maritbet girişmaritbet
Halk Leasing pazar payını artırmak için yeni şubeler açacak!

Halk Leasing pazar payını artırmak için yeni şubeler açacak!

Halk Leasing pazar payını yeni şubeler açarak artıracak

Sahip olduğu ortaklık yapısı ile sermaye gücünü kullanarak yerli ve yabancı yatırımcılara, özel ve kamu sektörü kuruluşlarına, başta KOBİ'ler olmak üzere her ölçekteki sanayi işletmelerine leasing hizmeti sunan Halk Leasing, 2011 ve 2012 yıllarında 340 milyon dolar civarında bir işlem hacmi yarattı. Bu yıl, 2012 yıl sonu itibarıyla yüzde 5.18 olan pazar payını artırmak için pazarlama çalışmalarına ağırlık verecek olan Halk Leasing, ayrıca yeni şubeler açıp istihdam ettiği personel sayısını da artıracak. 2011 ve 2012 yıllarında 340 milyon dolar civarında işlem hacmi yarattıklarını ve aktifleşen sözleşme sayılarının da her iki yılda da 600'ün üzerinde gerçekleştiğinin bilgisini veren Halk Finansal Kiralama Genel Müdür Yardımcısı Levent Ayabakan, 2012 yılında sözleşme sayılarının 613 olduğunu söyledi. 2011 yılı sonunda 590 olan müşteri sayılarının 2012 sonu itibarıyla 872'ye yükseldiğini açıklayan Ayabakan, aktif büyüklüklerinin 1.2 milyar TL'ye, öz kaynak toplamlarının 142 milyon TL'ye yükseldiğini aktardı.

Halk Leasing olarak kârlılık anlamında da 2011 yılı sonu rakamını yakaladıklarının ve sektördeki tüm şirketler arasında öz kaynak kârlılığı sıralamasındaki birinciliklerini devam ettirdiklerinin altını çizen Levent Ayabakan, “2011 yılı sonunda toplam 41 olan personel sayımız 2012 yıl sonu itibarıyla 52'ye çıktı. 2012 yılı için belirlediği hedeflerine hemen hemen tüm kalemlerde ulaşan Halk Leasing, 2011 yılı rakamları ile kıyaslandığında öz kaynak toplamında yüzde 19, sözleşme sayısında yüzde 20, aktif büyüklüğünde yüzde 24, müşteri sayısında yüzde 48'lik bir büyüme sağladı. Aktif kalitesinden ödün vermeden büyümeyi her zaman ana politikası olarak belirleyen şirketimiz, 2013 yılı içinde de bu politikasını devam ettirecek ve 2012 yıl sonunda yüzde 5.18 olan pazar payını artırmak için pazarlama faaliyetlerine ağırlık verecek. Bu yıl öncelikle Ankara, İzmir, Gaziantep, Bursa ve Antalya olmak üzere şube açacak olan şirketimiz, buna paralel olarak personel sayısını da artırmayı planlıyor” dedi.

Kullandıkları yazılım programını 2012 yılında değiştirdiklerini de açıklayan Levent Ayabakan, bir taraftan bu programı geliştirerek çalışanlarının yeni sisteme adaptasyonunu sağladıklarını, diğer taraftan Halkbank ile sistem entegrasyonu tamamlama konusundaki girişimlerini devam ettirdiklerini dile getirdi. Halk Leasing olarak, bu yıl öncelikle ana ortakları Halkbank'ın tüm Türkiye genelindeki 800'ü aşkın şubesiyle sinerjilerini geliştirmek olduğunu aktaran Ayabakan, ayrıca bankanın Anadolu'da KOBİ'lerle kurduğu köklü ve sağlıklı ilişkilerden yararlanıp, pazar paylarını artırmaya çalışacaklarını kaydetti. Ayabakan, bunun dışında satıcı ilişkilerine verdikleri önemi daha da artırarak bu tür firmalarla daha kalıcı ilişkiler kuracaklarına da değindi.

“Esnek ödeme planı uyguluyoruz”

Şirketlerinde sektörel anlamda bir seçicilik ya da yoğunlaşmanın bulunmadığını ifade eden Ayabakan, “Her sektörün kendi iç dinamiğine ve müşteri profiline özel finansal çözümler sunuyor, esnek ödeme planları uyguluyor ve kredibilitesi uygun olan her sektörden müşterilerimizi aynı bakış açısıyla değerlendiriyoruz. Öncelikli hedef kitlemiz KOBİ'lerle imzaladığımız sözleşme ortalamalarının yıllar itibarıyla düşmesi, riskimizi dağıtmak ve yaygın bir kitleye hitap etme amaçlı politikamızdaki başarımızı kanıtlıyor” şeklinde konuştu.

Kobiden 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Halk Leasing pazar payını artırmak için yeni şubeler açacak!
  • 04.04.2013 15:28

Halk Leasing pazar payını artırmak için yeni şubeler açacak!

Halk Leasing pazar payını yeni şubeler açarak artıracak ...