Keskinoğlu, Manisa Akhisar'da 30 milyon liralık iki yeni tesis açtı!
Keskinoğlu, yüzde 20 pazar payı hedeflediği pastörize yumurta tesisini ve piliç eti ürünlerinde besin değerini korumak için şoklama süresini yüzde 60 kısaltan soğuk hava deposu faaliyete aldı
Keskinoğlu, yüzde 20 Pazar payı hedeflediği pastörize yumurta tesisini ve piliç eti ürünlerinde besin değerini korumak için şoklama süresini yüzde 60 kısaltan soğuk hava deposu faaliyete aldı…
50'nci yılına girmeye hazırlanan Keskinoğlu, 2012'deki yüzde 35'lik büyüme hedefi için yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Keskinoğlu'nun pastörize yumurta üretim tesisi ve soğuk hava deposundan oluşan 30 milyon TL'lik 2 yatırımı, 6 Ekim 2012'de T.C. Gıda, Tarım ve hayvancılık Bakanı Sayın Mehmet Mehdi Eker'in katılımıyla düzenlenen törende faaliyete açıldı. 2012 için 1 milyar TL ciro hedefleyen Keskinoğlu'nun yeni tesisleri Akhisar'da 15 bin m2'lik araziye kuruldu. Bu yeni tesislerde üretimin başlamasıyla Keskinoğlu'nun istihdam sağladığı kişi sayısı ise 4 binlere yaklaştı.
Açılış törenine yeni yatırımlar hakkında bilgi veren Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu , “Bugün burada, günlük 1 milyon adet yumurta kırma kapasitesine sahip pastörize yumurta tesisimiz, saatte 13,5 ton kapasiteli piliç eti soğuk hava depomuzun açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 15 bin m2 kapalı alan üzerine kurduğumuz ve 30 milyon liralık yatırımla faaliyete geçirdiğimiz bu tesislerimizin devreye girmesiyle birlikte istihdam sağladığımız kişi sayısı 4 binlere ulaşmıştır. Üretim tesislerimizle, tüketicilerimizin sofrasına çok daha taze ve sağlıklı besinleri ulaştırabilmeyi amaçlarken, ülke ekonomisine de ciddi katkı sağlamaktayız. Bugün rahmet ve şükranla andığımız dedem İsmail Keskinoğlu tarafından, yaklaşık 50 yıl önce temeli atılan şirketimiz, Türkiye'mizin en büyük 500 sanayi işletmesi sıralamasında 92'nci sıraya yükseldi. Bir Türk markası olarak, ülkemizi dünyanın 75 ülkesinde temsil etmekten büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi.
Son teknolojiyle pastörize yumurtanın raf ömrü 1 ay olacak…
49 yıldır entegre tesisleriyle faaliyet gösteren Keskinoğlu, pastörize yumurta sektöründe ilk yıl yüzde 20 pazar payı hedefleniyor. Kekinoğlu'nun Akhisar'daki 3.000 m2'lik tesisinde üretilecek pastörize yumurtalar 2, 5, 10, 20 litrelik aseptik dolum poşetlerle ve 1 aylık raf ömrüyle pazara sunulacak. Yıllık 1.200 ton pastörize yumurta üretimi gerçekleştirecek olan Keskinoğlu, yüksek kapasite ihtiyaçlı endüstriyel kullanım alanları için ise; pazara 1 tonluk aseptik dolum poşetlerin yanı sıra 1 tonluk paslanmaz krom tanklarda ürün sunulacak. Hiçbir katkı maddesi veya koruyucu madde kullanılmadan, günlük taze kırılmış yumurtalarla üretilen ürünleriyle sektörde en uzun raf ömrünü sunan Keskinoğlu; sarı, ak ve bütün olmak üzere üç ayrı şekilde piyasaya sunacağı pastörize yumurtaları müşteri taleplerine göre şekerli ve tuzlu olarak da üretilebilecek.
Keskinoğlu Türkiye'de ilk defa 5 saatte şoklama yaparak besin değerlerini daha fazla koruyacak!
Teknolojik yeniliklerle de sektöre dinamizm katan Keskinoğlu, soğuk hava deposuyla bir “ilk”i daha gerçekleştirecek. Kontinü tünel sisteminin tercih edildiği soğuk hava deposunun en önemli üstünlüğü ise, şoklama işleminin diğer sistemlere kıyasla yüzde 60 daha kısa sürede yapılması. Türkiye'de ilk olacak bu teknoloji sayesinde şoklama işlemi ürünün öz kütlesine bağlı olarak 3,5 – 5,5 saat sürecek. 12 bin m2 kapalı olan üzerine kurulan tesisin saatlik şoklama kapasitesi 13,5 ton depolama kapasitesi ise 10 bin ton.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'nin 9 yıl önce 24 milyon dekar alanda gerçekleştirdiği tarımsal üretimden 23 milyar dolar hasıla elde ederken, bugün üretim ve verimlilikte sağlanan artışla aynı miktardaki araziden 62 milyar dolar hasıla elde eder hale geldiğini söyledi.
Eker, Manisa'nın Akhisar ilçesinde Keskinoğlu Şirketler Grubu tarafından kurulan pastörize yumurta tesisi ve soğuk hava deposunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de kanatlı hayvan sektörünün önemli bir yere sahip bulunduğunu, 4,5 milyar dolarlık ciroya sahip sektörün, milyon civarında kişiye istihdam sağladığını kaydetti.
