maritbet girişmaritbet
Gittigidiyor ve eBay’in farklı mimarisiyle dikkat çeken Ataşehir My Office'teki çalışma alanı!

Gittigidiyor ve eBay’in farklı mimarisiyle dikkat çeken Ataşehir My Office'teki çalışma alanı!

E-Ticaret sektörünün global ve yerel piyasadaki en önemli aktörlerinden biri olan eBay / gittigidiyor'un yeni ofis mekanı, İstanbul Ataşehir - My Office binasında yer alıyor

E-Ticaret sektörünün global ve yerel piyasadaki en önemli aktörlerinden biri olan eBay / gittigidiyor'un yeni ofis mekanı, İstanbul Ataşehir - My Office binasında yer alıyor.

Tek bir katta konumlanan ofis mekanı, 530 cm tavan yüksekliği olan, toplam 2.000 m2'lik bir alanda yer alıyor.

Günümüz modern ofis mekanlarında, global ölçekte yaşanan dönüşüme paralel olarak gittigidiyor ofis mekanı da, tamamen "açık ofis" düzeninde planlandı. Bu paralelde, ofis iç mekanları toplam 4 farklı işlevde tariflenebilir. Bunlar:

- Giriş holü ve Sosyal alanlar,

- Açık ofis,

- Toplantı odaları,

- Teknik ve Servis Hacimleri.

Ziyaretçilerin ofis mekanı hakkındaki ilk izlenimlerini biçimlendirecek olan giriş holünün, etkileyici ve aynı zamanda davetkar bir mekan olması hedeflendi. Gerek zeminde, gerekse de tavanda kullanılan ahşabın doğallığı ile karşılama bankosunun geride planlanması sayesinde, istenilen davetkarlık hissi vurgulandı. Giriş holünü tarifleyen ahşap pergola ise, geriye doğru alçalan tavanı ile hem resepsiyona yönelme vurgusunu arttırmakta, hem de tavan yüksekliğini insan ölçeğine indirgiyor. Yarı geçirgen nitelikte olan bu pergola, girişin arkasında yer alan "sosyal alan" ile görsel ilişkinin kurulmasına izin vermekte ve bu görsel derinlik sayesinde etkili bir ilk izlenim yaratılmasına katkı sağlıyor.

Giriş holünün solunda yer alan, stilize edilmiş dünya haritası ve kırmızı renkli Türkiye vurgusu ile "eBay"'in global ölçekteki büyüklüğü ve bu firmanın Türkiye ofisinde bulunuyor olmanız sembolize ediliyor.

Giriş holünün arkasında konumlanan "sosyal alan" ise, ziyaretçilerin toplantı odaları haricinde girebildikleri tek mekan. Dolayısı ile gerek misafirlerin ağırlandığı, gerekse de ofis personeline ve ofis içi kutlamalara ayrılan bu mekan; cafe-bar servisi, kitaplık rafları, müzik yayını, projeksiyon, tv ve playstation oyun alanı gibi farklı hizmetleri barındırıyor. İstenildiği takdirde informal toplantı ve yurtdışı bağlantılı sunumların da yapılabileceği bu mekan personelin birbiri ile kuracağı sosyal ilişkileri arttıran ve farklı aktiviteleri bir araya getiren sosyal ve eğlence alanı.

İlave olarak bu hacimde yer alan teras kullanımı sayesinde, tütün kullanan personelin açık hava bağlantısı kurulmuş ve teras, sosyal alan ile ilişkilendirildi.

Mevcut personel kadrosunun 164 kişi olduğu ancak şirketin potansiyel büyümesi gözönüne alınarak toplam kapasitenin 225 kişiye ulaşabildiği bir planlama ile oluşturulan açık ofis alanı 1.100 m². Bu tür yüksek kapasiteli çalışma ortamlarındaki en önemli problematik akustik sorunlar. Açık ofis alanında yer alan özel tavan hem aydınlatma armatürleri, hem de yüksek akustik değeri olan tavan panellerinin irrasyonel planlı tasarımından oluşuyor. Bu sayede bir taraftan akustik konfor sağlanırken, diğer taraftan çalışma masalarının tekrarı ile oluşan monotonluk hissi, renkli tavan panelleri sayesinde aşıldı. Özellikle canlı ve enerjik renklerin kullanıldığı özel tavanın yarı açık tasarımı sayesinde, 530 cm'lik tavan yüksekliğinin tamamı algınlanmakta ve yüksek tavanlı ferah bir çalışma ortamı yaratılıyor.

