Ortadoğu Grup enerji sektöründe büyüyecek!
Enerji sektörünün hemen hemen her alanında faaliyet gösteren Ortadoğu Grup şirketlerinden Ortadoğu Enerji, ICCI Fuarı’na katıldı
Enerji sektörünün hemen hemen her alanında faaliyet gösteren Ortadoğu Grup şirketlerinden Ortadoğu Enerji, ICCI Fuarı'na katıldı. Ortadoğu Enerji, fuarda İstanbul'da Göktürk ve Şile ile Kocaeli'nde bulunan Avrupa'nın en büyük çöp gazından enerji üretim santrallerini tanıttı
İnşaat ve sağlık sektöründe yakaladığı başarıyı enerji sektörüyle taçlandıran Ortadoğu Grup, bu alandaki yatırımlarına hız verdi. Ortadoğu Grup şirketlerinden Ortadoğu Enerji, son yıllarda elektrik üretimi konusuda yaptığı çalışmalarla adından söz ettiriyor.
Elektrik üretimi alanında yenilenebilir enerji kaynaklarının yanı sıra konvansiyonel enerji ile petrol, doğalgaz ve kayagazı yatırımları da bulunan Ortadoğu Enerji, 19. Uluslararası Enerji, Çevre Fuarı ve Konferansı'na (ICCI) katıldı. Yeşilköy Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlenen fuar, 24-26 Nisan tarihleri arasında açık kalacak. ICCI Fuarı'nda Ortadoğu Enerji, yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Çöpten enerji üretiyor
Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı ve CEO'su Mehmet Gür, Ortadoğu Enerji'nin, İstanbul'da Göktürk ve Şile ile Kocaeli'ndeki tesislerinin çöp gazından elektrik üretme konusunda Avrupa'nın en büyük, dünyanınsa ilk üç tesisinden biri olduğunu söyledi. Mehmet Gür'ün verdiği bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir iştiraki olan İSTAÇ A.Ş. tarafından işletilen Avrupa Yakası Kemerburgaz-Odayeri Katı Atık Düzenli Depolama sahası 28.30 MW kapasiteye sahip. Anadolu Yakası Şile-Kömürcüoda sahası ise 14.15 MW kapasiteli. Ayrıca Kocaeli Belediyesi'nin iştiraki olan İZAYDAŞ tarafından işletilen Solaklar- Kocaeli Katı Atık Düzenli Depolama Sahası'nda ise 2.26 MW kapasiteli Çöp Gazından Enerji Üretim Santrali bulunuyor.
Bu üç tesiste üretilen elektrikle 178 binin üzerindeki konutun enerji ihtiyacının karşılandığını belirten Mehmet Gür, “Ayrıca bu projeler kapsamında kurulan sistemle karbondioksite göre 21 kat daha zararlı olan metan gazının oluşturduğu sera etkisinin önüne geçiliyor” diye konuştu.
Rüzgarı elektriğe çeviriyor
Rüzgar enerjisi alanında da yatırımları bulunan Ortadoğu Enerji, bu konuda Demirer Holding ile ortaklık yapıyor. İki kuruluşun bu alanda Hamsi Res, Poyrazgölü Res ve Fener Res projesi bulunuyor. Uzman ve dinamik kadrosuyla yeni yatırımlara her zaman hazır olan Ortadoğu Enerji, güneş enerjisine dayalı elektrik üretim tesisi kurmak için çalışmalarını da sürdürüyor. Kuruluş, tükenmez bir kaynak olan biokütle enerjisi konusunda da çalışmalar yürütüyor. Ortadoğu Enerji, yurtdışı partnerleriyle birlikte petrol ve gaz arama çalışmaları yapıyor.
Yorum Yaz