Filli Boya Yalıtım, bu kez Rize’ye yatırım yapıyor!
Geçen sene Gebze, Mısır ve Kayseri fabrikalarının açılışını gerçekleştiren Filli Boya Yalıtım ayrıca, Rize’de de yatırım çalışmalarına başladı
Geniş ürün yelpazesi ve yüksek performansa sahip Capatect Isı Yalıtım Sistemi'ni piyasaya sunan Filli Boya Yalıtım, bu yıl yüzde 20 oranında büyüme hedefliyor. Geçen sene Gebze, Mısır ve Kayseri fabrikalarının açılışını gerçekleştiren Filli Boya Yalıtım ayrıca, Rize'de de yatırım çalışmalarına başladı.
Capatect Isı Yalıtım Sistemi'ni piyasaya sunduklarını ve konuyla ilgili verdikleri eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarıyla, Türkiye'deki ısı yalıtım sektörünün büyümesinde rol oynadıklarını kaydeden Filli Boya Yalıtım Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk, ısı yalıtım sistemleri içindeki tüm ana ürünleri, kendi tesislerinde üretme kabiliyeti ile kapasitesine sahip olduklarının altını çizdi. Türkiye'nin dış cephe ısı yalıtım pazarının 2012 yılında 55 milyon metrekare değerine yaklaşarak, sahip olduğu pazar büyüklüğüyle Avrupa'nın en önemli ısı yalıtım pazarlarından biri olmasının beklenildiğini dile getiren Dindoruk, bu pazarın 15 milyon metrekaresinin, başta Capatect olmak üzere Betek tarafından hayata geçirildiğini vurguladı. Nisan 2012'de 152 bin metrekarelik Gebze ve 11 bin metrekarelik Mısır fabrikalarının ardından, 104 bin metrekarelik Kayseri Fabrikası'nın açılışını gerçekleştirdiklerinin bilgisini veren Dindoruk, şunları söyledi: “Teknolojik altyapısı, üretim kapasitesi ve yatırım değeri açısından Anadolu'nun en büyük dış cephe ısı yalıtım sistemleri üretim tesisi ile birlikte, yılda 36 milyon metrekare ısı yalıtım sistem ürünleri üretebiliyor olacağız. Filli Boya Yalıtım olarak, 10 yılda ısı yalıtım sektörüne yaklaşık 65 bin kişilik istihdam yarattık. Yalıtım sektörünün büyümesinin önünde bir büyüme ile bu sene yüzde 20 büyüme hedefliyoruz. Şu anda ise Rize'de yatırım çalışmalarına başladık.”
Gerçekleştirdikleri fabrika yatırımlarının yanı sıra pazara yaptıkları yatırımlarla da faaliyetlerine devam ettiklerini belirten Dindoruk, bu kapsamda mimarlar ve mühendisler, yerel yönetimler, apartman yöneticileri ve toplumun her kesiminden bireylerin katılımıyla gerçekleştirdikleri seminerlerle, yalıtım bilincini tüm topluma yaymayı hedeflediklerini söyledi. Dindoruk, bu çerçevede 2003 yılından bu yana 10 binden fazla uygulamacıya verdikleri eğitimlerle, sektöre kalifiye eleman yetiştirilmesini amaçladıklarını aktardı.
“Enerjide 10 milyar dolarlık tasarruf potansiyeli var”
Türkiye'de tüketilen toplam enerjinin yaklaşık yüzde 40'ının binalarda kullanıldığını ve ihtiyaç duyulan enerjinin yüzde 74'ünün ithal edildiğini söyleyen Gülay Dindoruk, “Ülkemizdeki 16 milyonun üzerinde yalıtımsız konutta, en önemli tasarruf yöntemi olan binalarda ısı yalıtımın uygulanması ile yıllık 10 milyar dolarlık bir tasarruf ve cari açıkta azalma potansiyeli dikkat çekiyor. AB ülkeleri, 2020 yılı için yüzde 20 daha az enerji tüketmeyi planlarken, binaların yüzde 20'si için yenilenebilir enerjiye geçmeyi, yüzde 20'si için daha az sera gazı salımını gerçekleştirmeyi ve enerji ihtiyacının yüzde 20'sini ise yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı hedefliyor” diye konuştu. Dindoruk, şöyle devam etti:
“Türkiye'nin AB ülkelerinin standartlarına yaklaşmasını hedefliyoruz. Bu amaçla birçok yatırım gerçekleştiriyoruz ve Avrupa'nın en büyük ısı yalıtımı üreticisi olma vizyonu ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sektörün ve hükümetin ortaklaşa olarak enerji verimliliği ve enerji verimliliğinde ısı yalıtımın önemini vurgulayacak ciddi bilinçlendirme çalışmaları yapılması gerektiğini düşünüyoruz.”
Kobiden.com
Yorum Yaz