maritbet girişmaritbet
Metro, Türkiye’deki 26’ıncı mağazasını Diyarbakır’da açtı!

Metro, Türkiye’deki 26’ıncı mağazasını Diyarbakır’da açtı!

Türkiye’nin ve dünyanın lider toptan satış markası Metro Toptancı Market, yatırımlarına Güneydoğu Bölgesi’nin kalbi Diyarbakır’da devam ediyor

 

Türkiye'nin ve dünyanın lider toptan satış markası Metro Toptancı Market, yatırımlarına Güneydoğu Bölgesi'nin kalbi Diyarbakır'da devam ediyor. Bölgenin ticaret hayatına yeni bir soluk getirecek olan Metro Diyarbakır mağazası, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ın katılımıyla açıldı ve Metro'nun Türkiye'deki 26. mağazası oldu.

15 milyon Euro yatırım değeri olan Metro Diyarbakır mağazası, 200 kişiye iş imkanı sağlıyor. 6.900m2 satış alanına ve 8.900m2 toplam alana sahip olan mağazada 45.000'den fazla ürün yer alıyor ve diğer tüm Metro mağazalarında olduğu gibi ISO22000 kalite standartları ile hizmet veriliyor.

Yüzyıllara dayanan ticaret kültürü ile Doğu'nun ticaret merkezi olan Diyarbakır, Metro'nun 26. mağazasına evsahipliği yapıyor. Diyarbakır Bağlar bölgesinde açılan Metro mağazası, Mardin, Şanlıurfa, Elazığ ve Bingöl gibi çevre illeri kapsayan bölgede hizmet veren profesyonellere yoğun rekabet şartlarında fark yaratabilmeleri için çeşitli çözüm alternatifleri sunuyor.

Metro Diyarbakırlı üreticilerle işbirliği yapıyor

Metro her açıldığı şehirde olduğu gibi, Diyarbakır'da da yerel üreticilere destek veriyor. Bu kapsamda Diyarbakır yerel ürün ve markalarının Metro reyonlarında satılması için üreticilerle işbirliği yapılıyor. Metro Diyarbakır mağazası bugün 10 civarında Diyarbakırlı üreticinin ürününü raflarına taşıdı. Yeni işbirlikleri için satınalma görüşmeleri devam ediyor.

Kubilay Özerkan: "Diyarbakırlı yerel üreticileri dünyaya açmak istiyoruz"

Diyarbakır mağazasının açılış töreninde konuşan Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü Kubilay Özerkan, "8.000 yıllık kadim bir şehir olan Diyarbakır, tarih boyunca bölgenin öncü ve örnek bir şehri oldu. Bu şehre ilk geldiğimizde Diyarbakırlılar bizi karanfillerle karşıladılar. Onların bu içten davranışı, yerel yöneticilerin mağazamızın açılışı sırasında bize gösterdiği kolaylık ve yardımlar Diyarbakır'a mağaza açmakla çok doğru bir karar verdiğimizi gösterdi."

Özerkan ayrıca: "Diyarbakır mağazamızda göreve başlayan arkadaşlarımızın, İşletme Müdürümüz dışında, hepsi bu bölgeden. Ayrıca yine bu bölgeden 10 arkadaşımız Türkiye'deki değişik mağazalarımızda görevlendirilmek üzere Yönetici Eğitimi alıyorlar. Hepsinin uluslararası kariyer yapma fırsatı da olabilir. Ülkemizin mağaza açtığımız her ilinde; üreticiden, müşteriye ve çalışanına kadar tüm değerlerine inanıyor, yatırım yapıyoruz. Örneğin çalıştığımız 10 dolayında Diyarbakırlı markanın hem ulusal hem de uluslararası seviyede büyümesi için destek veriyoruz." diye konuştu.

Vali Mustafa Toprak: "Metro'nun Diyarbakır'a gelmesi çok önemlidir"

Açılışa katılan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Dünyanın en büyük firmalarından biri olan Metro'nun Diyarbakır'a gelmesi çok önemlidir. Burası Türkiye'nin Ortadoğu ve Afrika'ya açılan çok önemli bir ticaret kapısıdır" dedi.

Metro Toptancı Market dünyanın 29 ülkesinde 720 mağaza ile hizmet vermektedir. Dünya çapında 110.000'den fazla çalışanı olan şirket, 2011 yılında 31 milyar € değerinde ciro elde etmiştir. METRO Toptancı Market, dünyanın en önemli uluslararası perakende şirketlerinden biri olan METRO GROUP'un satış şirketlerinden biridir. METRO GROUP 2011 yılında yaklaşık 67 Milyar € değerinde ciro elde etmiştir. Grup 280.000 çalışanı ve 2.200 mağazası ile 33 ülkede hizmet vermektedir. Grubun performansı birbirinden bağımsız olarak hizmet veren satış şirketlerinin gücünden kaynaklanmaktadır. METRO GROUP'un bünyesindeki diğer markalar, Real Hipermarketleri, tüketici elektroniği sektöründe Avrupa lideri olan Media Markt/Saturn ve Galeria Kaufhof'tur. Daha fazla bilgi için www.metro-group.com.tr adresini ziyaret ediniz.

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"
  • 31.01.2024 14:36

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"

Bakan Uraloğlu, İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunun 338,5 kilometreden 39 ...

Bakan Uraloğlu: "Gayrettepe-İstanbul Havalimanı ulaşım süresi 30 dakikaya indi"
  • 31.01.2024 13:13

Bakan Uraloğlu: "Gayrettepe-İstanbul Havalimanı ulaşım süresi 30 dakikaya indi"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Tanıtım filmi yayında!
  • 29.01.2024 14:56

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Tanıtım filmi yayında!

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Cumhurbaşkanı Recep Tayyi ...

Ümraniye'de metro hattının inşaat çalışmaları sırasında iki bina çöktü
  • 18.01.2024 13:13

Ümraniye'de metro hattının inşaat çalışmaları sırasında iki bina çöktü

Ümraniye'de, Göztepe-Ümraniye Metro hattının inşaat çalışmaları sırasında yolda ...

İstanbul Havalimanı Metrosu'nun sürücüsüz yerli setleri hizmet vermeye hazır
  • 05.01.2024 17:08

İstanbul Havalimanı Metrosu'nun sürücüsüz yerli setleri hizmet vermeye hazır

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı-Gay ...