maritbet girişmaritbet
Erke Group’un hedefi Türkiye ve Ortadoğu pazarı!

Erke Group’un hedefi Türkiye ve Ortadoğu pazarı!

Türkiye’nin zemin teknolojileri konusunda faaliyet gösteren ve 25’inci yılını kutlayan Erke Group’un, İstanbul merkez ofisleri, Ankara Bölge Müdürlüğü, Azerbaycan -Bakü satış ofisleri ve Bulgaristan-Sofya temsilcilikleri mevcut

Türkiye'nin zemin teknolojileri konusunda faaliyet gösteren ve 25'inci yılını kutlayan Erke Group'un, İstanbul merkez ofisleri, Ankara Bölge Müdürlüğü, Azerbaycan -Bakü satış ofisleri ve Bulgaristan-Sofya temsilcilikleri mevcut.

Çin'de yaptıkları ortak bir yatırımla Erke Tools ürünlerinin imalatına başladıklarını bildiren Erke Group Compair Kompresör Satış Müdürü Özer Şen, 25 yıllık deneyimleri ile hem Türkiye'nin hem de Ortadoğu'nun ilk hedefleri olduğunu açıkladı.

2013 yılı için planlarından bahseden Özer Şen, “Erke Tools” olarak patentini aldıkları marka ile delici uç ve tırnak imalatı da yapacaklarını  dile getirdi. Forekazık uygulamalarında kullanılacak kazık başı kırıcısı imalatlarının başladığını aktaran Şen, çok katlı inşaatların arttığını belirterek, “Bu inşaatların artması ve yapılan büyük ölçekli altyapı yatırımlarına bağlı olarak 2013 hedeflerimiz, son derece olumlu ve yüksek” ifadesini kullandı.

Geçen yıl ithalatını başlattıkları Compair kompresörleri ile Türkiye'deki kompresör kullanıcılarına büyük avantajlar sağlayacaklarını savunan Şen, “Compair, dünyanın en büyük kompresör imalatçısı Amerikan Gardner Denver Grubu bünyesinde, Almanya'nın en büyük kompresör fabrikasında üretiliyor” dedi. 2012 yılı performanslarının sektör ortalamasının üzerinde olduğunu belirten Şen, Türkiye'de gelişen inşaat sektörü ve sektörde artan zemin ıslahı bilincine paralel olarak makine satışlarının da hız kazandığı görüşünü dile getirdi.

“Sektörü kentsel dönüşüm projeleri kalkındıracak”

Türkiye çapında gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm projelerinin iş makinesi sektörünü büyük ölçüde kalkındıracağı yorumunda bulunan Şen, “Projenin başlangıcından son aşamasına kadar birçok yeni makine alımı olacak.  Bu durumun, iş makinesi satan firmaları olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum” ifadesini kullandı. Kentsel dönüşümün, iş makinesi pazarına yeni makinelerin girmesinde büyük rol oynayacağını söyleyen Şen, ekskavatörler ve bunların uçlarında bulunan hidrolik kırıcılar sayesinde bina yıkım işlemlerinin gerçekleştirileceğini bildirdi. Şen, “Bunun ardından projenin zemin ıslahı kısmına geleceğiz. Zemin ıslahında kullanılan forekazık, minikazık, ankraj, jet grout gibi makine satışlarında ciddi artışlar olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Şu anda Türkiye çapında yapılan birçok inşaatta zemin ıslahının yeterli olmadığını söyleyen Şen, bunun sektördeki en önemli sorun olduğunu savundu. “İnşaatlarda zemin etüdü ve zemin ıslahı zorunlu olmalı” diyen Şen, bu konunun kanunla düzenlenmesi gerektiğini ileri sürdü. Sektörde bulunan ve hala çalışmakta olan ekonomik ve teknik ömrünü doldurmuş makinelerin çalışmaktan men edilmesi ve yenilenmesinin şart olduğunu söyleyen Şen, zemin ıslah makinelerini çalıştıracak operatör, servis elemanı, yardımcı gibi elemanların yetiştirilmesine yönelik kurs ve eğitimlerin acilen düzenlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erke Group’un hedefi Türkiye ve Ortadoğu pazarı!
  • 27.03.2013 17:18

Erke Group’un hedefi Türkiye ve Ortadoğu pazarı!

Türkiye’nin zemin teknolojileri konusunda faaliyet gösteren ve 25’inci yılını ku ...