maritbet girişmaritbet
Mesan Metal Alüminyum’un Hadımköy’deki fabrikası hizmete açıldı!

Mesan Metal Alüminyum’un Hadımköy’deki fabrikası hizmete açıldı!

Presleri, boyahanesi, kalıphanesi, mekanik işlem ve ahşap yüzey kaplama bölümleriyle müşterilerine hizmet veren Mesan Metal Alüminyum, 2012 yılında yatırımına başladığı eloksal tesisini ise nisan ayı başında tam zamanlı devreye aldı

Presleri, boyahanesi, kalıphanesi, mekanik işlem ve ahşap yüzey kaplama bölümleriyle müşterilerine hizmet veren Mesan Metal Alüminyum, 2012 yılında yatırımına başladığı eloksal tesisini ise nisan ayı başında tam zamanlı devreye alarak, eloksallı ürünlerine kalite ve termin açısından artı değer katmayı hedefliyor.

Ürün gamlarında doğrama, cam balkon, küpeşte, perde, duşakabin, sanayi tente ve solar enerji profillerinin yer aldığını belirten Mesan Metal Alüminyum Pazarlama Müdürü Ahmet Birgin, eloksal yüzey işlemi uygulanan ürün serileri üzerinde ise çalışmalarını artırdıklarını vurguladı. Geçen yıl Hadımköy'de inşaat izninin açılması ile eloksal tesis yatırımlarını devreye aldıklarını kaydeden Birgin, “Bu yatırım kapsamında önce yeni bir fabrika binası ve eloksal tesisi kurduk. Montajında son aşamaya geldiğimiz tesisimizi, nisan ayı başı itibarıyla tam zamanlı devreye alacağız” dedi. 4.5 milyon TL'yi bulan yatırımları ile 40 kişilik ek istihdam sağlayacaklarının da bilgisini veren Birgin, gerçekleştirdikleri tesisle firmalarının eloksallı ürünlerine gerek kalite gerek termin açısından artı değer katacağını aktardı. Birgin, hizmet kalitelerini artırmanın, müşteri memnuniyeti ve ilave siparişleri de beraberinde getireceğini düşündüklerini ifade etti.

23 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor

Üretimlerinin yüzde 40'ını ihraç ettiklerini kaydeden Ahmet Birgin, başta Avrupa'da olmak üzere Afrika, Amerika ve Asya'da toplam 23 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini bildirdi. Birgin, “Fiyat ve vadede rekabetin yoğun yaşandığı iç piyasanın, halen durağan giden Avrupa pazarının ve yaşanan olayların etkisiyle yavaşlayan Arap pazarının olumsuz etkilerini 2012 yılında gördük. Bu nedenle her yıl yakaladığımız büyümeyi, geçtiğimiz sezon gerçekleştirmedik ancak kayıpsız bir yıl yaşadık” diye konuştu. Bu yılın ikinci çeyreğinden itibaren ise, Avrupa ve Kuzey Afrika pazarlarında yükselişin başlayacağını öngördüklerini anlatan Birgin, bu beklentileri doğrultusunda 2012 yılına göre bu yıl, yurtdışı pazar hacimlerinde yüzde 10'luk bir büyüme yakalamayı hedeflediklerini söyledi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Wiosun Mesan, yeşil binalar için atakta!
  • 11.06.2013 11:11

Wiosun Mesan, yeşil binalar için atakta!

Alman fotovoltaik güneş paneli üreticisi Wiosun GmbH ile Mesan Metal Alüminyum'u ...

Mesan Metal Alüminyum’un Hadımköy’deki fabrikası hizmete açıldı!
  • 04.04.2013 10:45

Mesan Metal Alüminyum’un Hadımköy’deki fabrikası hizmete açıldı!

Presleri, boyahanesi, kalıphanesi, mekanik işlem ve ahşap yüzey kaplama bölümler ...