maritbet girişmaritbet
Elit Mobilya Sanovit markasıyla ihracatını ikiye katladı!

Elit Mobilya Sanovit markasıyla ihracatını ikiye katladı!

Elit Mobilya, 2012 yılında gerçekleştirdiği ek tesis yatırımı ile ilk etapta hedeflediği üretim kapasitesini yakaladı ve ihracatını ikiye katladı

 

Elit Mobilya, 2012 yılında gerçekleştirdiği ek tesis yatırımı ile ilk etapta hedeflediği üretim kapasitesini yakaladı ve ihracatını ikiye katladı.

Sektöre 2005 yılından beri Sanovit markasıyla sadece banyo mobilyası uyumlu seramik lavabo üretimi yaparak hizmet veren Elit Mobilya, 2012 yılında gerçekleştirdiği ek tesis yatırımı ile ilk etapta hedeflediği üretim kapasitesini yakaladı ve ihracatını ikiye katladı.

Söz konusu yatırımların ihracat departmanına, hedeflenen pazarları daha geniş alanlara yayabilme olanağı sağladığını dile getiren Sanovit İhracat Müdürü Murat Burat, “Bu yatırımlar aynı zamanda zaten yüksek olan kalitemizi daha da artırmak ve banyolardaki klasik çizgiyi değiştirecek tasarımları markette kabul ettirebilmek içindi. Banyo mobilya sektöründe, yeni tasarımlarımızla Türkiye'de olduğu kadar dünya çapında da bir yer edinmek amacıyla yatırımlara başladık. Bu amaçla sadece kendi çalışanımızla değil şehrimizde bulunan üniversitelerle de tecrübelerimizi paylaşarak kalite ve tasarım anlamında istediklerimizi yakaladık” dedi.

Bugün itibarıyla üç kıtaya ihracatlarının bulunduğunun bilgisini veren Burat, “Sadece banyo mobilyası uyumlu seramik lavabolar üretmek, aldığımız Avrupa standardı kalite belgeleri, müşterilerimizle sıkça ülkelerinde bire bir görüşmek işimizi hayli kolaylaştırdı. Artık hedefimiz aynı Türkiye'de yaptığımız gib, birkaç ülkede daha marketin lideri olmaktır” ifadesini kullandı.

Hedef ayda 50 bin adet banyo mobilya üretmek

Burat, 2012 yılının Mayıs ayında faaliyete geçen ek yatırımlarla kapasitelerinin yüzde 70 oranında yükseldiğini kaydetti. Şu anda aylık 32 bin adet lavabo ürettiklerini bildiren Burat, 2013 yılında tamamlanacak projelerin ardından bu sayının 50 bine çıkacağını bildirdi. Burat, “Bugün için yaklaşık 120 olan çalışan sayımızı, yatırımlar tamamlandıktan sonra 170'e çıkarmayı planlıyoruz. Yeni ek tesisimizin tamamı bize 3.5 milyon dolara mal olacak. İç piyasadaki talep artışı ve kapasite yetersizliği gibi nedenlerden dolayı ihracata istediğimiz önemi verememiştik. Bu nedenle yeni yatırımımızı tamamıyla ihracata yönelik gerçekleştiriyoruz. Yatırımımızda sadece kapasite artışı değil, aynı zamanda kalite ile tasarım artışını da planlayarak, makine ve teçhizat donanımızı son teknolojiye yükseltiyoruz” değerlendirmesini yaptı. Banyo mobilya sektöründe yeni araştırmalar içinde olduklarını da ifade eden Burat, şunları kaydetti:

“Arayışlara karşılık vermek ve bunları gerçekleştirme faaliyetlerinde bulunabilmek için kapasite ile birlikte tasarım ayağını da hızlandırdık. Anadolu Üniversitesi Tasarım Bölümü ile ortak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı zamanda dünyadaki yeni trendleri de yakından takip ediyoruz. Alışkanlıklarımızı değiştiren yeni ürünler tasarladık ve bunlar beğeni topladı. Konumuzda uzmanlaştık, kendimizi kısa sürede ispatladık ve piyasaya kabul ettirmeyi başardık. Sanovit olarak gerçekleştirdiğimiz özel üretim alanında sektörde lider pozisyondayız. Ürünlerimizde tasarım ile birlikte işlevselliği de ön planda tutuyor, kalite ve hizmetin devamlılığından asla ödün vermiyoruz.”

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Elit Mobilya Sanovit markasıyla ihracatını ikiye katladı!
  • 08.03.2013 16:07

Elit Mobilya Sanovit markasıyla ihracatını ikiye katladı!

Elit Mobilya, 2012 yılında gerçekleştirdiği ek tesis yatırımı ile ilk etapta hed ...