maritbet girişmaritbet
Kurban Bayramı tatili dolayısıyla bilet satışlarında büyük artış

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla bilet satışlarında büyük artış

Biletbayisi.com CFO'su Ömer Kodet: "Özellikle tatil beldelerine ve büyük şehirlere olan seferlerimizde yoğunluk artmış durumda" dedi.

İSTANBUL (AA) - MAŞALLAH DAĞ - Biletbayisi.com CFO'su Ömer Kodet, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla otobüs ve uçak bileti satışlarında artış yaşandığını belirterek, tatil beldelerine ve büyük şehirlere olan seferlerde yoğunluğun arttığını bildirdi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kodet, Kurban Bayramı gibi uzun tatil dönemlerinde, insanların sevdikleriyle vakit geçirmek ve tatil yapmak için daha fazla seyahat etmeyi tercih ettiği bilgisini paylaştı.

Hem uçak hem de otobüs biletlerine olan talebin önemli ölçüde arttığını bildiren Kodet, 'Biletbayisi.com verilerine göre, bu dönemde yurt içi uçak bileti satışları yüzde 210 arttı. Otobüs biletlerinde yüzde 70, araç kiralamada ise sürelerde yüzde 40 artış görüldü. Özellikle tatil beldelerine ve büyük şehirlere olan seferlerimizde yoğunluk artmış durumda. Bu nedenle, müşterilerimize erken rezervasyon yapmalarını öneriyoruz.' diye konuştu.

Bayram tatilinde müşterilerine özel kampanya ve indirim sunduklarını belirten Kodet, 14-23 Haziran arasında seyahat edecek müşterileri için çeşitli promosyonlar hazırladıklarını kaydetti.

Kodet, 'Sunduğumuz bazı özel kampanyalar ve indirimler arasında, erken rezervasyon indirimi, aile ve grup indirimi, sıkça seyahat eden müşterilere özel sadakat programı, promosyon kodlarıyla ekstra indirimler ve araç kiralama kampanyaları bulunuyor.' açıklamasında bulundu.

- Deniz tatili rotaları büyük ilgi görüyor

Setur Turizm Genel Müdür Yardımcısı Koray Küçükyılmaz, Kurban Bayramı'nın, eğitim-öğretim yılının bitişine denk gelmesiyle beraber yurt içinde deniz tatilinin büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Küçükyılmaz, Akdeniz ve Ege kıyılarıyla Kuzey Kıbrıs'ın her zaman olduğu gibi bu bayramda da popüler olduğunu hatırlatarak, 'Antalya, Kemer, Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi destinasyonlar bayram döneminde de tercihlerin başında. Ege'de Çeşme ve Alaçatı gibi deniz turizminin merkezi konumlar çok popüler. Doğal güzellikleriyle Kaş, Olimpos ve Kalkan gibi konumlar ön planda. Şehirden çok uzaklaşmadan doğayla buluşma imkanı sunan Abant, Sapanca, Bursa, Afyonkarahisar ve Bolu gibi lokasyonları tercihlerde üst sıralarda. Kültür ve doğa turizminde ülkemizde her zaman Nevşehir, Kapadokya, Doğu ve Güney Doğu Anadolu turları tercih ediliyor. Bu anlamda bayram tatilinde ülkemiz çok fazla alternatif sunabiliyor.' ifadelerini kullandı.

- 'İspanya ve İtalya'nın Akdeniz kıyıları da deniz turizmi açısından ilgi çekiyor'

Yurt dışında Paris, Roma, Barselona ve Amsterdam gibi şehirlerin tercih edildiğini belirten Küçükyılmaz, şunları kaydetti:

'Yurt dışında Sırbistan, Bosna-Hersek, Karadağ, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya gibi ülkeler çok popüler. Kıta Avrupa'sının kültür başkentleri Barcelona, Madrid, Amsterdam, Paris, Roma gibi konumlar tercih ediliyor. Mısır'da piramitleriyle Kahire, Kızıldeniz kıyıları gibi tercih edilen noktalar var. İspanya ve İtalya'nın Akdeniz kıyıları da deniz turizmi açısından ilgi çekiyor. Kapıda vize uygulamasının başlamasıyla birlikte Ege adaları da seyahatseverlerin tercihlerine üst sıralardan girdi. Mısır, kendine has kültürünün yanı sıra deniz turizmi imkanı da sunduğu için Avrupa'daki turlara güzel bir alternatif oldu. Asya'da, Tayland, Bali gibi yaz tatilinin gözde lokasyonları yine tercih ediliyor. Ayrıca kültürü, tarihi ve coğrafyasıyla Uzak Doğu turları da bu dönemde ilgi çekiyor.'

- 'Seyahatseverler için özel uçak, helikopter ve jet hizmeti de sunmaktayız'

Küçükyılmaz, ulaşım için gerek turları, gerekse diğer tatil seçeneklerinde kaliteli ulaşım olanakları sunduklarını ifade etti.

