maritbet girişmaritbet
Kapadokyalı Yalıtım üretimini iki katına çıkaracak!

Kapadokyalı Yalıtım üretimini iki katına çıkaracak!

Kapadokyalı Yalıtım, yeni bina ve üretim sahasının inşasını tamamlamak üzere. Firma, yeni tesisi ile üretim miktarımızı iki katına çıkarmayı hedefliyor

Kapadokyalı Yalıtım, yeni bina ve üretim sahasının inşasını tamamlamak üzere. Firma, yeni tesisi ile üretim miktarımızı iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Isı, ses, yangın ve su yalıtımı ve inşaat malzemeleri üretimi konularında Aksaray'da yedi yıldır faaliyet gösteren Kapadokyalı Yalıtım, ürünleri ile müşterilerine kolaylıklar sunuyor. Çalışmalarını anlatan Kapadokyalı Yalıtım Üretim Müdürü Ömer Özkul, “Isı, ses ve yangın yalıtım sıvamız olan Teromaster'den 2012'de yılda yaklaşık 100 bin adet, tüm ürün gruplarımızda ise 160 bin adet üretim gerçekleştirdik. Bu yıl sonunda ise üretim kapasitemizde önceki yıla göre  yüzde 50 oranında artış yakalamayı planlıyoruz” dedi.

Yıllık cirolarının yüzde 10'luk kısmını ihracatın oluşturduğunu belirten Özkul, “Irak, Suriye, İran, Rusya, İsveç ve Gürcistan gibi ülkelere kısmen ihracat yapıyoruz. Üretimlerimizin büyük çoğunluğunu iç piyasaya sunuyoruz.  Isı yalıtım sıvası olarak pazarda yüzde 10-15'lik bir paya sahibiz” diye konuştu.

Ürettikleri ısı, ses ve yangın yatım sıvası Teromaster'in özelliklerine de  değinen Özkul, “Ürünümüz ile klasik sıva ve üzerine klasik mantolama tarzı yalıtım yerine, duvar örüldükten sonra başka hiçbir uygulamaya gerek kalmadan tek işlemde binanın hem sıvası hem de yalıtımı yapılıyor.

Binaların nefes almasına izin veren bu özel ekolojik sıva binalarda nem ve yoğuşmadan kaynaklanan küflenme ve terleme gibi problemleri de ortadan kaldırıyor. Böylece söz konusu bina ‘yeşil bina sertifikası' almaya aday oluyor. Ayrıca yüzde 40'a varan oranda tasarruf sağlamasına neden oluyor” ifadelerini kullandı.

Yeni tesisimizi bu yıl tamamlayacağız

Geçtiğimiz yıl yeni tesisleri için yaptıkları yatırımı da anlatan Özkul, “Yeni bina ve üretim sahamızın yatırım maliyeti yaklaşık 5 milyon TL olacak. Tam otomatik bir üretim sistemi ile üretim yapabileceğimiz bir üretim hattı kurulumu yapacağız. Ayrıca perlit genleştirme ünitesi kuracağız. Yeni tesisimizle üretim miktarımızı iki katına çıkaracağız. Tesisimizi bu yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kapadokyalı Yalıtım yeni tesisiyle üretimini ikiye katlayacak
  • 06.12.2013 13:57

Kapadokyalı Yalıtım yeni tesisiyle üretimini ikiye katlayacak

Kapadokyalı Yalıtım, 2012 yılında başladığı yeni tesis yatırımını, 2014 yılı baş ...

Kapadokyalı Yalıtım üretimini iki katına çıkaracak!
  • 27.09.2013 16:10

Kapadokyalı Yalıtım üretimini iki katına çıkaracak!

Kapadokyalı Yalıtım, yeni bina ve üretim sahasının inşasını tamamlamak üzere. Fi ...