maritbet girişmaritbet
Gökçenay Group, Türkiye’nin en büyük mermer fabrikasını 50 milyon liraya Van’da açtı!

Gökçenay Group, Türkiye’nin en büyük mermer fabrikasını 50 milyon liraya Van’da açtı!

Gökçenay Group, Van’da 50 milyon TL yatırımla Türkiye’nin en büyük mermer ve granit fabrikasını açtı

 

Gökçenay Group, Van'da 50 milyon TL yatırımla Türkiye'nin en büyük mermer ve granit fabrikasını açtı.

Gökçenay Group, Van'da 50 milyon TL yatırımla Türkiye'nin en büyük mermer ve granit fabrikasını açtı. Van depreminin birinci yıldönümünde yaptıkları bu yatırımla kentteki yaraların sarılmasında en büyük rolü üstlendiklerini söyleyen Gökçenay Group Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay, “Bölgemiz, yer altı kaynaklarının zenginliği ile bilinir. Biz de bu zengin yer altı kaynaklarımızı bölgemizde kurduğumuz bu tesiste değerlendirerek hem Van'ın ekonomisine hem de ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmak istedik” dedi.

Gökçenay Group'a bağlı olan Van Mermer Madencilik tarafından Van Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan Van Mermer Fabrikası'nın 18 bin metrekaresi kapalı, toplam 57 bin metrekare alan içinde faaliyetlerine başladığını bildiren Yunus Gökçenay, toplam iki fabrikadan oluşan tesislerden 400 kişiye istihdam sağladıklarını ifade etti. Yakın zaman içinde istihdamı 700'e çıkarmayı hedeflediklerini belirten Gökçenay, “Mermer, granit, traverten, oniks, bazalt, andezit ve empradordan oluşan ürünlerimizi başta Çin olmak üzere Kanada, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Dubai, ABD ve Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. Geniş bir ihracat ağımız var.

Üretimimizin yüzde 70'ini ihraç ediyoruz, yüzde 30'nu iç pazarda piyasaya sunuyoruz. Gökçenay Group olarak, 2 bin 500 kişi istihdam ediyoruz. Amacımız istihdamı artırmak. Üstün teknoloji kullanılarak donatılan fabrikamızın en kısa sürede istediğimiz konuma gelmesi hedefliyoruz” ifadesini kullandı.

Taşları 1 mm inceliğinde keseceğiz

Van Mermer Fabrikası'nda çok kısa süre içinde faaliyete girecek olan yeni teknoloji ile çok ince kesimler yaparak binalardaki yükün yarı yarıya inmesinin sağlanacağından bahseden bildiren Yunus Gökçenay, bu teknolojinin dünyada üçüncü, Türkiye'de ise ilk olduğunu savundu. Gökçenay, “Dünyada sadece iki ülkede bulunan, Türkiye'de ilk kez Van Mermer tarafından kullanılacak olan ince kesim teknolojisiyle benzersiz güzellikteki doğal taşlar 1 milimetre (mm) inceliğine kadar kesilecek. Çok sayıda avantajı da beraberinde getiren ince kesim teknolojisi sayesinde bir bloktan daha fazla işlenmiş ürün elde edileceği için doğal kaynaklar daha bilinçli tüketilecek. Bu teknolojiyle taşlar 1 mm inceliğine kadar kesilebildiği için hafiflik sağlanıyor ve bina yükü önemli ölçüde azalıyor. Böylece genç tektonik yapısı nedeniyle çok sayıda deprem yaşanan Türkiye'de olası can kaybı riskini en aza indirgemek amacıyla gerçekleşecek olan Kentsel Dönüşüm Planına katkı sağlanmış olacak” açıklamasını yaptı. İnce kesimle elde edilen doğal taşların seramik, ahşap, cam, PVC, alüminyum gibi malzemelerle birleştirilerek binalarda kaplama, zemin döşemesi olarak kullanıldıklarında mantolama ile ısı ve ses izolasyonu sağlandığına değinen Gökçenay, “Bununla birlikte enerji tüketiminde tasarruf sağlanacak.

Özellikle camla birleştirilen ürünlerimizde, bazı taşların ışığı geçirme özelliklerinden yararlanılarak çok daha estetik ürünler elde edilebilmekte ve taşların doğal güzellikleri sergilenebilmektedir. İnce kesim teknoloji sayesinde tek seferde daha fazla miktarda taş taşınabileceği için nakliyede çok büyük tasarruf sağlanacak ” diye konuştu.

Van ve çevre illerde bulunan beş ocakta çalışmalarının aralıksız olarak sürdüğünü de söyleyen Yunus Gökçenay, Siirt'in Pervari ilçesinde yer alan, rezerv yönünden güçlü ocakta modern teknoloji kullandıklarını kaydetti. Türkiye'nin karayolu ağlarıyla örüldüğü bu yıllarda Gökçenay Group olarak 100'den fazla yolu ve tüneli inşa ederek ülke ekonomisine 1955 yılından bu yana katkıda bulunduklarını aktaran Gökçenay, yatırımlarının devam edeceğini belirtti.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gökçenay Group, Türkiye’nin en büyük mermer fabrikasını 50 milyon liraya Van’da açtı!
  • 14.11.2012 16:38

Gökçenay Group, Türkiye’nin en büyük mermer fabrikasını 50 milyon liraya Van’da açtı!

Gökçenay Group, Van’da 50 milyon TL yatırımla Türkiye’nin en büyük mermer ve gra ...