri konumunda olduğunu savunan Akçen, E.C.A.'nın yapı malzemelerinde su ve teknik armatürleri, ısı grubunda da kombi, şofben, termosifon, panel radyatör, merkezi ısıtma sistemleri ve valf ürünlerinde hem üretim hem de dünya markaları ile ortak işbirliği içinde olduğunu söyledi.

Akçen, “Su ve gaz armatürlerinde 25 milyon adetlik, seramik sağlık gereçlerinde ise 1 milyon 200 bin adetlik kapasitemiz bulunuyor.  Isı grubu ürünlerinde kombide 400 bin adet, panel radyatörde 4 milyon 750 bin metretül kapasiteyle Elginkan Topluluğu, önemli bir sanayi kuruluşu olarak varlığını sürdürüyor. Türkiye genelinde bin 500'den fazla bayisi ve binlerce satış noktası bulunan E.C.A. ve Serel, en önemli ilkesi olan kaliteden ödün vermeden sektör dinamiklerini değiştiren ürün teknolojileri ve gerek yurt içi gerek yurt dışında ödüllü tasarımları taşıması ile rakiplerinden ayrılıyor” diye konuştu.

“E.C.A., enerji tasarrufu sağlıyor”

Gaye Akçen, Enerji Verimliliği Yasası ve enerji fiyatlarındaki yükselişlerle birlikte toplumun enerji verimliliği konusuna artık daha duyarlı olduğunu, bu noktada ise E.C.A.'nın verimli enerji kullanımı ve tasarrufu öne çıkaran kombi modeli olan Confeo Premix Tam Yoğuşmalı Kombi'yi pazara sunduğunu ifade etti. E.C.A., Confeo Premix'in atık baca gazındaki gizli ısıyı geri kazanarak yüzde 20'ye varan tasarruf, comfort özelliği sayesinde sıcak su kullanım alışkanlığını hafızasında tutarak sıcak su kullanımında maksimum konfor elde edilmesini sağladığına dikkat çeken Gaye Akçen, “Tasarımı, dizaynı, teknolojik özellikleri, kullanım kolaylığı ile tüketicilerin alternatif taleplerini karşılayabilecek kombi modellerimiz ile bugün müşterilerimize farklı kombi modelleri sunuyoruz. Isı verimliliği artırılmış E.C.A. panel radyatörler tam otomatik üretim hatlarında  EN 442 normlarına uygun olarak üretiliyor ve nanoteknolojik yüzey kimyasalları ile kaplanıyor. Bu sayede yüksek korozyona karşı dayanıklı hale getiriliyor. E.C.A. Termostatik Radyatör Vanası, Avrupa Standardizasyon Komitesi tarafından, EN 215 standartlarına göre değerlendirilerek Türkiye'de ilk CEN işaretlemesine sahip olan markadır. CEN 57 işaretindeki 57 numarası, tüm dünyada E.C.A. markasına aittir. E.C.A. Termostatik Vanası kullanımı ile yüzde 30'a varan tasarruf sağlanabileceğinin garantisi dünya standartlarına göre garantilenmiştir. Alternatif enerji kullanımında yenilikleri takip eden E.C.A., Güneş Enerjisi Sistemleri'nde seçici yüzeyli, yüksek verimli, dayanıklı güneş kolektörleri ile kullanıcısına sıcak kullanım suyunda yüksek  yüzde 70'e varan enerji tasarrufu sağlıyor” şeklinde konuştu.

Sektöründe birçok ilke ve uluslararası ödüle sahip yapı ve ısı grubundaki ürünleri, kurucularının felsefesi olan kalite, güven unsurları ile tüketicilere aynı marka çatısı altında sunduklarını kaydeden Gaye Akçen, “Satış sonrası hizmet kalitemizdeki koşulsuz müşteri memnuniyeti ile de hizmet kalitemiz birleşiyor. E.C.A., 2012 Superbrands of Turkey arasında seçildi. Süpermarka; markanın üretim, satış, pazarlama, iletişim, servis gibi birçok unsurun kuruluş felsefesi ile yönetildiğinin göstergesidir. 62 yıldan uzun süredir sektördeki konumlandırmasıyla E.C.A., köklü ve geçmişini oluşturan öğeleri koruyarak tüketicisine hizmet eden, bilinirliliği ve değeri yüksek, yerli bir marka” aktarımını yaptı.

Serel'in Rita ve Sapphire serileri pazara çıkıyor

Gaye Akçen, seramik sağlık gereçleri markası Serel'in Amphora Serisi'nin  ‘2012 Designturkey' ödülünü, Amphora Asma Klozet'in ‘Red Dot Product Design 2013' ödülünü aldığını belirterek, şunları söyledi: “Serel Amphora Serisi 2013 yılında da yıldız ürünümüz olmaya devam ediyor. Rita ve Sapphire serileri 2013'ün yeni serileri olarak pazara çıkıyor. Serilerin yanı sıra Amphora, Rita ve Sapphire serileri ile beraber entegre asma klozet kavramı ile de ürünlerimize farklı modern çizgiler geldi. Daha önceki yıllarda da ürünlerimiz arasında yer alan mobilya uyumlu lavabolarda 2013 çizgileri ile yeni modelleri de sektöre kazandırıyoruz.”

Armatür grubunda ise yine 2012 yılında birçok ödüle sahip olan Electra Serisi'nin bu yıl da yoğun talep görmeye devam edeceğini öngördüklerini söyleyen Akçen, “Electra Serisi, 2012 Desingturkey Ödülü'nü, Electra Eviye Bataryası A'design Platinum 2013 Ödülü, Electra Lavabo ve Banyo Bataryaları A'design Gümüş 2013 Ödülü, Amphora Ankastre Lavabo Bataryası A'design Gümüş 2013 Ödülü'nü aldı. 2013'ün armatürde önemli oyuncuları Neva, Novita 2013 Unicera Fuarı'nda da sergilendi ve bu seriler yoğun ilgili gördü” ifadesini kullandı.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Elginkan Manisa OSB’de Ar-Ge merkezi kuruyor!
  • 01.08.2013 15:01

Elginkan Manisa OSB’de Ar-Ge merkezi kuruyor!

Bünyesindeki 19 şirketle faaliyetlerini sürdüren ve tesislerinin yüzde 90’ı Mani ...