maritbet girişmaritbet
Hüner Kriko, Akçalar Sanayi Bölgesi’nde üçüncü fabrikasını inşa ediyor!

Hüner Kriko, Akçalar Sanayi Bölgesi’nde üçüncü fabrikasını inşa ediyor!

Hüner Kriko, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi ve Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalarının ardından yeni bir yatırımla Akçalar Sanayi Bölgesi’ne de fabrika yatırımına başladı

 

Hüner Kriko, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi ve Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarının ardından yeni bir yatırımla Akçalar Sanayi Bölgesi'ne de fabrika yatırımına başladı.

Hüner Kriko, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi ve Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki  fabrikalarının ardından yeni bir yatırımla Akçalar Sanayi Bölgesi'ne de fabrika yatırımına başladı.  ‘Hüner Alüminyum' adıyla üretime başlayacak fabrikada, otomotiv, raylı sistem, havacılık ve makine sektörlerine yönelik alaşımlı alüminyum profil ve boru üretilecek.

Akçalar Sanayi Bölgesi'nde, inşaatı devam eden kısımlar ile toplamda 25 bin metrekare alana kurulacak fabrika, başlangıçta yıllık 4 bin 500 ton üretim kapasitesi ile faaliyete geçerken,  2013 yılı sonuna kadar kapasitesini  9 bin tona ulaştıracak.

Firmanın 1975 yılında kurulduğunu belirten Hüner Kriko Firması Sahibi Hüseyin Karabacak,  turbo motor boru üretiminde Avrupa' da ilk 5 firma içinde yer aldıklarını savundu. Hedeflerinin ilk üç firma arasına girmek olduğunu vurgulayan Karabacak, turbo motor borularında kullanılan metal rezinatör (susturucu) üretiminde ise Avrupa'da ikinci firma olduklarını ifade etti.

Karabacak, Ar-Ge'ye cironun yüzde 2'sini,  bu çalışmalara ağırlık vererek yılsonuna kadar ‘Hüner' markasıyla kendi ürünlerini üretmeyi hedeflediklerini açıkladı. Hüner Alüminyum Fabrikası'nın yıllık 4 bin 500 ton üretim kapasitesine sahip olduğunu ifade eden Karabacak, yıl sonuna kadar bu kapasiteyi 9 bin tona ulaştıracaklarını  ve  alüminyum profillerin  ekstrüzyon yöntemi ile üretimine başlayacaklarını anlattı.

Karabacak, fabrikanın toplamda makine ekipmanları ile birlikte 8.5 milyon TL maliyetinde bir yatırım olduğunu, laboratuvar oluşumu ile toplam maliyetin 10 milyon TL'yi bulacağını belirtti.

HOSAB'da bulunan fabrikalarında ise otomotiv sanayisinde kullanılan motor soğutma ve turbo motor hava borularının üretiminin yapıldığını anlatan Karabacak, “Üretim kabiliyeti olarak çapı 6 ile 65 aralığındaki paslanmaz, alüminyum ve çelik boruları 13 adet CNC Boru bükme makineleri ile şekillendirebilmekteyiz. İşe özel makineler ve 9 adet kaynak robotlarımız ile kaynatılan parçaların yüzde 90' ı ihraç ediliyor” şeklinde konuştu.

Ciroda ihracatın payını yüzde 70'e çıkarmak istiyor

Firmanın 2012 yılı cirosunda ihracatın payının yüzde 60 olduğunu kaydeden Karabacak, “2013 yılında ihracat ciromuzu yüzde 70'e çıkarmayı hedefliyoruz. Almanya, İtalya, Polonya, Macaristan, Romanya, ABD ve Çin'e ihracat yapıyoruz. Alüminyum ekstrüzyon profilleri üretimi konusunda yeni işbirlikleri araştırmalarımız devam etmektedir” diye konuştu.

Bu yıl 2 milyon 100 bin adet boru parça, 2 milyon 250 bin adet de sac parça teslimatı gerçekleştirdiklerini anlatan Karabacak, 2013 öngörülerinin ise 2 milyon 450 bin adet boru parça, 2 milyon 400 bin adet sac parça üretimi yapmak olduğunu söyledi.

2013'te kapasite 9 bin tona çıkacak

Geçen yıl yaptıkları  yatırımlara da değinen Karabacak, şunları söyledi: “Hasanağa fabrikasında devreye alınan yeni projelere cevap verebilmek ve kalite seviyesini yükseltmek amacıyla makine ve kontrol ekipmanı yatırımı yapıldı. Ar-Ge projesi kapsamında malzeme ve parçaların yapısal analizlerini yapabilen ANSYS yazılım yatırımı yapıldı. Akçalar Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikamız inşaatı devam eden kısımlar ile toplamda 25 bin metrekareye sahip olacak. 4 bin 500 ton üretim kapasitesine sahip bin 450 tonluk alüminyum ekstrüzyon pres ve ekipmanları yatırımı yapıldı. 2013'te ikinci bir bin 450 tonluk alüminyum ekstrüzyon presinin montajı ile kapasitemizi 9 bin tona ulaştıracak yatırım yapılacak. Ayrıca malzeme fizik laboratuvarı ve boru iç temizlik üniteleri yatırımı yapılması planlanıyor.”

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hüner Kriko, Akçalar Sanayi Bölgesi’nde üçüncü fabrikasını inşa ediyor!
  • 20.02.2013 10:49

Hüner Kriko, Akçalar Sanayi Bölgesi’nde üçüncü fabrikasını inşa ediyor!

Hüner Kriko, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi ve Hasanağa Organize Sanayi Bölges ...