maritbet girişmaritbet
Elmas Lojistik Bursa’da 3.2 milyon euroya yeni merkez kurdu!

Elmas Lojistik Bursa’da 3.2 milyon euroya yeni merkez kurdu!

Elmas Lojistik, Kemalpaşa’da 3.2 milyon euro yatırımla kurduğu Necdet Elmasoğlu LojistikMerkezi ile hedef büyüttü

 

Elmas Lojistik, Kemalpaşa'da 3.2 milyon euro yatırımla kurduğu Necdet Elmasoğlu LojistikMerkezi ile hedef büyüttü.

Elmas Lojistik, Kemalpaşa'da 3.2 milyon euro yatırımla kurduğu Necdet Elmasoğlu LojistikMerkezi ile hedef büyüttü. Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı'nın Ege'nin lojistik merkezi olarak belirlediği Kemalpaşa'da Avrupa Birliği'nin (AB) yeşil depolama konseptine uygun olarak inşa edilen ve Elmas Lojistik'in kurucularından Necdet Elmasoğlu'nun ismini taşıyan lojistik merkezi 73 bin metrekare alan üzerinde kuruldu. İzmir-Ankara Karayolu bağlantılı, yine çalışmaları başlayan İzmir-Ankara Otoyolu ile İzmir-Ankara Demiryolu'na yakın bir yerde kurulan Necdet Elmasoğlu Lojistik Merkezi, sanayi kuruluşları, ithalat ve ihracatçı firmalara lojistik tedarik zinciri içinde yer alan gümrüklü genel antrepo işletmeciliği, serbest depo yönetim sistemlerini sunuyor.

Necdet Elmasoğlu Lojistik Merkezi ile ilgili bilgi veren Elmas Lojistik Taşımacılık, Depolama, Dağıtım ve Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Elmasoğlu, “Uluslararası entegre lojistik yönetim şirketi olan firmamız, ülkemizin geleceğine olan inancı ile lojistik hizmet zinciri içinde dünya ile rekabet eden sistemler içinde var olma adına, yatırıma, yenilikçiliğe, otomasyona ve istihdama verdiği önemin makro ölçekte göstergesi olarak Necdet Elmasoğlu Lojistik Merkezi'ni kurdu” diye konuştu.

Yeni merkezin, hizmet verdikleri kuruluşların lojistik konsepti içindeki sabit giderlerini düşürmek hedefi ile gümrüklü ve serbest depo sistemlerindeki en gelişmiş teknoloji ile donatıldığını belirten Elmasoğlu, “Tesisimiz, sanayici ve ihracatçının ürettiği tüm ürünlerin iç piyasaya sevki veya ihracat amaçlı olarak depolamalarının sağlanacağı, firmaların talepleri doğrultusunda ülke içi ve ülke dışı sevkiyatlarının, elleçlemelerinin yapılabileceği bir merkez. Bunun yanında perakende satışa hazır ürünlerin ithal amaçlı ülkemize getirilerek gümrüklü antrepo hizmetinin verilebileceği, ithalatı tamamlandıktan sonra da dağıtım için serbest antrepolarda sevk sırası gelene kadar muhafaza edileceği entegre hizmet merkezi” açıklamasını yaptı.

25 kişilik ek istihdam sağladı

Elmasoğlu, Türkiye'de 2013 yılından itibaren her alanda olduğu gibi lojistiğin her alanında da önem kazanacak çevreye duyarlı sistemlerin ön plana çıkacağı öngörüsünden hareketle, ‘yeşil depoloma' uygulamasına geçtiklerini belirterek, şu bilgileri verdi. “Bu tesis 3.5 milyon euro'ya mal oldu. Şu an 25 kişilik ek istihdam sağladı. Yeşil depolama konsepti ile tesis sıfır karbon salımı ve atıkların depolanma alanları ile Türkiye'nin gelecekte uygulayacağı çevre mevzuatına uygun. Yine ilk kez 500 metrekare büyüklükte lisanslı tehlikeli madde depolama alanına sahip. Akalan tesisi ile birlikte Elmas Grup Lojistik olarak sadece Kemalpaşa'da yatırım alanımız 125 bin metrekareye ulaştı. Türkiye'nin ve Ege Bölgesi'nin uluslararası lojistik stratejik konumu, beraberinde Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı'nın başarılı çalışmaları ile Kemalpaşa'nın Ege'nin yük merkezi olarak planlanmış olması bize bu cesareti verdi.”

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Elmas Lojistik Bursa’da 3.2 milyon euroya yeni merkez kurdu!
  • 22.02.2013 10:39

Elmas Lojistik Bursa’da 3.2 milyon euroya yeni merkez kurdu!

Elmas Lojistik, Kemalpaşa’da 3.2 milyon euro yatırımla kurduğu Necdet Elmasoğlu ...