maritbet girişmaritbet
Fixkim, Trabzon’daki yeni fabrikasında üretime geçiyor!

Fixkim, Trabzon’daki yeni fabrikasında üretime geçiyor!

Fixkim, İstanbul ve Niğde’deki fabrikalarının ardından Trabzon’da kurduğu fabrikasında da üretime geçecek

Isı, su, ses ve yangın yalıtımı malzemeleri üretimi yapan Fixkim, İstanbul ve Niğde'deki fabrikalarının ardından Trabzon'da kurduğu fabrikasında da üretime geçecek. Bu fabrikanın üretim kapasitesinin günlük 150 ton olacağını bildiren Fixkim Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Balcı, Trabzon'da yalıtım malzemeleri üretiminin yanı sıra hammaddenin önemli bir kısmını da kendi tesislerinde üreteceklerini kaydetti. Tesisin10 Ağustos'ta üretime başlaması hedefiyle hızlı bir şekilde montajının devam ettiği bilgisini veren Balcı, “Trabzonda üretimimizin tamamına yakınını sevk edebilecek müşteri, uygulayıcı bayi ve satıcı bayi potansiyelimiz var. Trabzon fabrimaız, Karadeniz'in yanında, Doğu Anadolu ve kısmen İç Anadolu'ya yakınlaştırarak hem lojistik anlamda hem de hizmet anlamında çok ciddi avantajlar sağlayacak” dedi.

 
Firma olarak 2012 yılında ciro büyütmekten ziyade sorunsuz satışa ve ihracata ağırlık verdiklerini belirten Balcı, beklentilerinin üzerinde başarılı bir yıl geçirdiklerini ifade etti. 2013'ün ilk yarısında da geçen yılın ilk altı ayına göre ciro anlamında yüzde 30'luk büyüme yaşadıklarına dikkat çeken Balcı, bu büyümede yurtdışı ve teknik ürün satış artışının etkisi olduğunu kaydetti. Yurtdışı pazarlarından da bahseden Balcı, “Bugün itibarıyla Belçika, Fransa, İngiltere, Hollanda gibi Avrupa'nın merkezinde yapı marketlerde bulunmaktan gurur duyuyoruz. Ayrıca Gürcistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Senegal, Malta, Abhazya, Türkmenistan'da da distribütörlerimiz bulunmakta ve aktif ticaret yapmaktayız” diye konuştu.
 
Niğde tesisi ile Anadolu'ya açıldı
 
Niğde tesisinin 2012 yılı Şubat ayında üretime başladığını aktaran Yüksel Balcı, şunları söyledi: “Bu sayede lojistik anlamda iyi hizmet verebilen, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun bir kısmı ve en önemlisi Akdeniz'de yaygın bayi ağı olan, ürünleri tanınan ve tercih edilen bir marka olduk. Ayrıca geçen yıl belgelendirmelere çok önem verdik. TSE-CE eksiklerimizin büyük kısmını tamamladık. İZODER ve PÜD gibi sektör derneklerinde daha aktif rol oynamaya başladık. Ar-Ge departmanımızı kadroya nitelikli teknik adam ilaveleri yaparak güçlendirdik. Laboratuvarımızı araç gereç ve ekipmanlarla donatarak, hem EPS hem de toz ürünler için CE, TSE ve özel üretimler için tüm testleri yapabilecek hale getirerek Ar-Ge'ye önemli yatırımlar yaptık. Zaman içinde bunların katkılarını göreceğimizi düşünüyoruz.”

İnşaat sektörünün 300 alt sektöre ve direkt olarak 40 sektöre hitap ettiğine işaret eden Balcı, hükümetlerin koydukları hedefleri yakalayabilmeleri için, inşaat sektörünün ivmesini dikkate almaları gerektiğini savundu. Sektördeki en büyük sorunun standart dışı üretim olduğunu iddia eden Balcı, “Çalışma Bakanlığı bizim gibi göz önündeki firmaları kontrol altında tutuyor ancak hiçbir belgesi, üretim standardı olmayan firmaları kontrol etmiyor. Belli standartlardaki üretimin, belgelerin, Ar-Ge'nin maliyeti de yüksek oluyor. Ancak fiyat rekabetine gelince o firmalarla mukayese ediliyoruz. Ürün satıcısı da tüketici de bu farkı mutlaka gözetmeli ve bilinçli olmalıdır. Kaliteyi artırmak için mücadele etmek gerekiyor” dedi.

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

“Konutta en doğru yatırım, yalıtım yapmak”
  • 02.07.2022 13:49

“Konutta en doğru yatırım, yalıtım yapmak”

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, "Konutlarda enerji verimliliğini önceleyen bu ka ...

“Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Yalıtım Kredisi desteği çok önemli bir adım”
  • 08.06.2022 09:01

“Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Yalıtım Kredisi desteği çok önemli bir adım”

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, “İZODER olarak uzun zamandır ısı yalıtımıyla ene ...

İZODER ''Yalıtım seferberliğinin tam sırası”
  • 28.05.2022 17:14

İZODER ''Yalıtım seferberliğinin tam sırası”

Sektörlere göre enerji tüketimi incelendiğinde; yüzde 32,7’lik pay ile konut ve ...

“Depremin yıkıcı etkisini binalarımızı korozyona karşı koruyarak önleyebiliriz”
  • 03.03.2022 15:58

“Depremin yıkıcı etkisini binalarımızı korozyona karşı koruyarak önleyebiliriz”

İZODER'in Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, '1-7 Mart Deprem Haftası' dola ...

Binalarda yalıtım kalınlıkları ve kaplamalı cam kullanımı artacak!
  • 19.02.2022 11:39

Binalarda yalıtım kalınlıkları ve kaplamalı cam kullanımı artacak!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişi ...

“Binalarda enerji israfının önüne geçmek için U dönüşü yapmalıyız”
  • 11.01.2022 09:23

“Binalarda enerji israfının önüne geçmek için U dönüşü yapmalıyız”

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, 10-16 Ocak Enerji Verimliliği Haf ...