Ofis alanının döşemesinde kullanılan farklı renkli, yuvarlak halı desenleri eBay'in tüm dünya ofislerinde tekrar eden ve kurumsal kimlik niteliği taşıyan bir öğe olarak zeminde yer alıyor.

Farklı büyüklük ve kapasitelerde toplam 12 adet toplantı odasının 7 tanesi "external", 5 tanesi "internal" amaçlı kullanılıyor. Tüm toplantı odaları, Türkiye'nin önemli tarihsel bölge ve anıtları ile özdeşleştirilerek kimlik kazandırıldı. Boğaziçi, Efes, Nemrut, Kapadokya, Galata, Truva, Kız Kulesi, Ayasofya gibi isimlerin verildiği toplantı odaları, giriş kapıları için tasarlanan özel grafik imajlar ile tariflendi. Tüm toplantı odaları ve özellikle 14 kişilik 2 adet toplantı odasında yer alan ileri teknolojik ekipmanların tamamı, İngiltere' den getirildi. Yoğunluklu olarak yurtdışı konferans görüşmelerinin yapıldığı bu odalarda, yüksek nitelikli akustik tavanlar kullanılarak ses konforu sağlandı.

Tüm ofisin kalbi olarak nitelenen teknik ve servis alanları, ofis planının merkezinde yer alıyor. Bu sayede tüm kullanıcıların rahatlıkla erişebildiği ve merkezi konumu ile mesafelerin kısaldığı, dolayısı ile enerji verimliliğinin arttırıldığı bir planlama oluşturuldu. Elektrik, mekanik ve oldukça büyük bir server odasının yer aldığı bu alanda, ilave olarak mutfak, printer odası, doktor odası, tuvaletler, vestiyer ve depolama alanları yer alıyor. Server odasında yer alan tüm ekipmanlar, İngiltere'den özel olarak getirilmiş ve kurulumu yine yurtdışından gelen ekipler tarafından yapıldı.

Teknik ve servis alanları dış duvar çeperinin tamamı, kırmızı renkli akustik ahşap paneller ile kaplandı. Bu sayede gerek sosyal alan, gerekse de koridor ve ofis alanlarındaki akustik konfor arttırılmış ve kırmızı renk ile tüm ofise hakim dinamik ve enerjik bir ambians kazandırıldı.

Aydınlatma tasarımının biçimlenmesindeki en önemli faktör, enerji verimliliği. Bu anlamda tüm ofis içerisinde, farklı sistem cözümleri bir araya getirilerek bir akıllı sistem oluşturuldu. Doğal ışık alabilen mekanlarda, gün ışığına duyarlı sensörler, yapay ışıkla aydınlatılan mekanlarda ise hareket sensörleri ve zaman ayarlı otomasyon kullanılarak, enerji kullanımında maksimum verimlilik sağlandı.

Ofis içi güvenliği konusunda, yine farklı kontrol sistemleri bir arada kullanılarak, güvenlik üst düzeye yükseltildi. 24 saat CCTV kamera sistemi, özel kart okuyuculu geçiş kontrolleri, manyetik sensörlü kontrol noktalarına ilave olarak, girişte her ziyaretçinin adına özel hazırlanan ve mekan içerisindeki kalış süresinin aşımında renk değiştiren özel geçiş kartı sistemleri, kullanılan güvenlik önlemlerinden birkaçı.

Tasarım ve kontrolörlüğü "O.S.O Mimarlık" proje ve şantiye yönetimini "EE İstanbul" firmalarının yürüttüğü projenin uygulama safhası 3 ay gibi oldukça kısa bir sürede tamamlandı. Ofisin tümü, kurumsal kimliğin ön planda tutulduğu, aydınlık ve ferah mekanlardan oluşuyor. Çalışanların kendilerini huzurlu ve rahat hissedecekleri koşulların sağlandığı, enerjisi ve ambiansı yüksek, dinamik bir ofis mekanı hedeflendi.

Arkitera

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gittigidiyor ve eBay’in farklı mimarisiyle dikkat çeken Ataşehir My Office'teki çalışma alanı!
  • 27.12.2012 13:38

Gittigidiyor ve eBay’in farklı mimarisiyle dikkat çeken Ataşehir My Office'teki çalışma alanı!

E-Ticaret sektörünün global ve yerel piyasadaki en önemli aktörlerinden biri ola ...