maritbet girişmaritbet
Live English İstanbul, Ankara ve Antalya’da şube açacak!

Live English İstanbul, Ankara ve Antalya’da şube açacak!

Erzincan’da açılan ilk dil okulu olan Live English, İstanbul, Ankara ve Antalya’da şube açmayı hedefliyor

 

Erzincan'da açılan ilk dil okulu olan Live English, İstanbul, Ankara ve Antalya'da şube açmayı hedefliyor. 2007 yılından beri İngilizce, Almanya ve Fransızca'nın yanı sıra KPDS, ÜDS ve TOEFL gibi sınavlara hazırlık konusunda eğitim verdiklerini belirten Live English Genel Müdürü Erdinç Doğan, öncelikli olarak Erzincanlıların yoğun bir şekilde göç ettiği İstanbul Kartal'da şube açmayı planladıklarını aktardı.

Erzincan'da en çok rağbet gören yabancı dil kursunun İngilizce olduğunu kaydeden Doğan, “Kente yapılan özellikle yabancı yatırımlar arttıkça İngilizce popüler olmaya başladı. Live English olarak, 400 metrekare alanda faaliyet gösteriyoruz. 10 kişilik sınıflarımızda her yaş grubuna eğitim veriyoruz. Öğrenci gruplarında altı yaşında almaya başlıyoruz. üst yaş sınırımız yok. Sınıflarımız Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu prosedürlere uygun şekilde yapıldı ve projeksiyon ve bilgisayar sistemi ile donatıldı. Kullandığımız yayınların hepsi lisanslı yazılım olduğu için CD'lerle interaktif anlamda da öğrencilerimizi destekliyoruz” dedi.

Dil okulunun kurulduğu yıllarda okul bünyesinde iki tane genel İngilizce, bir tane de sınav grubu bulunduğunu söyleyen Erdinç Doğan, şu anda 15 tane genel İngilizce ve beş tane de sınav gruplarının olduğunu belirtti. Bununla birlikte geçen seneye kadar beş sınıflık bir yerleri olduğunu dile getiren Doğan, “Alanımızı genişleterek iki sınıf daha ekledik. Toplam altı tane hocamız ders veriyor. Hepsinin branşı İngilizce. Almanca ve Fransızca fazla rağbet görmüyor. Almanca dönem dönem talep ediliyor. Bu yüzden aileler birleşip talep ettiğinde bu talepleri karşılıyoruz. İngiliz bir öğretmenimiz var. Üç yıldır senedir bizimle birlikte çalışıyor. Aynı zamanda yabancı hocamızla birlikte üniversitede sivil havacılık bölümüne eğitim hizmeti veriyoruz. Sivil Havacılık Yüksekokulu bizden yabancı öğretmen desteği istedi. Onlarla da yaklaşık üç senedir çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

Avrupa dil kriterlerine göre eğitim vermeye çalıştıklarına vurgu yapan Erdinç Doğan, kitaplarının da bu kriterlere yönelik olduğunu ve tüm müfredatın bu kriterlere uygun olarak hazırlandığını vurguladı. Genellikle öğrencilerin dört yetisini geliştirmeye çabaladıklarını anlatan Doğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Okuma- yazmaları, konuşmaları ve dinlemeleri üzerinde etki sağlayacak bir eğitim metodu izliyoruz. Bu öğrenciler açısından zor ve alışık olmadıkları bir metod. Neyle karşılaştıklarını bilmedikleri için zorlanıyor ama daha sonra alışarak konuşmaya başlıyorlar. Dili kullanarak eğitim veriyoruz. İngilizce, Avrupa dil portfolyosunun belirlemiş olduğu standart 6 yani A1, A2, B1, B2, C1 ve C2 seviyeden oluşur. Öğrenciler her seviyeyi bitirdikten sonra kur atlama sınavı yapıyoruz. Başarılı olan öğrenciler bir üst kura devam ediyor ve başarısız olan öğrenciler ise aynı kuru tekrar ücretsiz alıyor. Her kur iki buçuk ay sürüyor ve seksen saatlik eğitim almış oluyorlar. Seviye sonunda başarılı olan öğrencilerimize uluslararası geçerli olan Telc sertifikasını veriyoruz. Telc'in Erzincan'daki lisanslı sınav merkeziyiz. Aynı zamanda Doğu Anadolu Bölgesi'ne Telc sertifikasını ilk biz getirdik” şeklinde konuştu.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Live English İstanbul, Ankara ve Antalya’da şube açacak!
  • 13.12.2012 17:12

Live English İstanbul, Ankara ve Antalya’da şube açacak!

Erzincan’da açılan ilk dil okulu olan Live English, İstanbul, Ankara ve Antalya’ ...