maritbet girişmaritbet
Kayhan Danışmanlık, Mersin'de finans merkezi kurmayı hedefliyor!

Kayhan Danışmanlık, Mersin'de finans merkezi kurmayı hedefliyor!

Kayhan Danışmanlık sahibi Mustafa Kayhan, önümüzdeki 3 yıl içinde kentte bir finans merkezi kurmayı hedefliyor

Mersin'de son 3 yıldır eşi Gül Kayhan ile birlikte firmalara banka kredisi danışmanlığı hizmeti veren Kayhan Danışmanlık sahibi Mustafa Kayhan, önümüzdeki 3 yıl içinde kentte bir finans merkezi kurmayı hedefliyor. Mevcut durumda bankalarla firmalar arasında bağlantı kurarak en uygun bankadan en uygun şartlarla ve en hızlı sürede kredi temin edilmesini sağladıklarını dile getiren Kayhan, "Finans merkezi kurmamızla birlikte yalnızca banka kredileri değil firmaların Türkiye ve uluslararası piyasalardaki her türlü kredi ve destekten faydalanmalarını sağlama hedefindeyiz" diye konuştu.

Bankacılık sektöründeki 18 yıllık tecrübesinin ardından kendi işini kurma kararı aldığını ve yaptığı işte Mersin'in tek firması olduklarını ifade eden Kayhan  ağırlıklı olarak büyüme içindeki firmalara hizmet verdiklerini söyledi. Kayhan, "Hedef kitlemizde çalışmaları oldukça yoğun, kredi çıkarılması konusuna zaman ayırmakta zorlanan, iş ahlakı yüksek, şu andaki banka sistemine, basel kriterlerine uyumda sıkıntı yaşayan, bilanço yapısı sıkıntılı, kendisini, gücünü net şekilde bankalara ifade etmekte zorlanan ya da iletişim sorunu yaşayan firmalar var"dedi.

'Krediyi 1-3 ay arasında çıkarıyoruz'

Çalışmaya başladıkları firmaların gerek evraklarını gerek finansal yapılarını bankaların kredi verme şartlarına uygun halde düzenleyerek en hızlı şekilde kredi almalarına destek verdiklerini ifade eden Mustafa Kayhan, yüzde 100'e yakın bir başarıyla çalıştıklarını vurguladı. Kayhan, herhangi bir bankadan kredi alamamış dahi olsa, o firmanın kredi alabileceğine inanımaları halinde devreye girerek 1-3 arasında kredi çıkmasını sağladıklarını, hatta talep edilen tutarın üzerinde krediler alabildiklerini anlattı.

Kapanan firma sayısının azalmasına destek  

Kayhan, pek çok kuruluşun kredi alamama ya da doğru zamanda ulaşamama nedeniyle sıkıntı yaşadığını, bu sıkıntıların firmanın kapanmasına kadar gidebildiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti: "Firmaların sıkıntıları öncesindeki son noktada devreye girerek yardımcı oluyoruz. Bu sayede bölgemizde kapanan firma sayısının azalmasına destek verip, istihdam sorunu yaşanmasının önüne geçiyoruz. Bu nedenle ticaret odası gibi iş ve meslek kurumlarının  üyelerini bu konuda bilgilendirerek bize destek vermelerini bekliyoruz. Önümüzdeki 3 yılda 4-5 bankacı arkadaşımla bir araya gelerek bir finans merkezi kurmak istiyorum. Mersin'in bir dış ticaret kenti. Ticaretin gelişmesi için firmaların finans kaynaklarına ulaşması çok önemli. Ancak ilde finans merkezi eksikliği var. Biz de bu açığı kapatmak istiyoruz."

Kobiden

Yorum Yaz