maritbet girişmaritbet
Kocaelili Özdağ Grup bugüne kadar 200’e yakın butik konut projesi inşa etti!

Kocaelili Özdağ Grup bugüne kadar 200’e yakın butik konut projesi inşa etti!

Kocaeli’de inşaat başta olmak üzere, otomotiv ve bilişim alanında çok sayıda yatırıma imza atan Özdağ Grup, üç koldan büyümeye devam ediyor

 

Kocaeli'de inşaat başta olmak üzere, otomotiv ve bilişim alanında çok sayıda yatırıma imza atan Özdağ Grup, üç koldan büyümeye devam ediyor.

Kocaeli'de inşaat başta olmak üzere, otomotiv ve bilişim alanında çok sayıda yatırıma imza atan Özdağ Grup, üç koldan büyümeye devam ediyor. Başarısını “Herkesin bildiği işleri farklılık yaratıp kaliteyi artırarak yaptım” sözleriyle açıklayan Özdağ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ, özgün projelerle gündemde kalmaya devam edeceklerini söyledi.

Baba mesleği olan inşaatçılığın önceleri grubun lokomotifi olduğunu ancak grubun zamanla diğer alanlarda da rüştünü ispatladığını söyleyen Murat Özdağ, amaçlarının Kocaeli'ne hizmet olduğunu vurguladı. İnşaat alanında tüketicilerin ihtiyaçlarını giderecek konut projelerini hayata geçirdiklerini ifade eden Özdağ, butik çalışmayı tercih ettiklerini kaydetti. İş ve sosyal hayatın birbirine geçtiği, zaman sıkıntısının yoğun olarak yaşandığı günümüzde, insanların konut tercihlerinin de buna bağlı olarak değiştiğini söyleyen Özdağ, bu değişimi çok iyi gözlemleyip tespit ettiklerini, proje kararını ondan sonra aldıklarını kaydetti. Özdağ, “Günümüzde evlilik yaşı 30, çocuk sahibi olma ise 35'lere çıktı. İnsanlar 20-23 yaşlarında ise meslek sahibi olmaya kendi paralarını kazanmaya başladı. Bu nedenle şu anda en fazla rağbet gören ev tipi ne derseniz kesinlikle 1+1 stüdyo daireler. Özellikle sosyal hayata yakın olan mekanlar daha çok tercih ediliyor. Özdağ Grup olarak, biz de bu doğrultuda hareket ediyoruz. Şu ana kadar toplam 200'ye yakın butik konut projesini hayata geçirdik ve yeni projelerimizi yaşama geçirmek üzereyiz” dedi.

Murat Özdağ, grubun ikinci şirketinin yer aldığı otomotiv sektörü ile ilgili olarak ise azımsanmayacak bir başarıya imza attıklarını dile getirdi. Citroen ve Skoda markalarının Kocaeli Bölge Bayisi olan şirketlerinin iki yıl boyunca en çok satış yapan bayi unvanını elde ettiğini dile getiren Özdağ, geçtiğimiz dokuz aylık süreçte 3 bine yakın araç satışıyla rekora imza attıklarını vurguladı. Bir Anadolu bayiinin Türkiye geneline rekor kırmasının azımsanmayacak bir konu olduğunu savunan Özdağ, “İşiniz standart bir ürünü satmak olsa da bir takım inovatif fikirler ortaya koymanız lazım. İnsan ilişkilerini asla taklit edemezsiniz. Müşteriniz özel olduğunu hissederse işte o zaman rakiplerinizden ayrışırsınız. Özellikle filo satışlarında büyük firmalarla bir araya gelip neler yapabiliriz onu tartıştık.

İhtiyaçları doğru tespit ettik. Araç satış faaliyetlerimizden ayrıca dağıtım ağı olan firmalara genel giderlerini azaltacak projeler geliştirdik. Bu anlamda tüm bayiler arasında Türkiye'nin iki yıl boyunca en çok araç satan bayisi olmayı başardık” diye konuştu.

Tasarruf projeleriyle sanayiciyi fethetti

Grup şirketlerinden Özdağ Bilişim'in ise Kocaeli'nin sanayinin merkezi olması sebebiyle özellikle işadamlarını yakından ilgilendiren tasarruf, verimlilik, iş gücü kaybı alanlarında çalışmaları da yürüttüğünü anımsatan Murat Özdağ, Turkcell'in Kocaeli'deki Kurumsal Çözüm Merkezi de olduklarını iletti. Özdağ Bilişim'in 40 çalışanı ve beş iş geliştirme uzmanı olduğundan bahseden Özdağ, şirketin müşterilerden gelen talep ya da kendi tasarladığı projeler doğrultusunda hareket ettiğini ve geliştirdiği projeleri Turkcell'in onayına sunarak tek tek hayata geçirdiğini anlattı.

Son olarak kaynak teknolojilerini yakından ilgilendiren bir projeye imza attıklarını ve büyük ilgi gördüğünü söyleyen Murat Özdağ, kaynakta kullanılan argon çubuklarından daha fazla verim alabilmek için altı aylık bir zamanda makineye eklemlenen bu sistemi geliştirdiklerini ifade etti. Özdağ, “Geliştirdiğimiz bu cihaz çubuğa giden ısıyı ayarlıyor ve böylece argon çubuğunun ömrünü uzatıyor. Bu vasıtayla kaynak çubuklarında önemli oranda tasarruf sağlanıyor” dedi. TÜBİTAK için de bir proje gerçekleştirdiklerini bildiren Özdağ, şunları söyledi: “TÜBİTAK'ın kablolu sistemle yer sarsıntılarını ölçerek anlık merkeze bildirim yapan sisteminde, kablo maliyetlerini ortadan kaldıracak şekilde GPS modülleri kullanılmaya başlandı. Her arazi koşulunda kullanılan bu modüller data hattı ile tüm toprak hareketlerini anlık merkeze iletiyor. Bu sistemle fay hatları haricindeki noktalarda toprak ısısı, nem oranı gibi özellikler de izlenebiliyor.

Hayata geçirdiğimiz bir diğer projemiz ise kuyum sektörüne yönelik. Tüm altınlara radyo frekansı (RF ID) barkodla takılıyor. El terminali vasıtasıyla dükkanın içinde gezilerek kıymetli malların kendilerini sayması sağlanıp sonuçlar multi modem sayesinde mail veya SMS olarak ilgili kişilere gönderiliyor. Bu sayede iki saatlik sayım 10 dakikaya iniyor. Geliştirdiğimiz tüm bu projelerle bilişim sektöründe fark yarattığımıza inanıyoruz. Bilişim sektörünün önü ciddi şekilde açık.”

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kocaelili Özdağ Grup bugüne kadar 200’e yakın butik konut projesi inşa etti!
  • 27.12.2012 13:22

Kocaelili Özdağ Grup bugüne kadar 200’e yakın butik konut projesi inşa etti!

Kocaeli’de inşaat başta olmak üzere, otomotiv ve bilişim alanında çok sayıda yat ...