Mete Mordağ: Endüstriyel tasarımcının rolü pazarlamada da artıyor!
Endüstriyel tasarımcılar, tasarımı hayata geçirme aşamasında tasarım hizmeti altında 360 derece desteği vaat ediyor.
Tasarımcılar iyi fikri düşünmek ve tasarlamak ile kalmıyor, ürünün uygulama ve tanıtım sürecine de dahil oluyor. Tasarımcının, üretim ve Ar-GE süreçlerinde firmaya tüm desteği vermesi ve sonrasında ürünün pazara sunumunda da ilgili iletişim tasarımlarını firma için üstlenmesi ürünü başarıya götürüyor.
“Kaleminizin eskiz defterine dokunduğu ilk andan, projenin hayata geçme aşamasına kadar olan sürelerin her biri aynı titizlikle ele alınmalıdır. İyi tasarımın, üretim veya pazarlama ayaklarında kalitesiz bir süreç ile karşı karşıya bırakılması haftalar boyunca uğraştığınız yağlı boya tablonuzun üzerine dökülen bir bardak terebentinden farklı olmaz. Tasarımcının hem üretim hem de pazarlama ayağında firma ile aynı titizlikte çalışmayı sürdürmesi etkin bir sonuç için son derece önemlidir.” diyen Mete Mordağ, projelerin lansmanı öncesi ilgili firmanın pazarlama ekibi ile yoğun bir çalışma sürecine giriyor. Bu çalışma süreci, ürün için seçilecek isim, stüdyo çekimlerindeki sahne tasarımları, modellerin, çekim açılarının ve renklerin belirlenmesi, stant tasarımları, katalog ve dijital ortam çalışmalarında kullanılacak ana afişlerinin belirlenmesi gibi çalışmaları kapsıyor.
Projelerin lansmanı aşamasında ürünün tutarlı ve etkin bir iletişim dili üzerinden pazara sunulması, projenin pazarda yapacağı etki açısından hayati öneme sahip olduğunu belirten Mete Mordağ, “Tasarımcının projenin bu aşamasında rol almaması, sonu yazılmamış bir kitap, kodası bitişine bağlanmamış bir senfoniden çok farklı olmaz” diyor.
Mete Mordağ Hakkında
1977 İstanbul doğumlu Mete Mordağ, 1996'da İstanbul Alman Lisesi, ardından 2001'de Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü tamamladı. Yaratıcı sanatlara olan tutkusunu, pozitif bilimlere olan yatkınlığı ile birleştirme isteği onu Endüstriyel Tasarım dünyasına yönlendirdi. Sydney New South Wales Üniversitesi'nde Endüstriyel Tasarım yüksek lisans eğitimini tamamlayarak 2005'te İstanbul'a döndü. Mordag Design'ı kurmadan önce Eczacıbaşı Vitra ve T-Design firmalarında ürün tasarımcısı olarak çalıştı. 2007'den bu yana mutfak eşyaları, aksesuarlar, mobilyalar, dalış ekipmanları, kentsel mobilyalar, mimari donatılar, yapı sektörlerinde faaliyet gösteren müşterileri için güzelliğin ve mantığın ortak bir dilde konuştuğu kalıcı ürünler tasarlamaktadır. Stüdyosu, konsept oluşumundan tasarıma, ürün geliştirmeden iletişim tasarımına olmak üzere endüstriyel tasarım alanında 360 derece destek vermektedir. Sunduğu hizmetin yenilikçi ve derin mühendislik alt yapısı sayesinde bugüne kadar müşterilerine çok sayıda patentli ürün ve fikir kazandırmıştır.
Mordag Design, bugüne kadar Adyton, AntonMüller, Alurad, Arzum, Asteknik, Brightwell, Eclipse, Figensoft, Innovasub, Knorr, Lugano, Palmiye, Primonava, Rayka, Scrikss, Silver, TR90, TVS müşterilerine hizmet vermiştir.
mordagdesign - Rasyonel Sanat Stüdyosu tasarıma yaklaşımını şöyle özetliyor: Evren estetikteki büyük uzmanlığını kanıtlamıştır, çünkü yaradılışa olan mantıksal yaklaşımı kusursuzdur. Ortaya koyduğu “istisnasız güzelliğin” ardındaki her bir kıvrımın, bağlantının, ölçünün çok net sebepleri vardır.
Tasarım, ortamın görselliğine ve işleyişine dokunarak, onun bu inanılmaz çeşitliliğini arttırma, onu ileri götürme sanatıdır. Bunu uygularken, doğanın milyonlarca yıldır tasarlamak için geliştirdiği yöntemi kullanmak doğru olur. Bu anlamda o, rasyonel sanat olarak tanımladığı bu yaklaşım üzerinden “istisnasız güzelliği” hedeflemektedir.
Yorum Yaz