maritbet girişmaritbet
Metsan Group, depolama alanını 6 bin metrekareye çıkarmayı hedefliyor!

Metsan Group, depolama alanını 6 bin metrekareye çıkarmayı hedefliyor!

Müşterilerine forwarding ve gümrüksüz depolama hizmetleri veren Metsan Group, depolama alanında yeni yatırıma hazırlanıyor

 

Müşterilerine forwarding ve gümrüksüz depolama hizmetleri veren Metsan Group, depolama alanında yeni yatırıma hazırlanıyor. Grup, halen aktif olan 3 bin 500 metrekare alanını, yıl sonunda gümrüklü ve soğuk hava deposu yatırımları ile toplamda 6 bin metrekareye çıkarmayı planlıyor.
 
Müşterilerine forwarding hizmeti verdiklerini ve atık lojistiği ile tersine lojistikte de özel projeler hariç yine müşterilerine forwarding olarak hizmet vermeye devam edeceklerini söyleyen Metsan Group Pazarlama ve Kalite Yöneticisi Sabri Ergenecoşar, bu konuda firmalarını diğer firmalardan ayıran özelliğin personellerinin her alanda ayrı bir eğitimle konuya vakıf olmasını sağlamaları olduğunu vurguladı. Müşterilerinin tedarik zinciri boyunca toplam operasyon maliyetlerinin azaltılmasını ve süreçlerinin iyileştirilmesini hedeflediklerini dile getiren Ergenecoşar, bu doğrultuda müşterilerine üretim öncesi ve üretim sonrasında depolama hizmetleri de sunduklarını aktardı.
 
Hadımköy'de bulunan 3 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 12 bin 500 metrekare alana sahip depolarıyla gümrüksüz depolama hizmeti verdiklerini belirten Ergenecoşar, ayrıca müşterilerin kendi depolarında tek müşterili ve paylaşımlı depolama organizasyonu, ihracat yükleme platformu, çapraz yükleme platformu, dağıtım merkezi gibi çeşitli depolama hizmetleriyle farklı müşteri taleplerini de karşıladıklarını kaydetti.
 
Atık depolama ve depolanan atığın imha sürecinin yasa olarak belirlenmiş şartların yerine getirilmesiyle mümkün olduğuna işaret eden Sabri Ergenecoşar, Metsan olarak 2013 yılı içinde bu özelliklere uygun bir depo açmayı düşündüklerini, ancak bu konu için yapılan fizibilite raporlarının henüz netleşmediğini açıkladı. 2012 yılında gıda hammaddesi depolaması ile ilgili İSO 22000 belgesini aldıklarını belirten Ergenecoşar, “Depomuz içinde soğuk hava deposunu faaliyete geçirmeyi 2013 hedeflerimiz arasına koyduk. Şu anki planımız mevcut depomuzun içinde bin metrekarelik bir soğuk hava deposu kurmak. Bunun yanında Metsan'ın deposu şu an için gümrüksüz antrepo hizmetini aktif olarak veriyor. 2013 sonuna doğru mevcut depomuz içinde bin 500 metrekarelik bir gümrüklü bölüm açmayı istiyoruz. Şu an aktif olarak 3 bin 500 metrekare alanımızı yıl sonunda gümrüklü ve soğuk hava deposuyla toplamda 6 bin metrekareye çıkarmayı planlamaktayız. Yasal izinlerin alımlarıyla bu iki planımızı yaz sonuna kadar gerçekleştireceğimizi ümit etmekteyiz” şeklinde konuştu.
 
Kobiden 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Metsan Group, depolama alanını 6 bin metrekareye çıkarmayı hedefliyor!
  • 06.03.2013 11:09

Metsan Group, depolama alanını 6 bin metrekareye çıkarmayı hedefliyor!

Müşterilerine forwarding ve gümrüksüz depolama hizmetleri veren Metsan Group, de ...