maritbet girişmaritbet
Koleksiyon Mobilya, 2 yılda ihracatını 2.5 kat artıracak!

Koleksiyon Mobilya, 2 yılda ihracatını 2.5 kat artıracak!

Tekirdağ'da yaklaşık 90 bin metrekarelik bir alanda üretim yapan Koleksiyon Mobilya gerçekleştirdiği ofis projeleri ile adından söz ettiriyor. Yurtiçinde ve yurtdışında ünlü şirketlerin ofis projelerini gerçekleştiren Koleksiyon Mobilya'nın Yönetim Kurulu Üyesi Koray Malhan, "Türkiye'de genç nüfus ve gelişen ekonominin varlığı modern ofislerin büyümesini de hızlandırıyor" dedi

Koray Malhan, "İŞ GYO, Anadolu Grubu, sahibinden.com, yemeksepeti.com, Toyota Türkiye, Euro Sigorta gibi Türkiye'de önemli projelere imza attık. Yurt dışında ise Philips, BITC ve EFG Hermes gibi şirketlerle çalıştık. Bununla birlikte 2013 yılında yine önemli ve büyük şirketlere dair anlaşması yapılmış ama tümüyle işi henüz teslim etmediğimiz başka projelerimizin de bulunduğunu ifade etmek isterim. 2013 yılı için hedeflenen ciromuz 158 milyon TL. Bunun yaklaşık 88 milyon TL'sini yani yüzde 75'ini ofis mobilyalarından elde edeceğimizi öngörüyoruz" açıklamasını yaptı.

İstanbul, Londra ve Paris'teki ofislerin birbirlerine çok benzediklerine dikkat çeken Malhan şu ifadeleri kullandı: Türkiye'de sürekli yeni işler, yeni ofisler yapıldığı için birçok Avrupa-Amerika şehrine göre daha iyi ofisleri Türkiye'de görüyoruz. Koleksiyon olarak 2011 yılında Londra'nın yaratıcı kalbi sayılan ve birçok uluslararası önemli markanın yer aldığı Clerkenwell bölgesinde 800 metrekarelik bir mağaza açtık. Geçtiğimiz yıl 13 milyon liraya yakın ihracat gerçekleştirdik, önümüzdeki 2 yıl içerisinde ihracat ciromuzu 2,5 katından fazlaya çıkartmayı artırmayı ve ihracat yaptığımız ülkelere 2 sene içerisinde 50 ülke daha eklemeyi hedeflemekteyiz”

"Yurtdışında yatırıma açığız"

Gelecek 10 yıl içinde Koleksiyon olarak 100'den fazla ülkede markalaşmak istediklerini vurgulayan Malhan şu ifadeleri kullandı: "Dış pazarlarda daha çok tanınan bir marka haline gelmek istiyoruz. Bu amaçla yurtdışında şirket satın alma, yatırım yapma ve ortaklık gibi formüllerle her bölgenin yapısına uygun şekilde hareket edebileceğimizi düşünüyoruz. Bu dönem içerisinde ciromuzun yüzde 50'sinin yurtdışı kaynaklı olmasını hedefliyoruz. Bu yönde yaptığımız planlamalar dahilinde özellikle son 2 yılda yurtdışında ciddi yatırım ve yapılanma başlattık. Mevcut durumda yurtdışında İngiltere, Almanya ve Mısır'da Koleksiyon olarak boy gösteriyoruz. Ayrıca Azerbaycan, Avustralya, İspanya, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün, KKTC, Kazakistan ve Kolombiya gibi birçok önemli ülkenin farklı elerindeki sana ve temsilciler vasıtasıyla satış ve proje uygulamaları yapmaya devam ediyoruz ve bu pazarlardaki payımızı artırmayı amaçlıyoruz."
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat malzemesi sanayisinde yıl sonu büyüme bekleniyor
  • 28.06.2024 16:33

İnşaat malzemesi sanayisinde yıl sonu büyüme bekleniyor

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından düzenle ...

Türkiye'de mayısta 110 bin 588 konut satıldı
  • 13.06.2024 13:44

Türkiye'de mayısta 110 bin 588 konut satıldı

Türkiye genelinde konut satış sayısı, mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde ...

2023'te hane halkı bütçesinden en fazla pay konuta ayrıldı
  • 11.06.2024 13:42

2023'te hane halkı bütçesinden en fazla pay konuta ayrıldı

Türkiye genelinde geçen yıl hane halklarının tüketim amaçlı harcamalarının en bü ...

Gurbetçiler Türkiye yolunda arabalı treni tercih ediyor
  • 11.06.2024 10:50

Gurbetçiler Türkiye yolunda arabalı treni tercih ediyor

Yıllık izinleri başlayan bazı gurbetçiler, araçlarını da yanlarında getirebildik ...

Türkiye, Via Carpathia Otoyol Projesi'nde işbirliğine hazır
  • 28.05.2024 10:09

Türkiye, Via Carpathia Otoyol Projesi'nde işbirliğine hazır

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Via Carpathia Otoyol Projesi'ni ...

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri
  • 29.04.2024 12:02

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri

Türkiye'de birçok antik kent bulunuyor. Bu kentlerden tüm dünyada bilinen kentle ...