maritbet girişmaritbet
Kahve Dünyası, çikolata devi Favarger’i satın alıyor

Kahve Dünyası, çikolata devi Favarger’i satın alıyor

Ülker Grubu’nun Godiva’yı satın almasının ardından, çikolatada bir dünya markası daha Türkiyeli bir şirketin oluyor

Altınmarka Grubu'na ait Kahve Dünyası, İsviçre'nin en eski ve köklü çikolata markası Favarger'i satın alıyor. İddialara göre Kahve Dünyası ile İsviçreli Favarger Ailesi satış işlemleri için bütün detaylarda mutabakata varırken, imzaların önümüzdeki hafta atılması bekleniyor.

1826 yılında üretime başlayan Favarger, dünyanın en eski üçüncü, İsviçre'nin ise en eski çikolata markası. Ülker'in maddi yönden, Godiva'yı alması ile mukayese edilemese de, böylesine köklü bir markanın bir Türk şirketi tarafından satın alınması çok önemli olarak değerlendiriliyor. İsviçre'nin üst sınıf çikolatala markalarından Favarger'in en önemli yanı portföyündeki ürünlerin el yapımı ve butik üretim olması. Bu yüzden de satın alım işleminin maddiyat yönünden çok Kahve Dünya'na kazandıracağı prestij konuşuluyor.

Şirketin internet sitesine göre, Favarger'in kuruluş hikayesi Cenevreli el yapımı çikolata üreticisi Jacques Foulquier'in kızı ile saatçi Jean Samuel Favarger'in âşık olması ile başlıyor. Saatçi Favarger, çikolatacının kızına âşık olduktan sonra saatçiliği bırakıp çikolata işine merak sarıyor. Yaptığı işte çok başarılı olan Favarger üretimi büyütüp fabrikayı kuruyor ve şirketin adını da Favarger olarak değiştiriyor.

Favarger'in satın alımı Kahve Dünyası'nın patronu Birol Altınkılıç tarafından da doğrulanmış bulunuyor. Henüz imzalar atılmadan çok ayrıntı vermek istemediğini belirten Birol Altınkılıç, Favarger'in İsviçre'nin en eski ve köklü butik çikolatacısı olduğunun altını çizmeden geçmiyor. Hedeflerinin Favarger'i İsviçre ve Avrupa'da, sonra da ABD'de açacakları mağazalar ile büyütmek olduğunu kaydeden Altınkılıç, Favarger ürünlerinin bazılarının Kahve Dünyası'nda da satılacağını  sözlerine ekliyor.

Kahve Dünyası'nın Türkiye piyasasına giriş tarihi 2004. Henüz 10 yıllık bir firma olmasına rağmen neredeyse Türkiye'nin her yerinde şubeleri var. Şirket kahve üreticisi Altınkılıç ve Ülker'in ortaklığında kurulmuş.
 
Egemhaber.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kahve Dünyası, çikolata devi Favarger’i satın alıyor
  • 21.05.2014 12:30

Kahve Dünyası, çikolata devi Favarger’i satın alıyor

Ülker Grubu’nun Godiva’yı satın almasının ardından, çikolatada bir dünya markası ...