maritbet girişmaritbet
Fişekçioğlu Demir Çelik Kayseri’de ikinci fabrikasının temellerini atıyor!

Fişekçioğlu Demir Çelik Kayseri’de ikinci fabrikasının temellerini atıyor!

Gerçekleştirdiği yatırımlarla demir çelik ticaretine çelik hasır üretimini de ekleyen Fişekçioğlu Demir Çelik, geçen yıl gerçekleştirdiği yatırımlarla kapasitesini yüzde 50 oranında artırarak, 70 bin tona çıkardı

Gerçekleştirdiği yatırımlarla demir çelik ticaretine çelik hasır üretimini de ekleyen Fişekçioğlu Demir Çelik, geçen yıl gerçekleştirdiği yatırımlarla kapasitesini yüzde 50 oranında artırarak, 70 bin tona çıkardı. Bu yıl da artan talep doğrultusunda kapasite artırıma yönelik makine yatırımlarına devam eden firma, yıl sonunda ise Mimar Sinan Organize Sanayi Bölgesi'nde ikinci fabrikasının temelini atmaya hazırlanıyor.

Demir çelik ticaretlerinin yanı sıra Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde çelik hasır, hazır demir, etriye, çiroz gibi demir mamulleri imalatıyla faaliyetlerine devam ettiklerini belirten Fişekçioğlu Demir Çelik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fuat Aksakal, çelik hasır sektöründe yakaladıkları ivmeden memnun olduklarını söyledi. Geçen yıl makine parkuruna yaptıkları iyileştirmeler ve takviyelerle ürün kapasitelerini yüzde 50 oranında artırarak, 70 bin tona çıkardıklarını ileten Aksakal, bu yıl da yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerinin bilgisini verdi. Yeni yatırımları için özel makine siparişi verdiklerini anlatan Aksakal, “Üretim kapasitemizi her geçen yıl artırıyoruz. Geçen yıl yaklaşık 70 bin ton kapasiteye ulaştık. Bu yıl yapacağımız yatırımlarla bu rakamı da artıracağız” dedi.

Mevcut makine parkurlarında sürekli modernizasyona gittiklerini vurgulayan Aksakal, “Elimizdeki makinelerin verimliliğini artırmaya çalışırken bir yandan da teknolojiye uygun daha hızlı makineleri eklemeye çalışıyoruz. Kapasite artışında 2012 yılı hedefimizi tutturduk. Bu yıl da gerçekleştireceğimiz makine yatırımlarımızla yüzde 50'lik bir kapasite artışı planlıyoruz. Gerek yurtiçi gerekse yurtdışında yapılan makine fuarlarını gezerek yeni makinelerimiz için bağlantılar yaptık ” diye konuştu.

Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi'nde ise birkaç yıl içinde üretime başlamayı planladıklarından bahseden Aksakal, bu yıl sonuna kadar fabrika temellerini atacaklarını söyledi. Fabrika yatırımları için Mimar Sinan OSB'de 21 bin 500 metrekarelik bir alan tahsis ettiklerini bildiren Aksakal, “Üretimini yaptığımız çelik hasır için gündemimizde yeni planlarımız var. İmalatımızı geliştirmek ve çelik hasır sektöründe iddiamızı artırmak için ikinci fabrikamızın temellerini atma hazırlığındayız.

Bu fabrikamızda da birkaç yıl içinde üretime başlamayı planlıyoruz. Bu yatırımlarımız sonucunda istihdama da katkı sağlamış olacağız” açıklaması yaptı.

İç pazarda talebin sürekli arttığı değerlendirmesini yapan Aksakal, devletin sisteme aldığı projelerin de pazar içinde hareketliliği artırdığı yorumunu yaptı. İç piyasada taleplere zor yetiştiklerine dikkat çeken Aksakal, “Gelen yoğun talepler ve özellikle ‘Kentsel Dönüşüm' gibi devletin belirlediği projeler bizleri yeni yatırımlar gerçekleştirmeye itiyor. Biz de her geçen gün artan bu potansiyelden önemli bir pay almak istiyoruz ” şeklinde konuştu.

“Kendi vagonlarımızla hizmet veriyoruz”

Türkiye genelinde hizmet sağladıklarının altını çizen Fuat Aksakal, “Bölgenin tek çelik hasır üreticisi konumunda olmamızın yanı sıra çelik hasır alanında farklı bölgelerde de söz sahibiyiz. İskenderun bölgesinde bulunan depomuz da hizmetimizde önemli bir yer tutuyor” diye konuştu. Mevcutta 11adet çekici, 10 adet kamyon, bir adet mobil vinç ve 20 adet kendilerine ait vagonları olduğuna işaret eden Aksakal, aldıkları siparişleri İskenderun üzerinden kendi vagonlarıyla istedikleri bölgeye gönderebildiklerini dile getirdi. İskenderun Bölgesi'nde de 5 bin 500 metrekare alanda kara ve demiryolu lojistik üslerinin olduğunu da ileten Aksakal, “Biz, Fişekçioğlu Demir Çelik olarak ‘zamanında teslim' ilkemiz ile hizmet veriyoruz” ifadesini kullandı.

Merkez bölgeleri olan Kayseri'de 6 bin metrekare alanda yuvarlak demir çelik satışı yaptıklarının bilgisini de veren Aksakal, Kayseri OSB'de 12 bin metrekaresi kapalı toplam 20 bin metrekare alana sahip fabrikalarında ise imalat gerçekleştirdiklerini kaydetti

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fişekçioğlu Demir Çelik Kayseri’de ikinci fabrikasının temellerini atıyor!
  • 08.07.2013 10:57

Fişekçioğlu Demir Çelik Kayseri’de ikinci fabrikasının temellerini atıyor!

Gerçekleştirdiği yatırımlarla demir çelik ticaretine çelik hasır üretimini de ek ...