maritbet girişmaritbet
Löher Asansör, 2013 yılında İzmir Serbest Bölgesi’nde üretim yapacak!

Löher Asansör, 2013 yılında İzmir Serbest Bölgesi’nde üretim yapacak!

Buna sinem onay verdi Asansör sektöründe 1967 yılından bu yana faaliyet gösteren Löher Asansör, İzmir Serbest Bölgesi’nde aldığı 20 bin metrekare alanda ilk etapta 10 bin metrekaresini kapatarak, taşınmaya başladı

 

Buna sinem onay verdi Asansör sektöründe 1967 yılından bu yana faaliyet gösteren Löher Asansör, İzmir Serbest Bölgesi'nde aldığı 20 bin metrekare alanda ilk etapta 10 bin metrekaresini kapatarak, taşınmaya başladı.

Asansör sektöründe 1967 yılından bu yana faaliyet gösteren Löher Asansör, İzmir Serbest Bölgesi'nde  aldığı  20 bin metrekare alanda ilk etapta 10 bin metrekaresini  kapatarak, taşınmaya başladı. Firma yeni fabrikasında, yürüyen merdiven üretim kapasitesini üçe katlayarak, yıllık bin adet imalatı  iç ve dış piyasaya sunmayı hedefliyor. Burada kullandığı teknolojiyi de Löher, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasında ise asansör üretimine hız vererek, kapasitesini artırdı.

İç ve dış piyasadan artan ürün taleplerine cevap verebilmek için yeni yatırım yapmaktan çekinmediklerini söyleyen Löher Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aktaş, yürüyen merdiven  imalatında sektörün yerli anlamdaki ilk üreticisi olduklarını söyledi. Artan iç ve dış taleplerin kaliteden ödün vermemelerinden kaynaklandığını, ürettikleri her ürünün çok titiz bir kalite kontrolünden geçtiğini, dünya standartlarında üretim yaptıklarını vurgulayan Aktaş,  üretimlerini başta Almanya olmak üzere, Avusturya, Hollanda, Yunanistan, İran, İngiltere, Polonya, Irak, Suriye, Ukrayna, Slovakya, Mısır, Kazakistan, Kırgızistan, Libya, Sudan, Nijerya gibi daha pek çok ülkeye ihraç ettiklerini aktardı.

“Yürüyen merdiven ithalatına 70 milyon euro harcanıyor”

Aktaş, şu an 200'den fazla olan istihdamlarının, yeni fabrikanın devreye girmesi ile 300 kişiye çıkacağını söyledi. Kendisinin Löher'in en eski çalışanı olduğunu ve hala ilk günkü heyecanla işinin başında olduğunu dile getiren Aktaş, “Ülkemize her yıl 2 bin 500 ila 3 bin civarında yürüyen merdiven ithal ediliyor ve  bununla da ortalama 70 milyon euro döviz yurtdışına çıkıyor. Biz üretim kapasitemizi artırarak, söz konusu ithalatı aşağı çekmeyi hedefliyoruz” dedi.

Aktaş, 14 yıl önce başladıkları yürüyen merdiven imalatında kat ettikleri mesafenin çok kayda değer olduğunu, ürettikleri yürüyen merdivenlerin Avrupa Birliği standartlarında olduğunu ve dünyanın her yerinde bugüne kadar tıkır tıkır çalıştıklarına dikkat çekti. Sadece kendilerinde olan bir teknoloji ile de dünyanın neresinde olursa olsun çalışan merdivenleri  fabrikalarından takip edebildiklerini belirten Aktaş, herhangi bir sorun durumunda anında müdahalede bulunduklarını bildirdi.

Aktaş, son zamanlarda yurtdışından ortaklık teklifleri almaya başladıklarını ve yeni yatırımlar ile daha da büyüdüklerini ve artık ulusal bir marka olmanın yanında global  bir marka olma yolunda da emin adımlarla ilerlediklerini dile getirdi.

Yabancı ortaklık tekliflerine ilgisiz olmadıklarını dile getiren Aktaş,  çoğunluk hisseleri  kendilerinde kalmak kaydı ile her türlü ortaklık ve ortak yatırım teklifine sıcak bakabileceklerini dile getirdi. Aktaş, hedeflerinin daha çok istihdam, daha çok üretim, daha çok ihracat ve daha çok döviz olduğunun altını çizdi. Türkiye'nin 2023 hedefi olan 500 milyar dolar ihracat yapmanın hayal olmadığını ve cumhuriyetin 100'ncü yılında bu hedefleri tutturabileceğini ifade eden Aktaş, Löher  olarak da daima yeni yatırımlarla büyüyerek, o tarihlerdeki hedeflerinin en az 50 milyon dolar ihracat olduğunu sözlerine ekledi.

Firmalarının bugüne kadar sayıları binleri bulan asansör ve yürüyen imal ettiğini vurgulayan Aktaş, “Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi'nde okurken, bir yandan da geceleri çalışıyordum. İyi bir kaynakçı ve tornacıydım. Bu nedenle mezun olduktan sonra iş bulmam zor olmadı. Asansör mesleğiyle asansör kapısının kaynağını yaparak tanıştım. Daha sonra bu işe girmeye karar verince elektrikçiliği de öğrenmem gerekti. Bunun için Çınarlı Lisesi'ne giderek oradan da mezun oldum ve ikinci sınıf elektrikçi belgesi aldım. 1967 yılında da kendi firmamı kurdum. Bugüne kadar 5 bine yakın asansör imal ettim” şeklide konuştu.

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Löher Asansör, 2013 yılında İzmir Serbest Bölgesi’nde üretim yapacak!
  • 02.01.2013 15:06

Löher Asansör, 2013 yılında İzmir Serbest Bölgesi’nde üretim yapacak!

Buna sinem onay verdi Asansör sektöründe 1967 yılından bu yana faaliyet gösteren ...