maritbet girişmaritbet
Keramika, Mutfakları Renklendiriyoruz sloganıyla Kütahya’da faaliyet gösteriyor!

Keramika, Mutfakları Renklendiriyoruz sloganıyla Kütahya’da faaliyet gösteriyor!

Mutfaklarınızı Renklendiriyoruz sloganı ile 2007 yılında sektöre giren Keramika, üretim faaliyetlerini Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’nde sürdürüyor

 

Mutfaklarınızı Renklendiriyoruz sloganı ile 2007 yılında sektöre giren Keramika, üretim faaliyetlerini Kütahya Organize Sanayi Bölgesi'nde sürdürüyor.

“Mutfaklarınızı Renklendiriyoruz” sloganı ile 2007 yılında  sektöre giren Keramika, üretim faaliyetlerini Kütahya  Organize Sanayi Bölgesi'nde  sürdürüyor.

Birbirinden renkli ve ergonomik ürünler üretmek amacıyla kurulan firma, klasik masa anlayışının dışında, sofraları renklendirecek farklı ve özgün ürünler imal ediyor. Genç bir firma olmalarına rağmen, mevcut pazar paylarını her geçen gün artırdıklarını söyleyen Keramika Genel Müdürü Emin Yüce, şirket olarak sürekli yatırım politikasını benimsediklerini söyledi.

Müşteri taleplerini karşılamak için yatırım ile kapasitelerini artırmayı planladıklarını belirten Yüce, “Gerçekleşecek yatırımlar gerek ihracat gerek ithalat gerekse de istihdam alanında artış sağlayacak. Şu an üretimimizin yüzde 35' ini ihraç ediyoruz. Keramika olarak  Avrupa'da faaliyet göstermekte olan birçok ünlü markanın promosyon tedarikçiliğini üstlenmiş durumdayız. Markamızın uluslararası statüde yakaladığı grafiği üst noktalara taşımak için Ar-Ge ve tasarım departmanlarına büyük önem veriyoruz. 2012 yılında yaptığımız yatırımlarla her iki departmanımızı da güçlendirdik” şeklinde bilgi verdi.

“HES projesi devreye alınacak”

Keramika'nın 2012 yılında, kapasite artırıcı ve teknoloji yenileme hususlarında yatırımlar gerçekleştirdiğinin bilgisini veren Yüce, söz konusu yatırımlar için 4 milyon TL'lik bir bütçe ayırdıklarını bildirdi. Yüce, “Yaptığımız yatırımlar ile bu yıl içinde 100 kişiyi daha istihdam etmiş olduk. 2013 yılında şirketimizin HES projesini de devreye almayı planlıyoruz” diye konuştu. Faaliyet alanlarının yenilikle ayakta kalabileceğine dikkat çeken Yüce, inovasyonun bu alandaki işletmelerin elindeki en büyük güç olduğunu savundu. Yüce, “Bu nedenle Keramika bünyesinde bulunan Ar-Ge, Ür-Ge ve tasarım departmanları tarafından sürekli araştırmalar yapılarak nelerin nasıl, ne zaman, hangi koşulda üretileceği sorularına yanıt aranır. En son İstanbul'da Züchex  Fuarı'nda sergilediğimiz  yeni ürünlerimizin  beğenilmesi ve oluşan talepler, doğru noktalara önem verdiğimizin göstergesi diyebilirim” dedi.

Kütahya'nın hammadde  ve mevcut iş gücü açısından oldukça iyi bir noktada bulunduğunu belirten Yüce, şunları kaydetti: “Çini, seramik ve porselen son zamanlarda gelişen bir olgu değil. Yüzyıllardan beri bu coğrafyada bulunuyor. İlimiz, bu faaliyet alanında dünyaca ünlü usta ve markalara sahip. Sektörün, Kütahya'nın en önemli geçim kaynağı olduğunu söyleyebiliriz. Ancak kalkınmanın lokomotifi sanayidir. Kütahya bu anlamda kabuğunu kırma aşamasında. Kütahya'nın, önümüzdeki yıllarda yapılacak yeni yatırımlarla ülkemize ciddi ekonomik katkı sağlayacağına inanıyorum.”

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Keramika, Mutfakları Renklendiriyoruz sloganıyla Kütahya’da faaliyet gösteriyor!
  • 24.12.2012 12:59

Keramika, Mutfakları Renklendiriyoruz sloganıyla Kütahya’da faaliyet gösteriyor!

Mutfaklarınızı Renklendiriyoruz sloganı ile 2007 yılında sektöre giren Keramika, ...