Acenteler, çağrı merkezi ve web sitesi üzerinden kullanıcılara uçak bileti, araç kiralama veya tekne kiralama hizmeti sunduklarını bildiren Küçükyılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

'Buna ek olarak özel bir ulaşım hizmeti tercih eden seyahatseverler için özel uçak, helikopter ve jet hizmeti de sunmaktayız. Bahsettiğim tüm lokasyonlara ve çok daha fazlasına çok özel turlarımız ve farklı tatil seçeneklerimiz bulunuyor. Geniş bir ürün yelpazemiz var. Herkesin bütçesine, zevk ve tercihlerine uygun, binlerce otel ve seyahat olanağı sunuyoruz. Setur olarak ulaşılabilir alternatifler sunmayı da kıymetli görüyoruz çünkü tatilin bir gereklilik olduğuna inanıyoruz.'

Küçükyılmaz, seyahatseverler için çeşitli kampanyalar düzenlediklerini anımsatarak, erken rezervasyon kampanyası kapsamında, seçili otellerde yüzde 50'ye varan indirim ve taksit imkanı sunduklarını söyledi.

Türkiye'de turizm yatırımlarının çeşitliliğine dikkati çeken Küçükyılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Biz yurt dışı, kültür turu ve yurt içi satışlarımızın tamamında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ciddi artışlar elde ettik. Bayram tatilleri elbette ki yerli talebin ciddi yükseliş gösterdiği dönemler ancak yabancı turistin ülkemize olan talebinin de arttığını gözlemliyoruz.'

- 'Araç kiralama hizmetlerine olan talep yüzde 20 arttı'

Bilet Dükkanı Üst Yöneticisi (CEO) Ercan Uzman, Ramazan Bayramı tatiline oranla uçak bileti satışlarında yüzde 35'lik bir artış yaşandığını aktardı.

En çok tercih edilen destinasyonlar arasında İstanbul, Antalya ve İzmir'in yer aldığını söyleyen Uzman, şöyle konuştu:

'Otel rezervasyonlarında yüzde 45 oranında artış gözlemledik ve popüler tatil bölgelerinde otellerin doluluk oranları yüzde 90 seviyelerine ulaştı. Erken rezervasyon yapanların oranı da normal dönemlere göre yüzde 25 arttı. Bu durum, tatilcilerin planlarını önceden yaparak erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirdiklerini gösteriyor. Ancak son dakika rezervasyonları da oldukça yaygın. Tatilciler, planlarını son anda yaparak, özellikle bayramın yaklaşmasıyla birlikte yoğun bir seyahat talebi oluşturuyor. Ayrıca, araç kiralama hizmetlerine olan talep de yüzde 20 arttı. Aileler, bayram tatilinde daha rahat seyahat etmek için araç kiralamayı tercih ediyor.'

Uzman, bayram tatili döneminde özel kampanyalar ve indirimler sundukları bilgisini paylaşarak, kampanyaların, tatilcilere daha uygun fiyatlarla seyahat etme imkanı tanıdığına dikkati çekti.

Bilet Dükkanı verilerine dayanarak, bayramda İstanbul'a ciddi bir ziyaretçi geleceğini söyleyen Uzman, 'İstanbul, tarihi ve kültürel zenginliği, doğal güzellikleri, canlı atmosferi ve lezzetli mutfağıyla her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan bir şehirdir. Bayramlar da bu yoğunluğun zirveye ulaştığı dönemlerden biridir.' görüşünü paylaştı.

Uzman bayram tatili döneminde otel doluluk oranlarında belirgin bir artış yaşandığını hatırlatarak, özellikle tatil bölgeleri ve popüler turistik destinasyonların yoğun talep gördüğünü kaydetti.

Antalya, Bodrum, İzmir, Çeşme, ve Kapadokya gibi bölgelerde otel rezervasyonlarının oldukça yoğun olduğu bilgisini paylaşan Uzman, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Özellikle popüler tatil destinasyonlarında doluluk oranları yüzde 80 ile yüzde 95 seviyelerine ulaşıyor. Bunu hem kendi verilerimizden hem de turizm bakanlığının açıklamış olduğu verilere baktığımızda da rahatlıkla söyleyebiliriz. Yaz aylarının da yaklaşmasıyla popüler destinasyonlar arasında İstanbul, İzmir, Antalya ve Muğla gözde seyahat rotaları arasında başı çekiyor. Buraları detaylı gözlemlediğimizde deniz turizmi ve bayram ziyaretlerinin artışı çok yüksek. Özellikle bu bölgelerde otel doluluk oranları yüzde 90-95 seviyelerini aşıyor. Bodrum ise yine başı çeken gözde destinasyonlar arasında yer alıyor.'

  • Etiketler:

Yorum Yaz