maritbet girişmaritbet
İşcanlar Demir Çelik İnşaat, yeni fabrikasıyla üretim kapasitesini artıracak!

İşcanlar Demir Çelik İnşaat, yeni fabrikasıyla üretim kapasitesini artıracak!

Abdurrahim İşcan, Organize Sanayi Bölgesi'nde 25 kişilik istihdamla hasır çelik üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi

 

Abdurrahim İşcan, Organize Sanayi Bölgesi'nde 25 kişilik istihdamla hasır çelik üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren İşcanlar, 2011 yılında 5.5 milyon TL yatırımla oluşturdukları fabrika sahasında 2012 yılı Haziran ayı itibarıyla üretime geçti. 1976'da adım attıkları demir - çelik sektöründe edindikleri tecrübe ile geçen yıl Erzurum'da kendi fabrikalarını açtıklarını kaydeden İşcanlar Demir Çelik AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdurrahim İşcan, Organize Sanayi Bölgesi'nde 25 kişilik istihdamla hasır çelik üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi. Günlük 75 ton üretim kapasitesi ile çalışan fabrikalarında şu anda günlük 25 ton üretim yaptıklarını belirten İşcan, kısa sürede tam kapasite ile çalışmayı hedeflediklerini ifade etti. Gürcistan, Nahcivan ve İran'la ihracat için görüşmelerin sonuçlandığını ve yıl sonunda ihracata başlayacaklarını dile getiren Abdurrahim İşcan, hedef pazarlarının ise Avrupa olduğunu vurguladı.

Ticarete başladıkları günden beri Erzurum'da üretim yapacakları bir işletme oluşturmanın planını kurduklarını ifade eden İşca, şöyle devam etti: “Bu düşünceyle 2011 yılında 5.5 milyon TL'lik yatırım ile Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 bin metrekare açık, 4 bin metrekare kapalı alana sahip bir fabrika sahası oluşturduk. 2012 yılının Haziran ayında üretime başladık.  Kendi sektörümüzle ilgili üretim yapmaya karar verdik. Hasır çelik üretimi gerçekleştiriyoruz. Hasır çelik, tünel kalıp sistemi ile yapılan yapılarda kullanılıyor. Ayrıca saha betonlarında, beton borularda, tünellerde, geleneksel kalıp sistemlerinde, tabla betonlarında ve çit sistemlerinde kullanılıyor. Burada toplam 25 kişiyi istihdam ediyoruz. Fabrikamızın kapasitesi günlük 75 ton. Şu anda 24 saat tek vardiya ile günlük 25 ton üretim yapmaktayız. Yeni olduğundan dolayı 75 tonluk kapasiteye henüz ulaşamadık. Tanıtımlarımız yapıldıktan sonra kapasitemizi dolduracağımızı düşünüyoruz. Hatta ikinci makineyi de 2013 yılında faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. 1976 yılında başlayan ticari yaşantımızda 2012 yılı, tam da hayal ettiğimiz gibi üretim yılımız oldu.”

Satışlar özellikle doğu ve güneydoğuya

İç pazarlarında özelikle doğu ve güneydoğu bölgelerine satış yaptıklarını dile getiren Abdurrahim İşcan, “Satış yaptığımız pazarlar; Doğu Anadolu, Güney Doğu ve Karadeniz bölgelerinden oluşuyor. Biz üretim yapmaya karar verdiğimiz zaman, ihracatı da olmazsa olmaz olarak düşündük ve üretime geçer geçmez ihracat için girişimlerde bulunduk. Gürcistan, Nahçıvan ve İran'la görüşmelerimizi sonlandırdık, yıl sonunda ihracata başlıyoruz. Tabii ki hedefimiz Avrupa ülkeleri” şeklinde konuştu.  İşcanlar Demir Çelik olarak demir - çelik sektöründeki deneyim ve etkin kaynak kullanımlarıyla müşterilere her zaman yüksek kaliteyi ve hizmeti sunmaya çalıştıklarını söyleyen İşcan, 1976 yılından bu yana demir - çelik sektöründe faaliyet gösteren firmanın kalite anlayışı, sevkiyattaki dakikliği ve geniş ürün yelpazesiyle sektör öncü ve sürekli kendini geliştiren bir marka olduğunu vurguladı. Sürekli büyümeyi ve gelişmeyi hedeflediklerini açıklayan İşcan, bunun yanı sıra Türkiye'nin en büyük firmalarından biri olmayı istediklerini de dile getirdi. Ülke genelinde bir marka olmayı amaçladıklarını belirten İşcan, “Tüm yatırımlarımızı öz sermaye ile gerçekleştirdik. Kademe kademe ilerliyoruz. Ama yakın gelecekte üretim noktasında yatırım yapmayı düşünmüyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşcanlar Demir Çelik İnşaat, yeni fabrikasıyla üretim kapasitesini artıracak!
  • 14.11.2012 16:34

İşcanlar Demir Çelik İnşaat, yeni fabrikasıyla üretim kapasitesini artıracak!

Abdurrahim İşcan, Organize Sanayi Bölgesi'nde 25 kişilik istihdamla hasır çelik ...