maritbet girişmaritbet
Gençler Metal hafif çelik uygulamalarıyla yapı kalitesini artırıyor!

Gençler Metal hafif çelik uygulamalarıyla yapı kalitesini artırıyor!

Gençler Metal Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Genç, Türkiye’nin içinde bulunduğu deprem kuşağını göz önünde bulundurarak, çalışan firmalarının hafif çelik uygulamalarıyla yapılarda genel kaliteyi artırdığını söyledi

Gençler Metal Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Genç, Türkiye'nin içinde bulunduğu deprem kuşağını göz önünde bulundurarak, çalışan firmalarının hafif çelik uygulamalarıyla yapılarda genel kaliteyi artırdığını söyledi.

Gençler Metal Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Genç, Türkiye'nin içinde bulunduğu deprem kuşağını göz önünde bulundurarak, çalışan firmalarının hafif çelik uygulamalarıyla yapılarda genel kaliteyi artırdığını söyledi. Çalışmalarında sadece bir bina değil kaliteli bir yaşam alanı oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Genç, “Türkiye'nin içinde bulunduğu deprem kuşağını da göz önüne aldığımızda bu yaşam alanlarının önemi kat kat artıyor. Her yeni projemizi bu anlayış ile sonlandıran firmamız, 1993'den itibaren inşaat sektöründe çalışmalarını sürdürüyor” şeklinde bilgi verdi. Genç, hızla büyüyen inşaat sektöründe ahşap kaplama veya teras uygulamalarının yerini çelik konstrüksiyon yapıların aldığını vurguladı. Genç, “Çelik konstrüksiyonda popülerliği seri üretim, sağlam yapılaşma ve uzun ömürlülük sağlıyor. Biz de bu alandaki uygulamalarda müşterilerimize komple çözümler sunuyoruz” dedi.

“Referanslarımız sağlam”

Zafer Genç, tüm hafif çelik uygulamalarında başarılı işlere imza attıklarını belirterek, “Daha önce yaptığımız işler referansımızdır. Tüm projelerde başarılı bir çalışma sergiledik. 2010 yılında inşaatına başlanan Atateknokent inşaatının çelik uygulamaları tarafımızca yapıldı. Doğubayazıt'ta bulunan İshak Paşa Sarayı'nın yenileme çalışmalarında da biz vardık. Burayı yapı çelik uygulamaları ile destekleyip, güçlendirdik. Ayrıca Erzurum Honda Showroom ve Servisi'nın çalışmalarında yer aldık” şeklinde bilgi verdi. Türkiye'nin önde gelen firmalarına kiralık vinç alanında partnerlik yaptıklarını da hatırlatan Zafer Genç; yükleme, boşaltma, montaj ve demontaj alanlarında faaliyet gösterdiklerini anlattı.

“Çatı kaplama ve yalıtım uzmanlık isteyen bir alandır”

Uzmanlık alanları olan çatı kaplama çalışmalarında da statik hesaplamaların önemine vurgu yapan Zafer Genç, bu alanda yapılacak uygulamaların uzmanlık istediğin bildirdi. Her çatının eğik yada meyilli yüzeylerin oluşturduğu biçime göre kaplanması gerektiğine işaret eden Genç, buradaki ana etkenin çatı dış kabuğunu oluşturan çatı örtü kaplama malzemesinin boyutları ve bunların birleşimindeki derz sayısı olduğunu bildirdi. Genç, “Engelleyici örtü ürünü malzemesinin boyutlarının küçülmesi, çatı yüzeyi üzerindeki derz aralığı sayısını artırır. Bu durumda rüzgar etkisiyle başta kar, dolu ve yağmur sularının bina içine akma ihtimali kuvvetlenir. Artma riski taşıyan bu olumsuz faktörleri ortadan kaldırmak için çatı ana tamamlayıcı malzemesinin boyutları küçüldükçe örtünün oturduğu yüzeyin eğimi artırılmalı ve mutlaka çatılarda su yalıtımı ve sızdırmazlık işi gereken standartlarda yapılmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gençler Metal hafif çelik uygulamalarıyla yapı kalitesini artırıyor!
  • 04.06.2013 11:36

Gençler Metal hafif çelik uygulamalarıyla yapı kalitesini artırıyor!

Gençler Metal Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Genç, Türkiye’nin içinde bulunduğu de ...