maritbet girişmaritbet
İşbir Yatak Avrupa'da satınalmalarla büyüyecek!

İşbir Yatak Avrupa'da satınalmalarla büyüyecek!

Türkiye’nin önde gelen yatak üreticilerinden İşbir, Avrupa’dan şirket alacak

Türkiye'nin önde gelen yatak üreticilerinden İşbir, Avrupa'dan şirket alacak. İsviçre'nin önemli üreticilerinden biriyle görüşmeler yapan şirket, Avrupa'daki tüm operasyonlarında bu markayı amiral gemisi yapacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türk şirketlerinden Avrupa'dan marka satın almalarını isterken, Türk girişimciler de kriz nedeniyle ‘kelepir' hale gelen Avrupa Birliği şirketlerinin peşine düşmeye başladı. Ekonomik krizin etkisiyle kapısına kilit vuracak aşamaya gelen Avrupalı şirketler, Türkler'e ‘Gelin bizi alın' diye çağrı yaparken, Türkler de fırsatları değerlendirmeye başladı. Türkiye'nin ve Avrupa'nın önde gelen yatak üreticilerinden İşbir Yatak da, bu kervana katılarak İsviçre'nin büyük markalarından birini nikah masasına oturtmak üzere.
 
Cironun yüzde 3.5'i Ar-Ge'ye
Toplam 3 bin 500 ortaklı İşbir Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve yıllık 60 milyon liralık ciro yapan İşbir Yatak'ın Genel Müdürü Metin Gültepe, henüz görüşme aşamasında oldukları için ismini vermediği şirketin, Avrupa'da tanınan bir marka olduğunu ve kendilerinin de bu markayla Avrupa ülkelerinde büyümeyi hedeflediklerini söyledi. Görüşmelerin pazarlık aşamasında olduğunu vurgulayan Gültepe “Avrupa'daki kriz nedeniyle Türk şirketlerinin yurt dışında marka alarak büyüme iştahları arttı. Biz de bu kapsamda önemli bir markayla görüşüyoruz” dedi. Ar-Ge'ye yaptığı yatırımlarla dikkati çeken İşbir Yatak'ın yeni ürünü hakkında da bilgi veren Genel Müdür Metin Gültepe ve Genel Müdür Yardımcısı İlham Öz, ‘Vitamin ACE'li Kumaş'ı ve ‘Yatak Kliması'nı anlattı. “Yatakta teknoloji lideri diye kendimize bir unvan koyduk. Bu unvanı layığı ile sürdürmek için de sürekli AR-GE ve inovasyon çalışmaları yapıyoruz.” diyen Gültepe, cirolarının yüzde 3.5'ini Ar-Ge'ye ayırdıklarını belirtti. Genel Müdür Yardımcısı İlham Öz de, vitamin ACE'li kumaşla ilgili bilgi vererek “İlk olarak Vitamin E, sonrasında sırasıyla da C ve A vitamin molekülleri teste tabi tutuldu. Sene başında tamamlanan ve tüm Visco yataklara uygulanan çalışmanın sonucu olarak da insan vücuduna yüzde 67.2'lik bir vitamin geçirme özelliğine sahip Vitamin ACE'li kumaşı ürettik. Kumaşa nano kapsüllerle vitaminler yükleniyor. Bu kapsüller gece patlayarak insanların vitamin eksikliklerini karşılıyor” dedi.
 
Yatak kliması kavgayı önlüyor
Ar-Ge ürünlerinin en çok ilgi gören örneklerinden Yatak Kliması'yla ilgili de bilgi veren Gültepe, hanımların sıcak, beylerin de soğuk sevdiğini belirterek yatağın her iki tarafının da istenilen ısı derecesine getirilebildiğini böylece kavgaların önlendiğini söyledi. Gültepe, yatak klimasının yatağı 40 dereceye kadar ısıtıp, istendiğinde de 5 dereceye kadar soğuttuğunu söyledi.
İbrahim Acar / Star 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat malzemesi sanayisinde dijital ürün pasaportu dönemi başlıyor
  • 17.12.2025 14:48

İnşaat malzemesi sanayisinde dijital ürün pasaportu dönemi başlıyor

Türkiye inşaat malzemesi sanayisinde dijital dönüşümün önemli bir aşaması hayata ...

Hollanda, konut pazarını uluslararası yatırımcılar için açıyor
  • 10.10.2025 16:48

Hollanda, konut pazarını uluslararası yatırımcılar için açıyor

Hollanda, Almanya'nın Münih şehrinde düzenlenen Expo Real Gayrimenkul Fuarı’na ü ...

İstanbul Havalimanı Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu
  • 15.09.2025 13:22

İstanbul Havalimanı Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu

İstanbul Havalimanı günlük ortalama bin 624 uçuş ile bir kez daha Avrupa’daki en ...

Altın Emlak Global AB ve İngiltere’de tescillendi
  • 05.08.2025 11:36

Altın Emlak Global AB ve İngiltere’de tescillendi

27 yıllık geçmişiyle Altın Emlak Global sektörde Türkiye’den dünyaya açılan köpr ...

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi temmuzda sabit kaldı
  • 19.09.2024 15:03

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi temmuzda sabit kaldı

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, temmuzda önceki aya göre değişmedi.   ...

İstanbul Sabiha Gökçen, Avrupa'da ilk 10'a girdi
  • 01.08.2024 10:38

İstanbul Sabiha Gökçen, Avrupa'da ilk 10'a girdi

İstanbul Sabiha Gökçen'den yararlanan yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine gör ...