maritbet girişmaritbet
Erkanlı Grup’tan 60 milyon dolarlık çevre yatırımı!

Erkanlı Grup’tan 60 milyon dolarlık çevre yatırımı!

Erkanlı Şirketler Grubu bünyesinde yer alan Erksan Çevre Teknolojileri, 60 milyon dolarlık çevre yatırımına start verdi. Şirket 4 ayrı tesisi hayata geçiriyor

Erkanlı Şirketler Grubu bünyesinde yer alan Erksan Çevre Teknolojileri, 60 milyon dolarlık çevre yatırımına start verdi. Şirket 4 ayrı tesisi hayata geçiriyor.

Erkanlı Şirketler Grubu'nun bünyesinde yer alan Erksan Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi AŞ ve iştirakleri 60 milyon dolarlık çevre yatırımına hayat veriyor. İlki Kocaeli Başiskele'de hayata geçen tesislerle birlikte şirket sırasıyla Tekirdağ, Ege ve Akdeniz/İç Anadolu bölgelerinde yatırım yapacak. Erkanlı Şirketler Grubu yeni yatırımlarla birlikte çevre sektöründe güvenle anılan adını ve çevreci tavrını net olarak ortaya koyacak.

Erkanlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, yeni çevre yatırımlarını anlatmak üzere basınla sohbet toplantısı düzenledi. Erksan Çevre Teknolojileri firmasının 2001 yılında sektörde yer alan ilk firmalardan biri olarak çalışmalarına başladığını anlatan Erkan, hayata geçirecekleri yatırımlarla birlikte yeni bir dönemin başladığını vurguladı.

BaşiskeleTesisi 2013 Sonunda Faaliyete Geçiyor

Rıza Hüseyin Erkanlı yatırımlardan ilkini Kocaeli Başiskele'deki Çamur/susuzlaştırma bertaraf tesisi oluşturduğunu söyledi. Erkan “Bu tesis 2013 yılı sonunda faaliyete geçecek. Sözkonusu tesis, endüstriyel kuruluşların proses ve arıtma tesislerinden kaynaklanan çeşitli özellikteki tehlikeli ve tehlikesiz arıtma çamurlarını yüksek sıcaklıkta kurutarak çıkan ürünün Çimento sektörüne alternatif yakıt olarak verilmesini sağlayacak” dedi.

Çimento Sektörünün Yakıt İhtiyacı Karşılanacak

Erkanlı'ın verdiği bilgiye göre, Başiskele'deki tesisin başlangıç kapasitesi ayda 3 bin 600 ton, yılda 43 bin 200 ton olacak. 3 vardiya halinde çalışacak tesise yüzde 70-90 nem oranında giren çamur yaklaşık yüzde 5 nem oranına düşürülecek.

Çamurların geri kazanımı ile çimento fabrikalarının yakıt ihtiyacı karşılanacak ve bu sayede de doğal kaynak kullanımı azalacak, daha az fosil yakıt yakılacak ve daha az karbon dioksit atmosfere yayılacak.

Rıza Hüseyin Erkanlı, atığın her türlü alanında faaliyet göstererekentegre atık yönetimi yapmayı amaçladıklarını açıkladı. Bu paralelde sektördeki yatırımlarına diğer atık dallarını da ilave edeceklerini anlatan Erkanlı, elektronik atık işletme tesisi kurmak için araştırmalar yaptıklarını açıkladı.

Kalkınmakta Olan Ülkelere Ekonomik Çözüm

Rıza Hüseyin Erkanlı, çevrenin sürekli gelişen ve yeni projeler gerektiren bir sektör olduğuna dikkati çekerek, ““Kalkınmaya çabalayan, ekonomik zorluklarla karşı karşıya bulunan gelişmekte olan ülkelerin tabi kaynaklarından uzun vadede ve maksimum şekilde faydalanabilmeleri için atık israfına son vermeleri, ekonomik değeri olan maddeleri geri dönüşüme ve tekrar kullanma yöntemlerini uygulamaları gerekmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Univa Öğrenci Evi Kampüsü, yabancı yatırımcıyı cezbetti
  • 06.04.2018 10:37

Univa Öğrenci Evi Kampüsü, yabancı yatırımcıyı cezbetti

Erkanlı Grup’un AssetCampus işbirliğiyle Sakarya’da hayata geçirdiği Univa Öğren ...

Univa'da 130 bin TL'den başlayan fiyatlarla!
  • 09.11.2017 15:21

Univa'da 130 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Sakarya'da hayata geçirilen Univa Öğrenci Evi Kampüsü'nde ikinci etap satışları ...

Erkanlı Grup kazandıran yatırımı Türkiye'ye taşıdı!
  • 20.12.2016 09:20

Erkanlı Grup kazandıran yatırımı Türkiye'ye taşıdı!

Erkanlı Grup, Amerika ve İngiltere'de yatırımcıya yüksek kazanç getiren öğrenci ...

Erkanlı Grup, öğrenci yurtlarına odaklandı!
  • 12.10.2016 09:20

Erkanlı Grup, öğrenci yurtlarına odaklandı!

Erkanlı Grup, yurtiçi ve yurtdışında öğrenci evleri hayata geçirecek. ...

Erkanlı Grup’tan gayrimenkulde bir ilk: Öğrenci Evleri
  • 16.10.2015 13:14

Erkanlı Grup’tan gayrimenkulde bir ilk: Öğrenci Evleri

Erkanlı Grup, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Sakarya’da Univa Student Resi ...