maritbet girişmaritbet
Masachi 470 bin liralık showroom yatırımı yaptı!

Masachi 470 bin liralık showroom yatırımı yaptı!

Ofis mobilyaları üreticisi Masachi, kendi markasını tanıtmak amacıyla gerçekleştirdiği 470 bin TL’lik showroom yatırımı ile 2012’de yüzde 15 büyüdü

 

Ofis mobilyaları üreticisi Masachi, kendi markasını tanıtmak amacıyla gerçekleştirdiği 470 bin TL'lik showroom yatırımı ile 2012'de yüzde 15 büyüdü. ‘Sektörünün Kutup Yıldızı' sloganı ile ofis mobilyaları sektöründeki yerini 13 yıldır koruyan Masachi, Özlüce'de başladığı üretim faaliyetlerini Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) ve ardından da Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi'nde (HOSAB) sürdürüyor. 32'si konsept mağaza olmak üzere toplam 70 bayi ile çalışan firma, 2012 yılının en büyük yatırımını İzmir Yolu üzerindeki yaklaşık 2 bin metrekarelik showroom ile yaptı. Önceki yıl makine yatırımlarına öncelik veren Masachi, 2012'yi yüzde 15 büyüme ile kapattı. Bu yıl ise yeni ürün tasarımlarına önem verecek olan firma, Ar-Ge'de yoğunlaşmayı planlıyor.

İzmir Yolu üzerinde oluşturdukları showroom'da kendi markalarını tanıtma fırsatı bulduklarını ifade eden Masachi Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan İşbaşaran, bin 900 metrekarelik fabrika satış mağazası ile hem iç piyasada hem de ihracatta pazar payını genişletmeyi hedeflediklerini söyledi. İşbaşaran, yaklaşık 470 bin TL maliyeti ile kurulan showroomun geçen yılın en büyük yatırımı olduğunu ifade etti.

Bu yıl yeni ürün tasarımları gerçekleştirerek satış odaklı hizmete ağırlık vereceklerini belirten İşbaşaran, “Müşterilerimize doğrudan satış hizmetimiz ile uygun fiyat ve kaliteyi sunacağız. Bu doğrultuda mağazamızda oluşturduğumuz genç ve dinamik kadromuz ile satış öncesi keşiften projelendirmeye, satış sonrası hizmetten müşteri memnuniyetine kadar her konuda sektöre yeni bir bakış açısı getirdiğimize inanıyoruz. Fabrika satış mağazamızda Ar-Ge çalışmalarımıza ağırlık veriyor, yeni ürünlerin ilk örneklerini mağazamızda sergileyerek taleplere göre değişiklikler yapıyoruz. Bu sayede tüm satış noktalarımızda müşteri ihtiyaçlarını daha kolay belirleyerek daha kaliteli hizmet veriyoruz” dedi.

Geçen yıl katıldıkları yurtdışı fuarları ile yeni ihracat pazarları oluşturduklarına da değinen Rıdvan İşbaşaran, “Cezayir, Kenya, Nijerya ve Suudi Arabistan fuarlarının ihracatımıza büyük katkısı oldu. Geçen yıl Kuzey Irak başta olmak üzere, pek çok ülkeye ciddi ihracat çalışmalarımız oldu. Kenya ve Cezayir'e de katılacağız. Önceki yıl üretimin yüzde 25'ini ihracata yönlendirirken geçen yıl yüzde 35'i yakaladık. İhracatta Ortadoğu'ya ağırlık veriyoruz. Libya, Suudi Arabistan, Kosova ve Irak'a ürün gönderiyoruz. Yurtdışı fuarlara katılıp ihracat pazarımızı genişletiyoruz” diye konuştu. İşbaşaran, yurtdışında ağırlıklı olarak gösterişli makam mobilyalarının tercih edildiğini ifade ederek, cironun yüzde 35- 40'ını ihracattan elde ettiklerinin bilgisini verdi.

“Makine parkımızı genişlettik”

Toplamda 32 konsept mağazanın olduğunu dile getiren Rıdvan İşbaşaran, öncelikli hedeflerinin konseptler mağaza zincirini artırmak olduğunu söyledi. İşbaşaran, “Her ilde markamızı duyurmak, bayrağımızı dalgalandırmak istiyoruz. Bu kapsamda Irak'a da bir konsept mağaza oluşturduk” diye konuştu. 2011'de ağırlıklı olarak makine parkını genişletmeye yönelik projeler yürüttüklerini söyleyen İşbaşaran, beş CNC tezgah ve altı kenar bantlama makinesi aldıklarını ve gelecek yıllar için öncelikli amaçlarının otomasyona yönelerek daha hızlı üretim yapmak olduğunu belirtti. İşbaşaran, uzun vadeli planlarında yeni bir fabrika yatırımının da söz konusu olabileceğini belirterek, “Hammadde ve yaptığımız ürünleri stoklama konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bu ihtiyacımıza yanıt vermesi için en az 20 dönüm arazi satın almalıyız. Bunun için de en az 15 milyon TL'lik bir yatırım yapmamız gerekecek. Sektörün ve ekonominin bizi tedirgin ettiği bu dönemde yatırımlarımız beklemeye aldık. Önümüzü gördüğümüz zaman böyle bir yatırımı gündeme getireceğiz” ifadesini kullandı.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Masachi 470 bin liralık showroom yatırımı yaptı!
  • 22.02.2013 11:48

Masachi 470 bin liralık showroom yatırımı yaptı!

Ofis mobilyaları üreticisi Masachi, kendi markasını tanıtmak amacıyla gerçekleşt ...