maritbet girişmaritbet
İzomer Kimya, yeni tesis kurmaya hazırlanıyor!

İzomer Kimya, yeni tesis kurmaya hazırlanıyor!

İzomer Kimya, 1981 yılında İstanbul-Mecidiyeköy'de bulunan merkez ofisinde kimyasal hammadde tedarik ve dağıtımına başladı

 

İlk olarak izo propil alkol ve etil asetat solventlerinin dağıtımını yapan firma, kısa zamanda şu an bünyesinde olan tüm solventlerin ticaretini yapar oldu. Az bir sermaye ve küçük çapta istihdamla temeli atılan firma, ikinci kuşakla büyük bir aile firması olma yolunda ilerliyor.
 
1990'da Tepeören'deki Kimyacılar OSB'de bulunan, kendilerine ait ilk dolum ve depolama tesisini kurduklarını belirten İzomer Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kanbur, "Bünyemize ait olan nakliye araçlarımız ile yıllık satış miktarımızı o senelerde yüzde 70 artış ile ortalama 600-700 metrik ton civarına getirdik. Her sene artan cirosu ile firmamız 2000'li yıllardaki kriz ortamından başarıyla çıktı, hatta bünyesine yeni bir dolum ve depolama tesisi yatırımını ekledi" dedi.
 
Daha yüksek hacme sahip yeni tesislerini 2005'te devreye aldıklarını hatırlatan Kanbur, "Bu yıl itibariyle yıllık ortalama satış miktarımız 3 bin metrik ton civarına çıktı. Kapasitemizin tamamını kullanır hale geldik. Ciromuz bir önceki seneye göre ciddi bir artış gösterdi ve brüt 60 milyon TL civarına ulaştı. Ayrıca firmamızın kurumsal kimlik çalışmalarına da ağırlık verdik. Pazarlama departmanına yaptığımız yatırımlar ile satış ve pazarlama ağımızı kuvvetlendirdik. Bununla beraber yenilenen yüzümüzle müşterilerimize daha hızlı, çözüm odaklı, güncel, müşterilerimizin memnuniyetini her zaman ön planda tutacak bir sistem yarattık" diye konuştu. Alaatin Kanur, "Yılların verdiği tecrübemizi, yeni nesil teknolojik çözümlerle birleştirip, genişleyen bir yapı kurmaya gayret ediyoruz. Yetişen ikinci nesil aile fertlerimiz ile geleceğe daha sağlam, daha yenilikçi, daha inovatif, daha global bakıp, İzomer Kimya'yı geleceğe güvenle taşımayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.
 
Bu yıl yavaşlayan ekonomik koşullara rağmen yüzde 20 civarında büyüme kaydettiklerini vurgulayan Kanbur, "Yıl sonunda bu oranı korumayı ve seneyi kontrollü bir şekilde kapatmayı planlıyoruz. Önümüzdeki sene için kapasitemizde artış ve yapmayı planladığımız yeni tesisimizle yurtiçi ve yurtdışı tedarik-hizmet ağımızı kuvvetlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzomer Kimya, yeni tesis kurmaya hazırlanıyor!
  • 17.12.2012 13:05

İzomer Kimya, yeni tesis kurmaya hazırlanıyor!

İzomer Kimya, 1981 yılında İstanbul-Mecidiyeköy'de bulunan merkez ofisinde kimya ...