Fahir Gök: Yerli sanayinin korunması için hükümet gerekli adımları atmalı!
Türkiye'nin aydınlatma konusunda AB'nin üretim üssü, çevre coğrafyalarında ise dağıtım merkezi olacağına inandıklarını söyleyen AGİD Başkanı Fahir Gök, yerli sanayinin korunması konusunda hükümetin gerekli adımlan atmasını istedi.
Türkiye'nin aydınlatma konusunda AB'nin üretim üssü, çevre coğrafyalarında ise dağıtım merkezi olacağına inandıklarını söyleyen AGİD Başkanı Fahir Gök, yerli sanayinin korunması konusunda hükümetin gerekli adımları atmasını istedi.
Aydıınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGİD), 1997 yılında 19 aydınlatma armatürü ve komponenti üreticisi firma tarafından sektörün kimlik bilincini meydana getirmek, sektör içindeki temsilciler arasında bireysel ve kolektif ilişkileri geliştirmek, ortak çabalar ve anlaşmalar vasıtasıyla kurumsal/akademik ilişkileri arttırmak, uluslararası standartlara uyum sürecini tamamlamak, Türk üreticilerin uluslararası piyasada temsil edilmelerini sağlamak ve tüketici haklarını korumak için kuruldu.
AGİD Başkanı Fahir Gök, "Sorunlara tek, tek şirketler olarak yaklaşılmasının aksine, onları ortak bir sinerji ile çözmenin önemini savunmakta, kurallara uygun ve adil rekabetin aydınlatma sektöründe uygulanması için çaba sarf etmektedir. Böylece kolektif yardımlaşmanın ilerleyeceğine, üye şirketler arasındaki kişisel ilişkiler ve dostlukların pekişeceğine inanmaktadır" dedi.
TEKNİK STANDARTLARI YÜKSEK ÜRÜNLER
Aydınlatma sektörünün son 10 yılda Türkiye ortalaması üzerinde büyüyen ve gelişen bir sektör haline geldiğini belirten Fahir Gök, "Özellikle yan sanayide yaşanan olumlu gelişme, üreticilerin çok daha esnek hareket etmelerini sağlamış ve bu çerçevede kalite bilinci gelişerek teknik standartları yüksek ürünler imal edilebilir hale gelmiştir" diye konuştu. Türkiye'nin Avrupa Birliği üyesi birçok ülke ile çevre coğrafya ülkelerine aydınlatma ürünü sattığını söyleyen Gök, Türkiye inşaat sektörünün son yıllarda yaşadığı olumlu gelişmenin aydınlatma sektörünü de büyüttüğünü kaydetti.
UZAK DOĞU GİRDİSİ SORUNU
"Bugün piyasada adetsel manada ciddi Uzak Doğu girdisi bulunmaktadır. Maalesef uzak doğudan yapılan ithalatın önemli bir kısmını kalitesiz ve çok ucuz ürünler kapsamaktadır" diyerek şikayetini dile getiren Fahir Gök, "Bu biz üreticiler için çok ciddi haksız rekabet doğurmakta olup, pazarda sıkıntı yaşamamıza sebep olmakta. Bütün bunların yanında en önemlisi memleketimiz özellikle elektronik tabanlı malzemelerde ve yeni teknoloji LED'lerin çöplüğü haline gelme riski ile karşı karşıya bulunmaktadır" tespitinde bulundu.
HÜKÜMETTEN BEKLENTİ
Sektörün geleceği için AGİD olarak ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Gök, "Bu noktada en önem verdiğimiz konu yukarıda belirttiğim gibi haksız rekabet şartlarının ortadan kaldırılması ve Türkiye'de üretim yapan ve gerek ihracat gerekse istihdam konularında katma değer yaratan sektörün gelişimine katkı sağlamak. Bütün bunların hayata geçirilmesi için yapılması gerekenler konusunda öneri ve çalışmaları devletin ilgili organları ile paylaşıyor ve önerilerimizi iletiyoruz. Yerli sanayinin korunması konusunda hükümetin gerekli adımları atması ve ilgili teşvik, destek mekanizmalarının etkin ve kısa sürede hayata geçirilmesi en büyük arzumuz" dedi.
AB'NİN ÜRETİM ÜSSÜ
Gök şöyle konuştu: "Dernek olarak inancımız, yakın gelecekte Türkiye'nin aydınlatma konusunda AB'nin üretim üssü, çevre coğrafyalarında ise dağıtım merkezi olacağı yönünde. Dolayısıyla bahse konu başlıkları hayata geçirmek için sadece yurt içinde çalışma yapmıyoruz. Aynı zamanda yurt dışındaki benzer dernek, federasyon ve ilgili tüm kurumlarla da iletişim ve ilişki içindeyiz. Amacımız Türkiye'nin reklamını yapabilmek ve marka değerinin olabildiğince yükselmesi konusunda yapabildiklerimizin en iyisini yapmak ve katma değeri yüksek bir sektör haline gelmek. Zira inanıyoruz ki bir ülkenin marka değeri ne kadar yüksek ise sektörlerin de katma değeri o kadar yüksek olur."
GELECEĞİN IŞIĞINI TAK UNUT
Gündelik hayatımızda yüzlerce üründe rastladığımız LED, aydınlatma alanında da estetik ve fonksiyonel pek çok avantaj sunuyor.
Günümüzün en verimli yapay ışık kaynağı olarak hayatımızda yerini alan LED, çevreci olması, sağladığı enerji tasarrufu ve uzun ömür özellikleri ile dikkati çekiyor. Düşük enerji tüketimine kıyasla sağladığı yüksek ışık miktarı ile elektrik faturalarını minimuma indiren LED, uzun ömür getirişinin de eklenmesiyle kazandırdığı toplam tasarruf farklı üründe rakamları ile kullanıcıların yüzünü güldürüyor.
Enerji tasarrufu
Gündelik hayatımızda cep telefonundan televizyona, arabalardan trafik ışıklarına kadar yüzlerce farklı üründe rastladığımız LED, aydınlatma alanında da estetik ve fonksiyonel pek çok avantaj sunuyor. Keşfedildiği 1907 yılından bu yana evrim geçiren ve güçlenen LED teknolojisi ulaştığı ışık değerleri ile geleneksel ışık kaynaklarına kıyasla yüzde 50-90 aralığında enerji tasarrufu sağlıyor. Konutlarda dahi önemli enerji ve para tasarrufu anlamına gelen bu oranlar, yüzlerce aydınlatma aygıtının kullanıldığı mekanlarda oldukça büyük tasarruf tutarları haline geliyor. Uzun ömür avantajı ile lamba değiştirme ve bakım maliyetlerini ortadan kaldıran LED, kullanıcılara "tak-unut" konforu yaşatıyor.
EvoLED serisi aygıtlar
1963 yılından bu yana aydınlatma ürünleri alanında öncülük eden Lamp 83, 5 yıldan fazla çalışmak ve düşük enerji tüketimleri ile çok ışık vermek üzere LED ışıklı aydınlatma aygıtları tasarlıyor ve tüm bu tasarımlarını onlarca testten geçirerek müşterilerinin beğenisine sunuyor. Her biri 100 lumenin üzerinde ışık akısına sahip LED'lerin kullanıldığı, uzun ömürlü, kaliteli ve yalın tasarımı ile dikkat çeken EvoLED serisi aygıtlar ankastreden spota, aplikten sıva üstüne pek çok farklı form ve kullanım alternatifi sunuyor.
Hürriyet
Yorum Yaz