maritbet girişmaritbet
His Yalıtım Ekim ayında üretime başlıyor!

His Yalıtım Ekim ayında üretime başlıyor!

His Tekstil’in İncesu Organize Sanayi Bölgesi’nde yalıtım üzerine yaptığı yatırımı olan His Yalıtım, Ekim ayında üretime başlayacak

His Tekstil'in İncesu Organize Sanayi Bölgesi'nde yalıtım üzerine yaptığı yatırımı olan His Yalıtım, Ekim ayında üretime başlayacak. Türkiye'de yıllık 80 milyon metrekarelik ısı yalıtım malzemeleri üretiminin yüzde 10'luk bölümünü tek başına yapacaklarını iddia eden His Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Atalay Şaş, sektörde iyi bir yere sahip olmak için yola çıktıklarını söyledi. Isı yalıtım levhaları üretimi konusunda Türkiye'de en yeni ve en modern makine parkına sahip olan firmanın ilk etaptaki hedefinin yurtiçi piyasasında sağlam bir yer edinmek olduğunu açıklayan Şaş, “85 bin metre karesi açık 20 bin metrekaresi ise kapalı olmak üzere 105 bin metre karelik alan üzerine kurulu bulunan tesiste yılda yaklaşık 40 bin ton taş yünü üretimi gerçekleşecek. Takip eden bir yıllık süreçte ise yeni makine parkı yatırımı ile rulo ve dikişli battaniye formatında üretim gerçekleştireceğiz. 25 milyon euro yatırım tutarına sahip tesis en son teknolojili makine parkına sahip” diye konuştu.

Yıllık kapasite 40 bin ton

Ekim ayında üretime başlayacak tesisle ilgili bilgi veren Atalay Şaş, şunları söyledi: “Yıllık ortalama 40 bin ton üretim kapasitemiz bulunmaktadır. İlk olarak taş yününden ısı yalıtım levhası üretimi gerçekleştireceğiz. Üreteceğimiz bu ürünler, özellikle binaların yalıtımında kullanılacak. Bina, arsa ve makine parkı olmak üzere toplam yatırım tutarımız 25 milyon euro olarak gerçekleşti. Ekim ayından itibaren ilk üretime geçmeyi planlıyoruz. Şubat ayına kadar gerekli belgelerin alınması amaçlanıyor. İlk etapta üretilen ürünleri yurtiçi piyasaya sunacağız. İlerleyen yıllarda ise ihracat kısmına ağırlık vereceğiz. Bu süre içerisinde piyasaları da gözlemlemiş olacağız.”

Ülke genelinde yaklaşık 17 milyon hane bulunmasına karşın bunların yalnızca yüzde 14'lük bölümünün yalıtımlı olduğuna dikkat çeken Şaş, piyasadaki arz-talep dengesinin belirlenmesinde tüketicilerin bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Bu konuda gerekli altyapıyı kurarak, çalışma yapacaklarını ifade eden Şaş, yaklaşık 100 kişinin istihdam edileceği tesisin hem Kayseri hem de ülke ekonomisi için önemli katkılar sağlayacağını beklediklerini sözlerine ekledi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

His Yalıtım Ekim ayında üretime başlıyor!
  • 29.08.2013 09:23

His Yalıtım Ekim ayında üretime başlıyor!

His Tekstil’in İncesu Organize Sanayi Bölgesi’nde yalıtım üzerine yaptığı yatırı ...