maritbet girişmaritbet
Özgür Yapı, Panova markası ile yurtdışına açıldı!

Özgür Yapı, Panova markası ile yurtdışına açıldı!

Özgürcam, Özgüralüminyum ve Özgürmontaj markalarıyla faaliyet gösteren Özgür Yapı, Panova markası ile yurtdışına da açıldı

 

Özgürcam, Özgüralüminyum ve Özgürmontaj markalarıyla alüminyum doğrama, plastik pencere ve kapı sistemleri, ısıcam ve temperli cam üretimi ve satışı konusunda faaliyet gösteren Özgür Yapı, Panova markası ile yurtdışına da açıldı.
 
Avustralya, Dubai, Lübnan, Fransa, Belçika Almanya gibi ülkelere PVC doğrama ve ısıcam satışı yaptıklarını ifade eden Özgür Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Albay, “Üç adet şube ve beş ayrı bölgede 50'ye yakın bayimizle müşterilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Çözüm ortaklarımızla sürekli kendini yenileyen genç ve dinamik bir takıma sahibiz. Ulusal marka olma sürecine emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz” ifadesini kullandı.
 
Alüminyum doğrama alanında faaliyet göstermek üzere 1991 yılında kurulan Özgür Yapı'nın, 1996 yılında plastik pencere ve kapı sistemleri, 2003 yılında ısıcam, 2011 yılında ise temperli cam üretimi ve konusundaki yatırımlarıyla sektörde faaliyet gösterdiğini anlatan Yücel Abay, Afyonkarahisar ve İstanbul'da kendi şubelerini oluşturan Özgür Yapı'nın, diğer bölgelerden gelen bayilik talepleriyle de büyümeye devam ettiğini belirtti.
 
Albay, modern üretim tesisi ve yenilikçi tasarımlarıyla teknolojik çağın bütün imkanlarını altyapısında bulunduran Özgür Yapı'nın, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi'nde 25 bin metrekare açık alan üstünde 12 bin metrekare kapalı modern tesislerde CNC makineleriyle seri üretim yaptığından bahsetti.
 
Hedef %30 büyüme
2011 yılının Özgür Yapı için oldukça iyi bir yıl olduğunu söyleyen Yücel Albay, 2010 yılına göre yüzde 20'lik bir ivme ile büyüdüklerinin bilgisini verdi. “2012 yılında dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, büyüme planlarımız içinde yer alan marka yatırımını tamamladık. Makine parkımızı ve çalışma kapasitemizi artırdık” şeklinde konuşan Albay, pazara hakim kurumsal bir marka olan Özgür Yapı'nın öncelikli hedefinin müşteri memnuniyetini sağlamak olduğunu belirtti. 2012 yılı büyüme hedeflerinin yüzde 30 olarak belirlendiğini söyleyen Albay, “Markalaşma yolunda sektörümüzün bu derecede büyüyüp gelişmesinde, nihai tüketicilerin ve profesyonel kesimin daha bilinçli tercihler yapmalarının etkisi büyüktür” dedi.
 
Ürün gamını genişletti
Özellikle inşaat faaliyetlerinde bulunan sanayicilere daha iyi hizmet vermek amacıyla, profil işleyebilen CNC makinelerini ürün portföylerine dahil ettiklerini belirten Yücel Albay, “Profil çeşitlerindeki stok yapımızla hızlı ve kaliteli hizmet verebiliyor olmamız, şirketimizin perakende olarak satış faaliyetlerini de hizmet yelpazesine katmasını sağladı. Buna bağlı olarak alüminyum profil, tüm alüminyum profil aksesuar çeşitleri, PVC doğrama sistemleri ve PVC aksesuar sistemleri, alüminyum cephe kaplama, alüminyum kompozit panel (levha) ve alüminyum levha çeşitleri de standart satış çeşitleri içine dahil edildi” şeklinde konuştu.
 
2003 yılında Özgür Yapı bünyesinde kurulan Özgürcam'ın, Şişecam Grubu bünyesinde bulunan ısıcam ve temperli cam üretim ve satış hizmetleri alanlarındaki yatırımlarının devam ettiğine de değinen Albay, “Özgürcam, en son teknolojilerle üretim gerçekleştirmekte olup, ayna üz, buzlu, lamine, kaplamalı ve mimari projelere yönelik temel camlar ile otomotiv camları ve diğer ulaşım araçları camları alanlarında faaliyet gösteriyor” açıklamasını yaptı.
 
“Tüketici bilinçlenmeli”
Uluslararası pazarda Türkiye'nin fiyat seviyelerinde rekabetçi bir ülke olduğunu, fakat kalite olarak tüm markalar için aynı şeyi söylemenin mümkün olmadığını savunan Yücel Albay, sektörün en önemli sorunlarından birinin kayıt dışı üretimler olduğunu iddia etti. Abay, “Kayıt dışı üretimler maalesef müşteri nezdinde de genel olarak ürün imajını olumsuz etkiliyor. Özellikle kurumsallaşan, ürününe ve markasına yatırım yapan firmalar olarak, rekabetin en büyük unsuru olan kayıt dışı iş ve merdivenaltı üretim yapanlarla mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Tüketicinin de bilinçlenip yalnızca fiyatı değil kaliteyi de göz önünde bulundurması gerekmektedir. Tüketici, Avrupa Birliği pencere standartları ile ilgili CE belge ve sertifikaların olup olmadığını kontrol etmelidir” ifadesini kullandı.
 
Ege Bölgesi'nde sektörün güvenilir isimlerinden biri olduklarını savunan Yücel Albay, şöyle devam etti:
 
“Ege Bölgesi'nde en çok tercih edilen markalardan biri olduk. Haziran 2012 yılında açmış olduğumuz İstanbul şubemizle de markamızı duyurarak bilinirliğimizi artırmayı planlıyoruz. Gelen talepler ve istekler doğrultusunda üretimimizi ve hizmetlerimizi şekillendirmeye ve büyütmeye devam edeceğiz.”
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özgür Yapı 2013 yılında yüzde 40 büyüme hedefliyor!
  • 15.05.2013 11:23

Özgür Yapı 2013 yılında yüzde 40 büyüme hedefliyor!

Özgür Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Albay, bu yılki büyüme hedeflerini yüzde ...

Özgür Yapı, Panova markası ile yurtdışına açıldı!
  • 08.11.2012 12:25

Özgür Yapı, Panova markası ile yurtdışına açıldı!

Özgürcam, Özgüralüminyum ve Özgürmontaj markalarıyla faaliyet gösteren Özgür Yap ...