Sektörün, tarımsal üretimin çok kısa bir şekilde nitelikli ürüne, katma değeri yüksek bir ürüne dönüştüğü bir faaliyet alanı olduğuna işaret eden Eker, şunları söyledi:
"Kanatlı hayvan, hem ucuz olması, hem tüketici tercihi, tüketim kolaylığı hem de kıymetli bir protein olması açısından hızla büyüyen bir sektör. Bizim uygulamadığımız politikalarla, desteklerle Türkiye'de kanatlı Et üretimi, 700 bin tondan, 1,6 milyon tona ulaşmış durumda. Yani son 9 yıl içerisinde yüzde 120'lik bir artış söz konusu. Cumhuriyetin 100 yıl vizyonumuz ve bizim bakanlığımızın hedefleri açısından 2 milyon 750 bin tona ulaşmasını planlıyor ve öngörüyoruz."
Eker, sektörün önemli bir üretim alanı olan yumurtada da benzer bir gelişim kaydedildiğini belirterek, şöyle devam etti:
"Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) 2009 verilerine göre Türkiye tavuk Et ve yumurta üretiminde 11. sırada. Aslında şu anda bizim hesaplarımıza göre daha iyi düzeye gelmiş durumda. AB ülkeleri arasında ikinci sırada. İşletmelerimiz önemli miktarda artıyor. Ama daha önemli husus şu, eskiden bu üretimin hemen hemen tamamı, cüzi bir ihracat dışında içerde tüketiliyordu. Şimdi bunun önemli bir kısmı ihraç edilir hale geldi. Kanatlı Et ve sakatat ihracatımız 9 sene önce 20 bin ton civarındaydı, 2011 yılında 247 bin ton. Önemli bir artış oranı. 11 kattan daha fazla bir artış demek. Yumurta ihracatımız 9 sene önce sadece 32 milyon yumurtaydı, 2011'de 3,8 milyar yumurta ihracatı gerçekleştirdi ki burada da çok ciddi bir artış var."
-"Tarımda üretim ve verimlilik arttı"-
Tüm bunların gerek verilen destekler, gerekse sektörün bu desteklerden dolayı dünyaya açılmasıyla elde edilen bir başarı olduğunu ifade eden Eker, Türkiye'nin tarımsal alanda genel olarak önemli başarıya imza attığını ifade etti.
Eker, tarımın, her zaman politik tartışmalara, popülizme çok açık bir alan olduğunu ve gündelik sorunların zaman zaman uzun vadeli ve ülkesel sorunlarmış gibi yansıtılabildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
"Bu alanda yapılanlar başarıdır, bu Türkiye'nin başarısıdır, çiftçinin, sanayinin ihracatının herkesin payı ve katkısı var. Türkiye, 9 sene önce 24 milyon hektar arazide tarım yapıyordu, 7 milyon insan bu arazileri işliyor, 23 milyar dolar bir hasıla elde ediyordu. Türkiye'nin tarım ve hayvancılık hasılası buydu. Türkiye, Avrupa'nın 4. ülkesi, dünyada 11. sıradaydı. Türkiye'nin çiftçisi bugün yine 24 milyon hektarda üretim yapıyor ama bugünkü hasıla 62 milyar dolar. Niye, üretim ve verimlilik arttı ve bununla Türkiye AB'de üç ülkeyi geçti ve bu alanda birinci büyük ekonomiye sahip ülkesi haline geldi. Dünyada da önümüzde sadece büyük kıta ülkeleri kaldı. Türkiye tarım sektöründen her gün biraz daha ekonomik katkı alınan ve daha verimli üretim gerçekleştiren ülke haline geldi. Ülkemizin tarımsal ihracatı da 4 milyar dolardan 15 milyar dolara çıktı.
Bundan birkaç sene önce damızlık yumurta ithal ediliyordu. Yumurtacılık sektörü ana baba hatlarının teşkil edeceği, damızlık yumurtaları ithal ediliyordu. Biz Ankara'da bir tesis açtık bakanlığa ait ve Türkiye'nin bütün damızlık yumurta ihtiyacını oradan karşılıyoruz. Artık 2-3 senedir bir tane yumurta ithal etmek zorunda kalmıyoruz."
-Diğer konuşmacılar-
Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa'nın özellikle tavukçuluk, yumurta ve zeytincilik alanlarında söz sahibi olduğunu belirterek, kentin Türkiye'nin tarımsal alanda lokomotif şehirlerinden olduğunu söyledi.
Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Keskin Keskinoğlu da açılışı yapılan tesisin günlük 1 milyon adet yumurta kırma ve 10 bin ton ürünü saklama kapasitesine sahip olduğunu belirterek, "Bugün açtığımız yeni tesislerimiz 15 bin metrekare alana kurulu. 30 milyon liralık bu yatırımla birlikte istihdam ettiğimiz çalışan sayımız 4 binlere ulaştı" dedi.
Bakan Eker, konuşmaların ardından tesisin açılışını gerçekleştirerek, tesiste incelemelerde bulundu.
Akhisarhaber.com
Yorum Yaz