Masko Mobilya'da son trendler neler
Türkiye’de mobilya denilince akla gelen ustaları bir araya getiren dünyanın en büyük mobilya kenti MASKO, zanaatın da bir modası var diyor
Gündelik hayatta insan gereksinimleri, yaşadıkları çağ ile paralel olarak gelişim gösteriyor. Rahat oturmak, uyumak ve yemek yemek ihtiyacı mobilyayı daha çok hayatın içine alıyor. Mimarlığın gelişimiyle birlikte, evrim geçiren mobilyalar, tasarım ve estetik yönden sürekli yenileniyor. Öyle ki mobilya sektörü 400 milyar dolarlık üretimle dünya ekonomisinin en eski ve en büyük kollarından biri. Günümüzde mobilyayı değerli yapan unsurlar da günlük hayatta yaşanan değişim ve gelişim ile şekilleniyor. Kalite ve sağlamlık gibi ihtiyaçların ön plana çıktığı çağımızda değişmeyen tek şey mobilyaya ruhunu veren, el emeği eserler üreten zanaatkarlar oluyor. Dünyanın en büyük mobilya kenti MASKO, bünyesindeki yüzlerce zanaatkar ile mobilyanın bir sanat olduğunu unutmayan ender oluşumların başını çekiyor. MASKO sanat ve tasarımın tüketici ile buluştuğu önemli bir nokta olurken; günümüz dekorasyon trendlerinin de nabzını tutmaya devam ediyor.
Peki, MASKO'daki mobilyanın son trendleri neler?
Çevreye zarar vermeden, küçük işletmelerin el emeğine dayalı ürettiği mobilyalar farklı ve özel mobilya arayanların büyük ilgisini çekiyor. Kimyasal içermeyen malzemelerle işlenen bu ürünler özel tasarım ev ve ofislerde oldukça yaygın olarak kullanılıyor. 1950'lere ve 1970'lere ait tasarımların şimdikilerden çok daha anlamlı olduğunu düşünenlerin sayısı hiç de az değil. Dönemi yaşamamış genç neslin rağbet ettiği vintage mobilyalar nostaljik esintilerle yaşam alanlarında farklı bir hava yaratabiliyor. Modası geçmeyen bir ürün olan deri, özel tasarım mobilyalarla sanatsal anlamda farklı bir dekor oluşturabiliyor.
Sektörün bekası için zanaat unutulmamalı
Değişen dünya düzeni içinde çırak bulamamak, taklitçiliğin artması, teknolojinin bu işte de her işte olduğu gibi çok fazla kullanılmasının zanaatkarların sayısında önemli bir azalmaya sebep olduğunu anlatan MASKO Mobilya Kenti Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Erdoğan, “Tüm bu faktörler zanaatkârların artık yetişmemesine neden oluyor. Dünyada Almanya ve İtalya gibi ülkeler mobilyada zanaatkarları, tasarımları ve iyi pazarlama stratejileri ile Türkiye'nin önünde yer alıyor. Dünyanın her yerinde en değerli ve en iyi mobilya, zanaatkârların ürettikleri mobilyalar. İşte bu nedenle MASKO olarak mobilya sektörünün başkahramanları olan zanaatkârlarımıza çok önem veriyoruz” diyor.
Yorum Yaz