maritbet girişmaritbet
Hansgrohe Türkiye'de büyüme yolunda ilerliyor

Hansgrohe Türkiye'de büyüme yolunda ilerliyor

Şirket, merkezi İstanbul'da olan yeni satış ofisi ile Türkiye ve Asya'nın merkezinde yeni büyüme potansiyeli oluşturmak istiyor

Tüm kıtalarda kendine ait şubeleriyle dünyanın sıhhi tesisat sektöründeki az sayıdaki şirketlerden biri olan Hansgrohe SE, 2013 yılında da büyümeye devam ediyor: Almanya'nın Kara Orman bölgesinden çıkan batarya ve duş üreticisi bugün, Türkiye'de kendisine ait İstanbul merkezli bir satış ağı kuracağını açıkladı. Genel müdürlüğünü Albert Emlek'in yapacağı şirketin yönetim kurulu üyeleri ise Udo Kraus ve Bens Ezhuthanavayalil olacak. Hansgrohe'nin Schiltach'ta bulunan genel merkezinin CEO'su Siegfried Gaensslen, Hansgrohe'nin yirmi yılı aşkın bir süredir Türkiye'de ithalatçılarla temsil edildiğini belirtti. Gaensslen sözlerine şu şekilde devam etti: „Son yıllarda buradaki pazar, konut inşaatındaki patlama nedeniyle çok gelişti. Bunu fark ettik ve ortaklarımızla birlikte Hansgrohe'yi lider Alman premium markası sıfatıyla pazara entegre etmeyi başardık. Bu şekilde Türk pazarının ve komşu bölgelerin büyük gelişme potansiyelinden kendi ekibimizle yararlanabilmek için gereken temelleri attık." İstanbul, tüm dünyada 42. merkez ofis oldu... İstanbul merkezli yeni Hansgrohe Armatür San. ve Tic. Ltd. Şti. firmasını açmasıy-la birlikte, banyo ve sıhhi tesisat uzmanının kendisine ait temsilciliklerinin bulunduğu ülke sayısı da 42'ye çıktı. Şirket şu anda toplam cirosunun yaklaşık %80'inini ihracattan elde ediyor.

Komşu pazarlar için başlangıç noktası
Geçtiğimiz birkaç senede, Hansgrohe SE için, Türkiye en büyük ve en önemli ihracat pazarı haline geldi. Türkiye Genel Müdürü Albert Emlek “Türk müşterilerimiz belirgin şekilde kalite bilincine sahipler, dizayn ve fonksiyonelliğe son derece önem veriyorlar. Bu sebeple çok daha erken zamanlarda sistemli bir şekilde bu pazarı kurmaya ve yatırım yapmaya başladık.” diyor.  Genel müdür Albert Emlek sözlerine  „Tüm ülkeye yayılmış satış ve servis ağımızla müşterilerimize çok yakınız ve banyo planlamasında ve tasarım aşamasında bireysel isteklerini en iyi şekilde gerçekleştirebiliyoruz.“ diyerek devam etti.

Hansgrohe'nin bu yeni şirketi, ayrıca Avrasya bölgesindeki komşu pazarlara giriş için de bir başlangıç noktasıdır. „Türkiye ile komşu ülkeler arasında kısmen tarihi olan güçlü ve gelişmiş ekonomik ilişkilerimiz var ve biz bundan yararlanmak istiyoruz“, diyor Albert Emlek.

Kısaca Hansgrohe hakkında
Schiltach/Kara Orman'da genel merkezi bulunan Hansgrohe firması yakında 111 yılı aşkın tarihinde sıhhi tesisat sektöründe teknoloji, tasarım ve kalıcılıkta yenilik öncüsü sıfatını elde etti. Bataryalar, duşlar ve duş sistemleriyle Hansgrohe SE, banyoyu daha işlevsel, daha konforlu ve daha güzel hale getiren orijinal ürünler sunuyor. "Queen Mary II" transatlantik gemisi, Londra'da bulunan Heathrow Havaalanı'nın 5. terminali, dünyanın şuanda en yüksek yapısı olan Dubai'deki Burj Khalifa ve Berlin'deki başbakanlık ofisi, New York'ta bulunan lüks Yoo apartmanları veya Abu Dabi'deki "Masdar City" üniversitesi gibi önemli ve prestijli projelerde bizimle karşılaşmanız tesadüf değildir. Şirket ve ürünleri sayısız ödüller alıyor; son olarak ise "Umsicht Wissenschaftspreis" isimli bilim ödülünü, Almanya Federal Cumhuriyeti 2012 tasarım ödülünü ve "iF Gold Award 2012" ödülünü almıştır. 2012 yılında firma Axor, Hansgrohe, Pharo ve Pontos markalarıyla yaklaşık 805 milyon Euro değerinde bir ciro (2011; yılında 764 milyon Euro) elde etti. Hansgrohe Grubu günümüzde dünya çapında yaklaşık 3.400 çalışana sahip olmakla beraber, bu çalışanların yaklaşık üçte ikisi Almanya'dadır. İntihal ve fikir hırsızlığına karşı etkin bir biçimde savaşan firma Almanya'da bulunan altı fabrika ve de Fransa'da, Hollanda'da, ABD'de ve Çin'de bulunan fabrikalarında üretim yapmaktadır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 36 yaşında
  • 03.07.2024 14:16

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 36 yaşında

Adını İstanbul'un fethini gerçekleştiren Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet'te ...

İstanbul'a 3 yeni uluslararası kongre geliyor
  • 10.05.2024 17:34

İstanbul'a 3 yeni uluslararası kongre geliyor

İTO Başkanı Avdagiç, ABD Ulusal Emlakçılar Birliğinin 2025 yılı kongresi, Ulusla ...

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı
  • 09.05.2024 11:07

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı

Emlak Katılım, Bursa'da Demirtaş, İstanbul'da Tuzla Sanayi, Bayrampaşa, Beylikdü ...

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu
  • 25.04.2024 16:52

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları, ocak-mart döneminde, geçen yılın aynı d ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...