maritbet girişmaritbet
Ende Duş, demonte duşa kabin sistemleri üretecek!

Ende Duş, demonte duşa kabin sistemleri üretecek!

Ende Duş ve Küvet Sistemleri, herkesin evinde kolaylıkla montajını yapabileceği demonte duşa kabin üretimi yapacak

 

Ende Duş ve Küvet Sistemleri, herkesin evinde kolaylıkla montajını yapabileceği demonte duşa kabin üretimi yapacak.

Yüksek işçilik ve montaj maliyetleri nedeniyle tüketicilerin demonte ürünlere yönelmesinden hareket eden Ende Duş ve Küvet Sistemleri, herkesin evinde kolaylıkla montajını yapabileceği demonte duşa kabin üretimi yapacak. Sistem için Türk Patent Enstitüsü'nden onay alan firma, pilot üretimin başarıyla tamamlanmasının ardından seri üretime yoğunlaştı. Ürün kasım ayında piyasaya sürülecek.

Genel Müdür Yıldırım Kurt, yüksek işçilik ve montaj maliyetlerinin tüketiciyi yapı marketlerde satılan demonte ürünlere yönelttiğini ifade eden Kurt, bu fikirden yola çıkarak nihai tüketici ve yurt dışından aldıkları talepler doğrultusunda böyle bir üretime karar verdiklerini bildirdi.  Herkesin evinde kolaylıkla montajını yapabileceği, matkap ve vidanın çok az kullanıldığı sistemin şimdiden tüketiciler tarafından büyük ilgi gördüğünü aktaran Kurt, ürünün Ende kalitesi ve güvencesinde ekonomik bir ürün olacağının altını çizdi. Pratik bir şekilde, birbirine geçme duşa kabin sistemin Türkiye'de ilk olarak Ende tarafından pazara sunulacağını vurgulayan Kurt, ürünün ihracatı üzerinde yoğunlaşmayı planladıklarını açıkladı. Kurt, "Özellikle Avrupa'da montaj maliyetleri çok yüksek. Tüketici montajı zor olan kabinlerin dahi montajını kendi yapmaya çalışıyor. Demonte Ende duşa kabinin yoğun ilgi göreceğini düşünüyoruz. Başta Avrupa olmak üzere, ürünümüzü ihraç etmeyi planlıyoruz" dedi.

Son iki yıl içerisinde iki yeni seriyi ürün portföylerine kattıklarını belirten Kurt, "Demonte ürünümüzün yanı sıra, 6 milimetre camdan, bir sabit iki hareketli yani giriş alanı rahat bir kabin sistemi ürettik. Üretimlerimizde tamamen tüketici ve piyasa ihtiyaçları doğrultusunda hareket ediyoruz" dedi. Yeni seri duşa kabinler için tasarım faaliyetlerini firma içinde yürüttüklerini, bazı seriler için endüstriyel tasarım yapan eğitimli kişilerden destek aldıklarını anlatan Kurt, "Piyasada olmayan ürünleri üretmek ve piyasaya yeni ürün çıkarmak bizi motive ediyor" dedi.

"Merdivenaltı kaliteli üretimi zorluyor"

Kurt, "2010 yılı Temmuz ayında 5 bin metrekare kapalı alana sahip yeni fabrikamıza taşındık. Fabrikamızda yıllık 60 bin adet duşa kabin ve 60 bin adet akrilik küvet üretme kapasitesine sahibiz. Her yıl üretim miktarlarımızı ve kapasitemizi artırıyoruz" dedi. İleriki dönemde yatırımlarını otomasyon üzerinde yoğunlaştıracaklarını belirten Kurt, teknolojisi yüksek makineler ile üretim kapasitesi ve kaliteyi daha da arttırmayı hedeflediklerini söyledi. İhracata ağırlık vermek istediklerini hatırlatan Kurt, bu yatırımın ihracatı artırmak içinde gerekli olduğunu vurguladı.

Yıldırım Kurt,  merdiven altı firmaların ve Çin malı ürünlerin, kaliteli imalat yapan firmaları zor durumda bıraktığını , bu durumun sektörün olgunlaşmasını engellediğini söyledi.

Yayınlanan teşvik paketlerinin kapsamı konusunda da detaylı bilgi alamadıklarına işaret eden Kurt, devlet tarafından teşvikler için danışmanlık firmalarının kurulması ve bu firmaların da,  müracaat eden firmalara uygun teşvikler ve bunlardan faydalanmak için neler yapılması konusunda bilgilendirmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ende Duş, demonte duşa kabin sistemleri üretecek!
  • 21.01.2013 09:30

Ende Duş, demonte duşa kabin sistemleri üretecek!

Ende Duş ve Küvet Sistemleri, herkesin evinde kolaylıkla montajını yapabileceği ...